BEERSEL/ HALLE - Er goed uit zien is erg belangrijk

C21

BEERSEL/ HALLE - Er goed uit zien is erg belangrijk

Leen_en_alison1
 

Life-style, mode, er goed uit zien, zich goed voelen… toch héél belangrijk de dag van vandaag in deze maatschappij….. Wij hebben het er over met Leen Van Belle(17) uit Dworp en Alison Houthuys(16) uit Halle. 

We kwamen niet  “zo maar“ bij hen terecht, maar zoals velen uit de regio  konden wij onze ogen niet geloven toen wij twee meisjes van hier opmerkten in de finale van Topmodel, een programma op 2BE. Beide ladies studeren aan het Heilig Hart College in Halle. Leen studeert er  economie-talen en Alison latijn-wiskunde.

We gingen hen opzoeken op school en danken de welwillende directie om ons toel te laten een babbelje te slaan. Wij vroegen hen alvast wat zij zelf denken van life-style en of dit belangrijk is. Leen: “Uiteraard is dit heel belangrijk. Het vertelt veel over je zelf. We hebben nu eenmaal onze eigen stijl”. Alison bekijkt het enigszins anders: “ Het is bijna een luxe en heel relatief. In feite is life-style ergens een uiting van het comfort dat het leven je biedt".

”Er goed uitzien…" wij vroegen hen, wat zij er voor deden en dagdagelijks doen. Alison: “ Eerst en vooral dagelijks douchen en een lekkere tas koffie drinken. En er vooral voor  zorgen dat je je zelf blijft. Niets forceren. en overdrijven. Ook de kans om van tijd tot tijd wat te bewegen moet men met twee handen grijpen”. Ook Leen vindt jezelf blijven heel belangrijk. Ook voor haar is sporten heel belangrijk.

Hun deelname aan de selectie en vooral het strijden voor de overwinning in Top-Model vinden zij  een mijlpaal in hun jonge leven: “Wij konden er inderdaad heel wat van opsteken. Ook konden wij nota nemen van een ganse resem tips die ons misschien in de toekomst nog kunnen van dienst zijn.  Onze eigen persoonlijkheid hadden wij en behielden wij, maar heel wat bleef toch in ons achterhoofd nazidderen".

Ook vroegen wij hen wat hen vooral stoorde in het bonte gezelschap?.... “Waar wij niet moeten van hebben zijn van jongens of meisjes die maar steeds de hoge toon willen voeren. Ook het roddelen vonden wij afschuwelijk. Op zowel  Alison als op Leen maken de  zogenaamde macho’s geen indruk en  helemaal geen kans.

En ten slotte volgens onze tieners mogenen zelfs moeten personen met "een jaartje meer " absoluut aandacht besteden aan hun uiterlijk.  Leen: “blijf steeds je zelf hoe oud je ook bent of wordt. Kleed je zo jong mogelijk”. Alison: “Ik spiegel mij aan mijn moeder, niettegenstaande de kinderen die zij “ter wereld bracht” blijft zij zich jong kleden en haar verzorgen. Zij is voor mij een groot voorbeeld.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief