REGIO/ DILBEEK - Tweeling Schol domineert zesde manche WVZ veldrit

C21

REGIO/ DILBEEK - Tweeling Schol domineert zesde manche WVZ veldrit

Wvz_2008-11-23_1
 
Wvz_2008-11-23_2
Wvz_2008-11-23_3
Wvz_2008-11-23_5
 
Wvz_2008-11-23_4
Wvz_2008-11-23_6
 

Het gemeenteplein in Dilbeek was vandaag de place to be voor veldrit minnende wielervrienden. De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) organiseerden vandaag hun zesde manche van hun regelmatigheidcriterium in het bos en weide aan het gemeentehuis van Dilbeek.

Ruim 50 deelnemers stonden aan de start, onder hen een groot aantal lokale deelnemers met een strijdlustige armade van een tiental renners uit de ploeg van Freddy Depaepe. Naast deze nieuwe deelnemers stonden ook de habitués aan de start met onder hen volgende kanshebbers voor de zege: Michael Naessens, Koen Van Kerckhoven, Philip Keuleers en Franky Vanhonsebrouck. Afwezig vandaag was Dave Van Campenhout, de leider in het klassement categorie A. Zijn afwezigheid zal er voor zorgen dat de categorie A vandaag wel eens een nieuwe leider zou kunnen krijgen.

De broertjes Zimmerman hadden samen met met mede-wvz lid Ferenc Van Cappellen (www.studiographics.be) een prachtig parcours uitgestippeld. De start werd gegeven op de weide naast het bos waarna de renners direct het bos indoken om hier een technische en zware lus in af te leggen waarna ze terug op het stukje weide uitkwamen.

Van bij de start werd direct al duidelijk dat de armada van Freddy Sport de koers geheel naar zich toe zou trekken, de broertjes Schol namen een flitsende start, enkel Davy Depaepe, Glenn Watripont, Koen Van Kerckhoven en Michael Naessens konden nog even volgen maar zij zouden al snel het kopduo moeten laten gaan. Achter deze kopgroep volgde een trio dat zowel in strijd was voor een top 10 plaats vandaag, alsook een ereplaats in het algemeen klassement van de categorie B. Hun namen: Eric Laforge, Rudy Berwart en Stephaan Wijns. Helaas zou Eric Laforge omwille van materiaalpech dit axhtervolgend groepje moeten laten gaan, hij zou zelfs tot opgave overgaan.

Aan de kop van de wedstrijd was er niets te doen aan de TGV Schol, na een tweetal ronden dubbelden ze al enkele deelnemers. Doch, het tempo van Dieter Schol lag iets te hoog voor zijn broer Steven en enkele ronden later reed Dieter Schol alleen aan de leiding. Op een hondertal meter volgde zijn broer Steven met achter hem Davy Depaepe. Achter Davy Depaepe, Koen van Kerckhoven die Glenn Watripont voorbij gegaan was maar tot in de laatste ronde op de hielen zou gezeten worden door deze laatste.

Ondertussen reed Dieter Schol onbedreigd naar de overwinning, zijn broer Steven werd tweede, voor Davy Depaepe en Koen Van Kerckhoven. Glenn Watripont en Michael Naessens vervolledigden de top zes.

Na deze spannende veldrit werd er bij een glaasje jenever of sportdrank nog even bijgepraat in de kazerne van de brandweer. De sympathieke spuitgasten hadden een deel van hun loods ook voorzien voor de inschrijvingen zodat de deelnemers voor en na de wedstrijd zich even konden opwarmen. Brandweer van Dilbeek: bedankt hiervoor!

In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A komt Philip Keuleers aan de leiding. Philip Keuleers heeft 23 punten voorsprong op  Steven Wargee , welke 19 punten voorsprong heeft op Dave Van Campenhout. Deze laatste tuimelt dus van plaats één naar plaats drie.

In de categorie B blijft Michael Naessens op kop, Stephaan Wijns volgt op 77 punten. Geert Wauters wordt derde.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels klimt op naar de tweede plaats, Luc Van Campenhout wordt derde. Pechvogel van vandaag, Eric Laforge zakt naar de vierde plaats.

Maar, er is nog niets verloren, want volgende week worden er opnieuw dubbele startpunten uitgedeeld! De kans dus voor iedereen om terug te stijgen in het klassement, of om zijn plaats veilig te stellen.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

Volgende week afspraak in Ghoy en opgelet, er zijn dubbele punten te verdienen!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief