Handhaving coronamaatregelen in PZ Zennevallei

C21

Handhaving coronamaatregelen in PZ Zennevallei

Politie_zone
 

2020 gaat nu al gegarandeerd de geschiedenisboeken in omwille van de coronaproblematiek, die nu al meer dan 8 maanden duurt. Het is aanpassen voor iedereen. Regels en afspraken die ons dagelijks leven sterk beïnvloeden en die tevens zeer veranderlijk zijn. Uiteraard steeds met het oog op de gezondheid van onze medemens. 

Geen regels zonder handhaving

Ook voor de lokale politiezone Zennevallei is het schakelen en aanpassen aan de nieuwe geldende normen en wetten. Op vlak van handhaving zet de zone alvast in op de prioriteiten aangegeven door het Parket van Halle-Vilvoorde, met name: het samenscholingsverbod (+ 4 personen), het niet-respecteren van de avondklok en inbreuken op de mondmaskerplicht. Tevens houdt de politiezone een oogje in het zeil op vlak van de sluiting van de horeca en winkels.

De politiezone Zennevallei controleert dagelijks en dit zowel proactief als reactief, wat wil zeggen dat er ontradend gepatrouilleerd wordt en gereageerd wordt op oproepen en vragen van burgers. Zo ontvangt de lokale politie dagelijks meerdere meldingen van bezorgde burgers. Ploegen worden vervolgens georiënteerd naar deze en andere gekende plaatsen in kader van corona.   

Inbreuken 

De afgelopen 8 maanden werden op deze manier 600 processen-verbaal opgesteld, waarvan de meest voorkomende inbreuk samenscholing betreft, dat goed is voor bijna de helft van alle inbreuken. Tweede in rij betreffen de verplaatsingsverboden, of anders gezegd het niet respecteren van de avondklok. Hieromtrent kregen 138 personen een proces-verbaal. Verder resten nog de inbreuken op vlak van mondmaskerplicht en in mindere mate het niet-respecteren van de sociale afstand. 

Wil je graag de laatste maatregelen kennen? Je vindt deze steeds terug op de website www.info-coronavirus.be. De regels hebben het opzet om ieder van ons gezond te houden. Laten we dan ook met z’n allen de regels respecteren. #samentegencorona.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief