ROOSDAAL - Geslaagde oefening "Trage Wegen"

C21

ROOSDAAL - Geslaagde oefening "Trage Wegen"

Tragewegenroosdaal2
 
Tragewegenroosdaal1
 

Met de werkgroep "Trage Wegen", die stilaan op volle toeren begint te draaien, heeft het gemeentebestuur een geslaagde oefening achter de rug. De bedoeling was om een oude, in verval geraakte trage weg, terug open te stellen voor gebruikers en wandelaars. Het betreft het wegje dat een verbinding vormt tussen de Gootjesstraat, Keerstraat, Pamelstraat en Kriebrug, een mooi alternatief stukje wandelpad van de Sint-Jozefskapel naar de Keerstraat om dan verder te gaan via de reeds bestaande oude kerkwegels, naar de kerk van Pamel.

Nu de inventarisatie van de trage wegen bijna voltooid is en de werkgroep zich kan buigen over de selectie van nuttige wegjes, was het ogenblik aangebroken om een bepaalde werkwijze te gaan uitproberen om deze geselecteerde wegjes op een niet-agressieve manier ten opzichte van de aanpalende eigenaars in ere te herstellen, aldus burgemeester Christine Hemerijckx en schepen voor milieu Glenn Heyvaert. Deze heropening is eveneens een signaal voor de werkgroep “trage wegen” dat zij het dossier ter harte nemen en het hen menens is met de herwaardering van deze trage wegen. Ook werd de mogelijkheid bekeken om de route te integreren in de “Dikke van Pamel”-wandeling. Intussen is dit traject als “verkorting” van de laatst genoemde wandeling bewegwijzerd en dat scheelt toch weer zo’n 500 meter asfalt. Ze doen dan ook een oproep aan wandelaars om het wegje zoveel mogelijk te gebruiken.

Het wegje werd heropend met de medewerking van 14 aanpalende eigenaars, de groendienst van de gemeente en de gemeenschapswachter die de zorgvuldige opvolging van het dossier voor zijn rekening nam.

Op de foto: Schepen Glenn Heyvaert (met dochter Jade), Gregory Goossens (gemeenschapswachter) en Burgemeester Christine Hemerijckx.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief