Politie Zennevallei in quarantaine - grote solidariteit 200 families in quarantaine

C21

Politie Zennevallei in quarantaine - grote solidariteit 200 families in quarantaine

Politie_zone
 

Na de eerdere berichtgeving dat de politie Zennevallei geconfronteerd werd met een ernstige uitval van medewerkers ingevolge het coronavirus, blijkt haar ongerustheid te kloppen. De politiezone heeft te maken met een Braziliaans en/of Zuid-Afrikaanse variant die besmettelijker is dan het gewone coronavirus. Aan de korpsleiding werd uitdrukkelijk de opdracht gegeven door het Agentschap Zorg en Gezondheid om de medewerkers die positief zijn getest, zeventien in totaal, in isolatie thuis te zetten. De familieleden van deze medewerkers, alsook de medewerkers die negatief getest hebben, maar eveneens hun familieleden dienen in quarantaine te gaan. 

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft zich op een crisisoverleg met de provinciale en lokale overheden vandaag geëngageerd om in de loop van volgende week de nodige attesten voor die personeelsleden en gezinsleden te bezorgen. In de loop van de voormiddag werd er eveneens een crisisoverleg georganiseerd binnen de geïntegreerde politie van de provincie Vlaams-Brabant en het parket Halle-Vilvoorde. Uit dit overleg is een grote solidariteit gebleken die ons toelaat de basispolitiezorg in de politiezone Zennevallei verder te zetten. Alle zones van Halle-Vilvoorde en meerdere zones uit Leuven engageerden zich om ploegen ter beschikking te stellen van onze politiezone. Ook de federale politie en meer in het bijzonder de federale gerechtelijke politie en de federale bestuurlijke politie toonden zich solidair. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft haar uitdrukkelijke steun toegekend voor deze geïntegreerde vorm van samenwerking. We gaan er prat op dat de bevolking in de Zennevallei op een professionele manier geholpen zal worden. Deze maatregelen zijn ingrijpend maar beogen vooral de volksgezondheid in de regio. We vragen dus vanuit de politiezone enig begrip voor dit ongemak. De politie blijft telefonisch via het nummer 101 steeds bereikbaar voor de dringende en minder dringende opdrachten. 

Indien burgers van de Zennevallei een klacht willen indienen in een politiepost kunnen zij zich begeven naar de politiezone Rode of naar de politiezone Pajotteland.

Politiezone Rode: Zoniënwoudlaan 79, 1640 Sint-Genesius-Rode, 02-363 73 83

Politiezone Pajotteland: Bruneaustraat 101, 1755 Kester, 05-431 35 01, blauw nummer om een afspraak te maken.

De situatie wordt in ieder geval nauwgezet gemonitord. Het is alvast de bedoeling de maatregelen bij het einde van de krokusvakantie te kunnen opheffen. We benadrukken dat de basispolitiezorg ondanks de maatregelen verzekerd blijft, met dank aan de politiezones regio Halle-Vilvoorde, Leuven en de federale politie.   

Daarnaast willen we nog eens de geldende maatregelen tegen het coronavirus in herinnering brengen en vragen deze strikt en nauwkeurig op te volgen, in het bijzonder handhygiëne, afstand houden, dragen van het mondmasker waar nodig, en te allen tijde zorgen voor een goede verluchting. Deze maatregelen bieden nog steeds de beste bescherming tegen het virus ongeacht de variant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief