PIN vzw zorgt mee voor integratietrajecten op maat in HALLE, BEERSEL en LEEUW

C21

PIN vzw zorgt mee voor integratietrajecten op maat in HALLE, BEERSEL en LEEUW

Pin_vzw_kopie
VZW PIN Foto ingezonden
 

De stad Halle slaat de handen in mekaar met PIN vzw om samen met Beersel en Sint-Pieters-Leeuw inburgeraars een integratietraject op maat aan te bieden. Dat gebeurt in het kader van het project ‘4e pijler inburgering Zennevallei’. 

 

Het inburgeringstraject dat nieuwkomers in Vlaanderen moeten volgen, krijgt binnenkort een vierde luik, naast de lessen Nederlands, begeleiding naar werk of studies en een cursus Maatschappelijke Oriëntatie. De Vlaamse regering wil met een extra pijler inburgeraars nog meer kansen geven om hun plekje te vinden in onze samenleving. Om die vierde pijler concreet vorm te geven, zetten Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel samen het project ‘4de pijler inburgering Zennevallei, sociale netwerking en participatie’ op poten. Eens dat project groen licht had, gingen de drie gemeenten op zoek naar een partner. Die is nu gevonden in PIN vzw. PIN heeft de voorbije jaren een pak expertise opgebouwd rond inburgering. 

 

Inburgeraars zullen in de toekomst als vast onderdeel van hun inburgeringstraject minstens 40 uur meedraaien in een lokale organisatie. In Halle kan dat bijvoorbeeld de buurtwerking, het buurthuis Ommekaar of het woonzorgcentrum Zonnig Huis zijn. De 3 integratiediensten, PIN vzw en het Agentschap Integratie & Inburgering zullen zorgen voor een goede match tussen de inburgeraars en de organisatie waar ze vrijwillig aan de slag gaan. Want hoe dichter het vrijwilligerswerk bij hun interesses ligt, hoe groter de kans op succes. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de opvolging van het traject. Halle krijgt als promotor van het project een subsidie van € 38.246,50 euro, waarvan de helft van het Europees Asiel- en Migratiefonds (AMIF) en de helft van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Met dat geld zal een medewerker van PIN vzw worden aangeworven.

 

Info: Gelijke kansen | gelijkekansen@halle.be | T 02 365 97 05 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021

archief