Belleheide in Roosdaal heeft nieuwe uitbaters en wordt thuisbasis voor HALLE-GOOIK futsal

C21

Belleheide in Roosdaal heeft nieuwe uitbaters en wordt thuisbasis voor HALLE-GOOIK futsal

Schermafbeelding_2021-12-17_om_14
 

 Belleheide in Roosdaal heeft nieuwe uitbaters. Het sportcentrum werd donderdag officieel overgenomen door een groep van zeven Vlaamse ondernemers. Zij leerden elkaar kennen in de wereld van het futsal. Maar de plannen die ze met Belleheide hebben, reiken veel verder dan een nieuwe thuisbasis voor Futsal Halle-Gooik. “We willen het epicentrum zijn van zowel in- als outdoorsporten in het Pajottenland en ook resoluut inzetten op horeca-beleving”, zegt Kristof De Saedeleer, één van de zeven bestuurders. 

“We hebben vastgesteld dat er schaarste is in onze regio als het op sportinfrastructuur aan komt. Om aan die vraag tegemoet te komen, waarderen we het Belleheide sportcentrum op. Als eerste stap openden we al vier van de zes geplande padelterreinen”, licht De Saedeleer het opzet toe. “Voorts focussen we ons op een topsporthal waar niet alleen de lokale squasher en bowler of de basketbal-, volleybal- of floorballspeler terecht kan. Met de ondersteuning van Topsport Vlaanderen willen we ook nationale wedstrijden organiseren. Natuurlijk denken we daarbij aan futsal maar ook andere sporten staan op ons verlanglijstje. In de nabije toekomst staat de uitbouw van escaperooms op onze planning en overwegen we investeringen om indoor of overdekt padel mogelijk te maken. Belleheide moet ook hét vertrekpunt voor wandelaars en mountainbikers in de westelijke Brusselse rand worden. ” 

Horeca X 4 

De sporthal wordt ruimer ingezet dan voor wedstrijden of trainingen. “We zien ze als een multifunctionele ruimte waar ook beurzen en concerten kunnen plaatsvinden. In onze sporthal kunnen we voor een concert een capaciteit van 3000 bezoekers garanderen. Aan de sporthal koppelen we ook een feestzaal en een nieuw te bouwen bistro. De bouwaanvraag daarvoor is al ingediend. 

Zo bieden we ook bedrijven interessante formules aan. 

Een hele dag met de medewerkers in Belleheide wordt een ideale mix tussen sport, ontspanning en heerlijk tafelen.
En dan is er ook nog het restaurant in de bowlingzone. Daarmee richten we ons op iedereen die gewoon lekker wil komen eten, zonder noodzakelijk eerst te sporten. Al behoort een spelletje bowling zeker tot de mogelijkheden. Tot slot is er nog de bistro aan de padelterreinen. Voor een fris pintje en een kleine snack na de wedstrijd. Van onze vier horeca-gelegenheden opent dit weekend de cafetaria als eerste. De opstart verloopt gefaseerd maar zou binnen zes maanden afgerond moeten zijn”, aldus De Saedeleer. 

Sitemanager 

Ambitieuze plannen die nog wat helpende handen kunnen gebruiken. “Zowel voor de sportinfrastructuur als onze horecagelegenheden willen we ons team nog vervolledigen. Behalve naar flexi-jobbers en een conciërge kijken wij vooral uit naar een sitemanager. Een M/V/X-organisatorisch wonder dat de algemene coördinatie van Belleheide op zich neemt. Zoals de voorbereiding van de officiële opening. Die komt er aan op nader te bepalen datum. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 02 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 dec 2022

archief