Kiwanis Affligem-Hopland schenkt fitometer aan gemeente ROOSDAAL

C21

Kiwanis Affligem-Hopland schenkt fitometer aan gemeente ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_fitometer_foto_01_willy_appelmans
Christine, Johan en Willy testen één van de acht Bloso-toestellen - Foto's © Stefanie Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fitometer_foto_01a_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fitometer_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_fitometer_foto_04_willy_appelmans
 

Dit jaar selecteerde Kiwanis Affligem-Hopland de gemeente Roosdaal, inzonderheid de Roosdaalse Sportraad om de financiering van een fitometer te bekostigen.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen (fundraising) en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen (fundspending). Er zijn meerdere servicecluborganisaties in Belgie en in de wereld.
De clubs van Kiwanis zijn autonoom in hun handelen. Ze hebben zich echter wel gebonden aan regels en enkele verplichtingen van Kiwanis International. Het hoofdkantoor van Kiwanis International is gevestigd in Amerika, in de stad Indianapolis. De regionale werking op het Europese continent wordt gecoördineerd vanuit het Regional Service Center in Gent.

Deze fitometer werd zondag ingehuldigd en officieel geopend door de Roosdaalse Sportraad in aanwezigheid van  voorzitter Jan Vernaillen van Kiwanis Affligem-Hopland en van de Roosdaalse gewezen Belgisch kampioen marathonlopen Willy Vanhuylenbroeck.

Het was Willy Vanhuylenbroeck die samen met burgemeester Christine Hemerijckx en schepen van sport Johan Van Lierde een aantal van in totaal acht toestellen voor de talrijk opgekomen genodigden aan een eerste test kon onderwerpen.

Ook gaf Hilde Robeyns, van de Bloso-inspectiedienst van Vlaams-Brabant en Brussel, de waarde mee die zo’n fitometer aan sportieve kracht kan betekenen voor de Roosdaalse sportievelingen.

Kiwanis Affligem-Hopland gaf reeds eerder een fitometer als gift aan de gemeente Affligem.

Deze fitometer bevindt zich aan de Finse piste achter de gemeentelijke basisschool Triangel te Pamel en is vanaf nu toegankelijk voor iedere Roosdaalse sportieveling.

Het is ook de bedoeling dat deze fitometer in een later stadium ingeplant wordt in een nieuwe voorziene sport- en recreatiezone.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2010
Willy Appelmans
Stefanie Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief