Artikels Archief van Roosdaal

DAIS vzw ROOSDAL / LIEDEKERKE x&presteert sterk op het BK- zwemmen

2017-05-21_daisvzw_presteert_sterk_op_het_bk
 

Mei is een echte bloeimaand voor DAISvzw. Na een geslaagd G-sportfeest op zaterdag 13 mei, beleefde DAIS weer een hoogdag op zondag 21 mei. Op die dag trokken 7 zwemmers met een verstandelijke beperking naar het BK in Charleroi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Zesde sponsorloop 10 miles Antwerpen schenkt opbrengst aan Bulgaarse projecten

2017-05-12_zesde_sponsorloop_10_miles__1_a
 

Op zondag 23 april namen 33 lopers, waarvan 20 Roosdaalnaars, deel aan de 10 miles sponsorloop in Antwerpen. Ze lieten zich sponsoren per kilometer en zamelden zo geld in voor de Bulgaarse projecten van het MPC Sint-Franciscus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL zet zich in om de recreatieve gebruiker van de trage wegen optimaal te bedienen

2017-05-15__nieuwe_trajecten_trage_wegen_postkoetsweg_2
 

De voorbije maanden werden er drie mooie paden aangepast om optimaal te genieten van de omgeving. Pronkstuk is het knuppelpad van de Postkoetsweg dat werd verlengd. Dit stukje was jaarrond zeer drassig en kan vanaf nu steeds bewandeld worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

De negentiende Sneukeltocht in ROOSDAAL trok 1.020 deelnemers

2017-05-14_negentiende_sneukeltocht__9_a_jd
 

Zondag werd de negentiende editie van de Roosdaalse sneukeltocht georganiseerd: Wandelen en fietsen door een prachtig landschap en ondertussen eens lekker eten. Het was aanschuiven geblazen aan de start in de Pamelse proeftuin. Om 10.00 uur telde men er al 1.020 deelnemers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

G-Sportfeest van DAIS in LIEDEKERKE en ROOSDAAL

2017-05-13_derde_dais_sportfeest___1_a
 

DAIS vzw (Doe aan Integraties Sport) organiseerde voor de 3e maal een groot G-sportfeest in Belleheide Center, in samenwerking met de gemeente Roosdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Kwb Ledeberg op weekend naar Houffalize

2017-05-07_kwb_ledeberg_naar_houffalize
 

Met 21 deelnemers trok KWB Ledeberg naar Houffalize naar Vayamundo Ol Fosse d’outh. Het was een prachtig, geslaagd weekend. Met zaterdagvoormiddag een bezoek aan Chocolaterie Cyril, waar ze leerden hoe ze pralines moeten maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

ROOSDAAL - Dag van de Aardbei in de Proefcentrum Pamel op 21 mei

2015-05-10_dag_van_de_aardbei___1__de_valier
 

De Dag van de Aardbei is een evenement boordevol animatie, proeverijen, demonstraties en rondleidingen in het teken van deze heerlijke rode vrucht. Voor maar liefst de 62ste keer stellen aardbeitelers de allerfraaiste aardbeien voor aan duizenden lekkerbekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Meiboomplanting van ROOSDAAL

2017-04-30_meiboomplantig__121_a
 

Een uniek feest waar de verbondenheid met de natuur en het erfgoed centraal staan, waar de nieuwe lente het leven laat opborrelen in volkse spelen, dansen en liederen, waar de winter wordt verbrand en iedereen de kracht zal voelen waarmee de lente de velden en alle versomberde geesten zal doen herleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Prijsuitreiking fotowedstrijd Kunstkijkers 2017 “Verwondering”

2017-05-01_fotowedstrijd_verwondering___9_a
 

Op 1 mei werden de winnaars (jury- en publieksprijs) van de fotowedstrijd bekend gemaakt door Bert De Moortel, voorzitter van Cultuurraad Roosdaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Kunstkijkers 2017 - de week van de amateurkunsten in ROOSDAAL

2017-04-28_vernissage_kabinet__1__jacky
 

Vrijdag 28/04 ging de allereerste editie van het kunstenfestival Kunstkijkers van start. Dit met een vernissage van het gezamenlijke kunstwerk ‘het kabinet der verwondering’, dat nog tot en met maandag 1 mei te bewonderen is in de glazen patio van GC het Koetshuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Scootertours Pajottenland verhuist naar ROOSDAAL

2017-04-28_scootertours_1_a
 

Het scooterverhuurinitiatief scootertours.be, dat in 2010 in Vlaams-Brabant gelanceerd werd, heeft zijn vaste startplaats in Eizeringen (Lennik) ingeruild voor een nieuwe vertrekplaats in het nabijgelegen Pamel (Roosdaal).

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Stickerverkoop van het Rode Kruis is gestart

2017-04-27_stickerverkoop_van_het_r-k__1_a
 

Graag een warme oproep aan de inwoners van Roosdaal om een sticker te kopen van hun lokale afdeling. Zo kunnen ze de centjes gebruiken om te investeren in nieuwe materiaal, Eerstehulpcursussen, traktatie bij bloedafname en nog zoveel meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Vrienden lopen zesde maal de 10 miles voor het MPI Sint-Franciscus en Bulgarije

2017-04-23_10_miles___marathon__4_a
 

Op zondag 23 april ging de 6e sponsorloop ten voordele van de projecten van het MPC Sint-Franciscus in Bulgarije door. Dertig lopers namen die dag deel aan de 10 miles in Antwerpen en liepen 5 of 16 km voor het goede doel. Ze lieten zich sponsoren per kilometer en steunen daarmee voorzieningen voor kinderen en volwassenen met een handicap in Bulgarije.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Zuster Reinildis overleed op 102-jarige leeftijd in het klooster van de Zusters Franciscanessen te Strijtem

Zuster_reinildis_overleed__102_jaar_strijtem__14_a
 

Op Goede Vrijdag, 14 april 2017 overleed in Strijtem op 102-jarige leeftijd zuster Reinildis, Estelle Servranckx. Samen met haar medezusters en familieleden werd er in de kapel van het klooster van de zusters Franciscanessen afscheid genomen op vrijdag 21 april. Zuster Reinildis werd begraven op het kloosterkerkhof.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Workshop Tax-on-web: hoe vul je online je belastingaangifte in?

Jd__tax-on-web
 

Wil je graag leren hoe je je belastingaangifte via internet kunt indienen met Tax-on-Web? In deze workshop leer je precies hoe dat moet. Je ontdekt hoe een kaartlezer voor je elektronische identiteitskaart werkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Erfgoeddag

Image002
 

In Roosdaal wordt de Erfgoeddag altijd met zorg voorbereid. Toevallig is het thema dit jaar ook ‘zorg’. Voor de Cultuurraad, de Fotografenvereniging Roosdaal en Erfgoed Rausa was dit de aanleiding om een mooi project op te zetten rond het Woon- en zorgcentrum O.L.V., beter bekend als het ‘rusthuis van Pamel’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Buitenspeeldag op terreinen van MPC Sint-Franciscus

2017-04-19_speeldag-roosdaal__3_a
 

Op initiatief van de Vlaamse overheid, de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100TV,Ketnet, VTMKZOOM, en KADET en de Vlaamse steden en gemeenten ging opnieuw de Buitenspeeldag door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt

Beleef_je_streek_markt_deneulin
HERNE - Lokale producten boven op beleef-je-streek-markt - Foto © Denis Deneulin
 

Tien Pajottenlandmerkproducenten pakken op zondag 30 april in de namiddag in Herne ten huize van boomkwekerij Duytschaever uit met de allerlekkerste producten uit de regio tijdens een beleef-je-streek-markt. Die markt is een initiatief van Pajottenland+ in samenwerking met het gemeentebestuur van Herne.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Denis Deneulin
 

ROOSDAAL – Rode Kruis start zijn veertiendaagse op de Pamelse boerenmarkt

Rodekuis_roosdaal_2016
 

Van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis-Roosdaal zullen op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 april post vatten op de boerenmarkt in Pamel, aan verschillende winkels en van deur tot deur gaan om stickers te verkopen aan de bevolking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Infoavond cyberpesten

Cyber_pesten
 

Bijna wekelijks vernemen we in de media de tragische gevolgen van pesten en/of cyberpesten. Ook in onze scholen zijn er, spijtig genoeg, slacht offers van pesterijen. Daarom organiseren de Gezinsbond van O.L.V.-Lombeek en het Immaculata Maria Instituut, in samenwerking met Basisschool Triangel Roosdaal, een infoavond  over cyberpesten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 mei 2017
Jacky Delcour | 20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 20 apr 2017
Jacky Delcour | 19 apr 2017

archief