Politiezone TARL neemt deel aan de arrondissementele EXIT-actie

Politiezone TARL neemt deel aan de arrondissementele EXIT-actie

Img_2360

Vrijdag werden er in het hele gerechtelijke arrondissement tussen 15 en 23 uur EXIT-acties gehouden gericht op het onderscheppen van daders van woninginbraken en andere gerechtelijke feiten. De hondensteun van de federale politie ondersteunde deze actie.

De politiezone TARL wisselde twee grote verkeersopstellingen in Ternat en Liedekerke van elk anderhalf uur af met patrouilles op het grondgebied van de vier gemeenten. In totaal werden 20 medewerkers ingezet.

De opstelling in Ternat was op de afrit van de E40 voor het verkeer komende van Brussel in de richting van Oostende. 352 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie. In totaal werden 3 rijbewijzen ingehouden voor 3 of 6 uur. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken waardoor deze zich ook zal moeten verantwoorden voor de politierechter.

Het opstelling in Liedekerke was aan de Nijverheidszone Begijnenmeers. 295 bestuurders werden gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Het rijbewijs van 3 bestuurders werd ingehouden voor 3 of 6 uur. 1 van de gecontroleerde personen stond geseind met een bevel tot gevangenneming voor een gevangenisstraf van 15 maanden. De persoon werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdcommissariaat te Liedekerke met het oog op overbrenging naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Voor elk dispositief patrouilleerden de ploegen op het grondgebied van de 4 gemeenten. Hierbij werden in totaal 8 verkeersinbreuken vastgesteld voor GSM-gebruik achter het stuur (3x), vervallen keuringsbewijs (1x), niet in het bezit zijn van het rijbewijs (1x) en het niet dragen van de gordel (1x). In twee gevallen werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld wegens niet-functionerende lichten. De personen krijgen nu de tijd om zich in regel te stellen en moeten zich binnen een bepaalde termijn aanbieden bij de politie ter controle.

Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 053 65 00 65.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021

archief