PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra draaien terug op volle kracht

C21

PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra draaien terug op volle kracht

Vc_op_volle_kracht
PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra draaien terug op volle kracht - © Deschuyffeleer
 

Nu de vaccinatiecentra her en der in het land terug op kruissnelheid beginnen te draaien en de concrete maatregelen rond het vaccineren uitgeklaard zijn geeft Patrick De Rycker, de populatiemanager van de eerstelijnszorgzone Pajottenland, een stand van zaken rond de aanpak van de bijkomende vaccinaties in die zone, die bediend wordt vanuit het vaccinatiecentrum Dilbeek/Ternat en vanuit het vaccinatiecentrum Strijland. Dat laatste centrum, voorheen Koornmolen, heeft inmiddels een nieuwe stek gevonden in het kerkgebouw van het gehucht Strijland in Gooik. Dat vaccinatiecentrum Strijland bedient ook deze keer de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal.

Vaccinatie de beste bescherming

Patrick De Rycker: “Met de opnieuw stijgende besmettingscijfers heeft de regering een aantal nieuwe maatregelen afgekondigd. Zo blijkt dat het mondmasker dragen en een veilige afstand bewaren nog steeds efficiënte middelen zijn tegen besmetting. Uiteraard is je laten vaccineren nog steeds de beste manier om jezelf en je omgeving te beschermen. Ook de ‘booster prik’ dient hiervoor.

De vaccinatiegraad in onze eerstelijnszone Pajottenland staat op een hoog niveau :

- 96,10 % van de 65+ burgers kregen reeds 1 prik – 95,16 % is volledig gevaccineerd

- 91,18 % van de 18+ bevolking kreeg reeds 1 prik – 90,16 % is volledig gevaccineerd

- 90,34% van de 12+ bevolking kreeg reeds 1 prik – 89,21 % is volledig gevaccineerd”

Booster prik

“Ondertussen draaien de vaccinatiecentra terug volop om onze burgers een booster prik te bezorgen. Vlaanderen heeft hiervoor de volgende prioriteiten bepaald met als basiscriterium het verstrijken van het interval met de basisvaccinatie (2 maand na het Johnson en Johnson-vaccin, 4 maand na de laatste AstraZeneca-prik en 6 maand na de laatste Pfizer) en vervolgens:

- de Plus 65-jarigen. Vandaag besliste Vlaanderen om alvast ook de 60-64 jarigen al uit te nodigen

- de zorgverstrekkers

Deze 2 groepen zijn nu eerst aan de beurt. Daarna, maar eveneens nog voor het einde van het jaar, zullen ook alle andere burgers die minstens 2 maand geleden gevaccineerd zijn met het Johnson & Johnson-vaccin uitgenodigd worden voor een extra prik, net zoals zoveel mogelijk burgers die minstens 4 maanden geleden een 2de prik met AstraZeneca gekregen hebben. Er wordt nu alleen nog met Pfizer gevaccineerd. De rest van de bevolking wordt voorzien voor het begin van 2022”, licht de populatiemanager toe.

“Vermits de medewerkers van de vaccinatiecentra zelf niet kunnen beslissen of zien wie er wanneer wordt uitgenodigd, want dit wordt gestuurd vanuit de Vlaamse overheid, is het nutteloos het callcenter te contacteren om te kijken wanneer men zal uitgenodigd worden. De brieven worden automatisch verstuurd, dus best even afwachten tot je uitgenodigd wordt. Er wordt ook niet meer met een reservelijst gewerkt. Eens uitgenodigd, graag je reservatie bevestigen en tijdig aanwezig zijn op het vaccinatiecentrum om de vlotte werking voor de medewerkers te verzekeren”, aldus nog Patrick De Rycker.

Praktisch en even ter herinnering

Het vaccinatiecentrum in Gooik is verhuisd met als nieuwe benaming en nieuw adres:

Vaccinatiecentrum Strijland, Strijlandstraat 61 in 1755 Gooik.

Er is gratis parking voor het vaccinatiecentrum Strijland (beperkt aantal plaatsen) aan de naastgelegen zaal ‘Edele Brabant’ en op de Strijlandstraat zelf. Ook de parking van het gemeentelijk sportcentrum Koornmolen in de Processiestraat 15 in 1755 Gooik is beschikbaar. Via de Processiestraat kan je van daaruit, op een veilig voetpad, naar de Strijlandstraat wandelen. De route is bewegwijzerd.

Het vaccinatiecentrum Dilbeek – Ternat bevindt zich nog steeds op het intussen bekende adres: Stationstraat 312 – 1700 Dilbeek. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 02 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 26 dec 2022

archief