Artikels Archief van Roosdaal

1ste ROOSDAALs 5-dorpen petanque-tornooi

2020-08-01__vijf_dorpenpetanquet
 

De Roosdaalse sportraad vzw organiseert i.s.m. Op ’t Hof, Jeugdhuis Splinter, FC Flora en het gemeentebestuur het 1ste Roosdaals 5-dorpen petanquetornooi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - “Finishing touch” van ’t Sportvlot

_t_sportvlot__01_ab
 

Toen ongeveer een jaar geleden, de afwerking van de kantine en kleedkamers aan de Brusselstraat 29, zijn einde naderde, was het volop zoeken naar een gepaste naam voor het nieuwe gebouw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Q-music maakte live radio bij luisteraar in ROOSDAAL

2020-07-11_qmusic_maakte_live_radio__1_
 

De Q-Hotspot van Qmusic opende gisteren de deuren in het Maria Hendrikapark in Oostende. Maar niet alleen daar is het zomergevoel aanwezig. Qmusic stuurt deze zomer namelijk Qmusic-dj’s Sam De Bruyn en Jolien Roets afwisselend op pad door Vlaanderen om de hotspots van de luisteraars te ontdekken. Voor de eerste locatie streek de radiozender gisterenavond voor het apérmoment van de dag neer in Roosdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Gemeente ROOSDAAL organiseert geen zomerscholen

Geen_zomers_in_roosdaal
 

Om de naweeën van Covid-19 voor leerlingen en hun ouders wat te verzachten werd door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist dat onderwijsinstellingen en gemeentebesturen een projectvoorstel kunnen indienen om tussen 27 juli en 28 augustus één of meerdere zomerscholen te organiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

GALMAARDEN - Negen Wandelingen met een lokaal verhaal voorgesteld

Editie_galmaaren_pajottenland_2__kopie_
Voorstelling van de wandelkaarten in El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseert deze zomer negen 'Wandelingen met een lokaal verhaal', en enkele mensen kwamen dit uitleggen op de top van de Bosberg bij El Faro in Galmaarden. Burgemeester Michel Doomst uit Gooik tevens voorzitter van Pajottenland+ mocht meer komen uitleggen over  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nu ook eikenprocessierupsen in GOOIK

Colpaert_gooik_woenstijnkapel_1__kopie_
In de buurt van de Woestijnkapel op de grens van Neigem, Gooik en Roosdaal zit het beestje. - Foto Marc Colpaert
 

Wat al een beetje te verwachten was is waarheid geworden de eikenprocessierupsen hebben ondertussen ook hun weg gevonden naar Gooik. In de buurt van de Woestijnkapel zouden die lieve, maar niet zo onschuldige beestjes zich momenteel bevinden. Filip Mignon de Omgevingsambtenaar en tevens bevoegd voor het milieu, wil de mensen waarschuwen want deze rupsen kunnen voor overlast zorgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ROOSDAAL - Blijf in je buurt Doe-boek en ‘Schatten van Vlieg’ zoektocht zomer 2020

Flyer_schatten_van_vlieg_2020
 

Ook deze zomer zorgen we er voor dat kinderen zich niet hoeven te vervelen! Met de zoektocht ‘Schatten van Vlieg Roosdaal’ kunnen alle kinderen tussen 1 juli en 31 augustus 2020, met tablet of mobiele telefoon in de hand, heel wat leuke natuur- en erfgoedplekken ontdekken in onze gemeente. ”Hoor jij wat ik hoor?”

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Toeterende Drive-inproclamatie in IMI secundair

2020-06-27__drive-in_proclamatie__4_ab
 

Zaterdag 27 juni mochten de laatstejaarsleerlingen van het secundair van het IMI in Roosdaal hun diploma afhalen in ware Grease-stijl, op de parking van de kerk van Ledeberg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

GALMAARDEN - Een speciale Zomerspaaractie van Pajottenland+

Editie_galmaarden_pajottenland_2__kopie_
Enkele deelnemers van de Zomerspaaractie. - Foto Marc Colpaert
 

Bij de firma KNC in de Langestraat in Vollezele kwamen enkele deelnemers samen die meedoen aan de speciale Zomerspaaractie van Pajottenland+. Wie een volle spaarkaart kan voorleggen - een wedstrijd bij 17 plaatselijke handelaars - kan een Pajotse koeltas winnen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT AFFLIGEM ROOSDAAL LIEDEKERKE - politiezone en inspectiediensten controleren nachtwinkels

Img_4505
 

 Op vrijdag 19 juni 2020 hebben interventieploegen van de politiezone TARL de nachtwinkels op het grondgebied van de 4 gemeenten gecontroleerd. Verschillende inspectiediensten en partners inzake handhaving namen deel aan de actie: de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de RSZ-inspectie, de cel Namaak van de FOD Economie, de Controledienst Tabak en Alcohol van de  FOD Volksgezondheid en het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Guido Van Cauwelaert
 

Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND

Persmoment_zomeren_in_pajottenland_2020_-_2__klaar
Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND - Foto ingezonden
 

Er valt deze zomer onder de impuls van Pajottenland+ weerom flink wat te ontdekken, te proeven, te beleven en te genieten in de streek. De resem activiteiten maakt dat de thuisblijvers door de coronacrisis kunnen terugvallen op heel wat recreatieve initiatieven waarbij ook de streekproducten en de -horeca onder de aandacht worden gebracht. Niet minder dan 40 bedrijven verlenen hun medewerking......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

Gezocht opgewekte ideeën voor het PAJOTTENLAND

Image006
Ingezonden foto
 

Het strategisch project 'Opgewekt Pajottenland' lanceert een postkaartjesactie om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij het Pajottenland van de toekomst: een regio (Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke) die volop inzet op hernieuwbare energie, wonen in de kernen en klimaatadaptieve open ruimte. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Colpaert
ingezonden
 

ROOSDAAL - Gratis lessen voor theoretisch examen rijbewijs – worden gegeven in minimum 20 volle dagen in groot verlof

2018-02-15_gratis_verkeerslessen__7_a
 

In het groot verlof en dit al vanaf 6 juli starten we met een reeks opleidingen theorie voor het rijbewijs. Wel moeten wij zeer zeker zijn dat u aanwezig zult zijn. Wij zullen 4 of 5 lessenreeksen geven waarbij maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn. Corona verplicht ons veiligheidsmaatregelen te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

WZC OLVr ROOSDAAL en Tramsite Schepdaal slaan de handen in elkaar

2020-06-23____olvr_roosdaal__1_ab
 

In november 2019 was er op de campus van vzw woonzorgcentrum OLVr  te Roosdaal een leuke tentoonstelling rond trein en tram. Voor dit project werd er oa samengewerkt met; ” vzw Het Locje en de Tramsite uit Schepdaal ”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Provincie zet in op sterker platteland

Img_1190
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert, samen met Vlaanderen, in de leefbaarheid van het platteland door plattelandsprojecten een financieel duwtje in de rug te geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Marc Sluys
 

ROOSDAAL- OKRA Borchtlombeek “Fotozoektocht rond uw Kot N° 3”

Fotozoektocht_rond_uw_kot__1_ab
 

Toen in maart de corona maatregelen werden afgekondigd vielen alle gemaakte plannen van OKRA Borchtlombeek in duigen. Geen Paasdiner, geen daguitstappen, geen petanque noch kubb, geen bedrijfsbezoeken, geen wandelingen, kortom alle geplande activiteiten werden afgelast.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

JONGCD&V ROOSDAAL vraagt lokale studieruimtes

Lokale_studieruimtes__1_
 

Dankzij Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) mogen er terug lokale studieruimtes worden ingericht. Dit uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen. Daarom stelt JONGCD&V Roosdaal de vraag om studieruimtes te openen in Roosdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL – (C)Rush het nieuwe boek van jong schrijverstalent Nils Lummens

2020-05-16__jong_schrijverstalent_nils__1_
 

Bij het begin van de quarantaineperiode schreef Nils Lummens, student bij het Sint-JozefInstituut te Ternat, een boek “(C)rush”. Hij liep al langer rond met het idee om een boek te schrijven, maar kreeg nu een extra boost en uiteraard de tijd, om dit idee om te zetten naar werkelijkheid. Op amper 2 weken tijd stond het verhaal op papier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020
Jacky Delcour | 23 mei 2020

archief