Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

REGIO - Code Rood voor Halse Verkeersknoop

Zuidbrug_camera4
Halle vreest voor verkeersinfarct in de komende dagen en weken ©Stad Halle
 

Het stadsbestuur van Halle waarschuwt alle weggebruikers voor grote verkeersproblemen en mogelijke  mobiliteitschaos in de komende dagen en weken. Aanleiding is de combinatie van de plaatsing van Geluidsschermen  op de Ring en de start van de grote bouwwerken voor de Zuid- en de Zennebrgug in Halle zelf.

In een mededeling luidt het als volgt: Blijf op de Ring

  

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Wegenwerken steenweg op Ruisbroek

Gilson_ruisb
Wegwerkzaamheden op gewestgrens Vlaanderen -Brussel gepland.Schermafdruk Google Maps©
 

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest plant wegenwerken op de grens met Ruisbroek en Drogenbos. De Steenweg op Ruisbroek en de Paul Gilsonlaan worden volledig heringericht tussen de Neerstalsesteenweg en de grens van het gewest. Bushaltes worden aangepast en worden comfortabeler.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zussen van pater Eric Meert kregen een cheque

Editiepajot_gooik_cheque__kopie_
De Twee zussen kregen een cheque voor pater Eric. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de Gooikse kinderraad op dinsdag 14 januari werd in de Sportbasisschool De Oester in Strijland Gooik een cheque van 2.000 euro gegeven voor een project in Congo van Eric Meert uit Sint-Pieters-Leeuw. Eind september liepen de kinderen van de Gooikse scholen opnieuw de ziel uit hun lijf, de kinderen lieten zich voor hun fysieke inspanningen door ouders, familie, buren,.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Logo rolstoelvriendelijke ingang

Rolstoelbel-1_1
Nieuw Logo Rolstoelvriendelijk © Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
 

Sint-Pieters-Leeuw wil een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen gemakkelijk toegang heeft tot al haar gebouwen. Voor sommige bestaande gebouwen, waarbij de hoofdingang niet voldoet voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen, biedt de gemeente reeds een aparte rolstoelvriendelijke ingang. Het Colomakasteel en de hoofdbibliotheek hebben al zo'n speciale ingang. Aan die ingang staat ook een bel. Als men deze bel gebruikt dan komt één van de medewerkers helpen voor de lift of de toegang tot de afzonderlijke ingang.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Kasteel van Gaasbeek vernieuwt grondig

Ezgif-7-f01d00a8f1cd
De Restauratie van het Kasteel van Gaasbeek vergt veel tijd en vakmanschap. Foto ©Kasteel van Gaasbeek
 

Het Kasteel  van Gaasbeek sluit op 31 augustus 2020 om de restauratie mogelijk te maken. Sommige onderdelen van het Masterplan  Restauratie zijn al uitgevoerd of in uitvoering. Maar het grootste werk vergt dus deze sluiting.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Zhang Yuejiu en Lian Qiaoqiao vierden hun gouden huwelijk.

Sh2_9047_04__large_
 

Het Chinese echtpaar Zhang Yuejiu en Lian Qiaoqiao stapte 50 jaar geleden in het huwelijksbootje in China. Het was voor het koppeltje niet altijd rozengeur en maneschijn, ze hebben de triestige en harde periode van het communistische regime meegemaakt, dit heeft hun gezin gedwongen uiteen gerukt. Hun kinderen werden in verschillende gezinnen geplaatst Nochtans kwamen zowel Zhang als Lian uit een welvarende familie, en beide werden geboren in volle oorlog.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Twee verdachten betrapt in VLEZENBEEK

Politie_zone
 

 Vrijdag omstreeks 4 uur werd de aandacht getrokken van twee jonge mannen door een buurtbewoner. De twee jongeren kwamen uit het voertuig van een buurman. De buurtbewoner verwittigde meteen de politie. Een goede zet van de buurman zo bleek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2020
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Waardevol erfgoed wordt geïnventariseerd met oog op herstel

Ezgif-1-6c28c09d1b4f
Leeuw, Erfgoedcel en Provincie pakken samen de begraafplaatsen aan.
 

Herwaardering voor oude begraafplaatsen in Sint-Pieters-Leeuw: de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de Onroerend Erfgoeddienst Pajottenland-Zennevallei maakten, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, een inventaris van de begraafplaatsen van Vlezenbeek, Ruisbroek en Zuun. De bedoeling van deze inventaris is een overzicht te maken van het waardevolle funeraire erfgoed zodat dit bewaard kan worden voor de toekomst.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden Provincie Vlaams-Brabant©
 

Verkeersaanpassingen bij Fasewissel werken Pepingsesteenweg LEEUW

Pepingensesteenweg
Zo zagen de werken er uit in november. foto Ingezonden
 

  Op woensdag 8 januari start de laatste fase van de reeds aanbestede werken, zijnde fase 2d van de wegenwerken aan de Pepingensesteenweg.

Vanaf dan wordt de huidige werfzone uitgebreid en vallen ook de kruispunten van de Impeleer en de F. Pickéstraat in de werfzone.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Weg van Klassiek wintert met Revue Blanche in LEEUW en DILBEEK

Concert_7_feb
 

 7 & 9 februari 2020 Deze 7de editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Centrale gast is het kamermuziekensemble Revue Blanche – met Klara’s Jonge belofte van het jaar Lore Binon in de rangen. Op vrijdag 7 februari verklanken ze de Belle Epoque van Misia en zondag is Revue Blanche er weer met een melancholisch programma. Het concert op zondag wordt voorafgegaan door een korte maar krachtige wandeling om al je zintuigen op scherp te zetten

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Marc Sluys
 

40 jaar Carnaval op Radio Victoria HALLE

Radio_victoria_40_jaar_pers
De ploeg van Radio Victoria staat klaar om het 40ste jaar van de radio in te gaan. Foto © Marc Sluys
 

 2020 wordt een bijzonder jaar voor de Halse radio Victoria. Op zondag 23 maart 1980 om 10 uur ‘s morgens ging onze allereerste radio-uitzending de lucht in. We waren pioniers. Voortaan konden de inwoners van de Zennevallei en het Pajottenland naar hun eigen vrije radio luisteren. Het was toen exact één week na carnaval, dus we wisten al meteen waarover we het konden hebben!

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HORAL kent Lambic Award 2020 toe aan Lambic.Info

Horal_2
Horal reikte hun Award uit. Foto's Marc Sluys
 

  De Lambic Award is een onderscheiding die door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt
 op het vlak van de verdediging van de belangen van de traditionele lambiekbieren en de promotie van oude geuze en oude kriek. De Lambic Award 2020 werd vandaag in ontvangst genomen door Adam Harbaugh, Bill Young en de andere leden van het team dat in 2015 Lambic.Info uit de grond stampte. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Marc Sluys
 

Alcoholcontrole nieuwjaarsnacht in Zennevallei: 95% BOB aan het stuur

Alcoholcontrole_2013_p200

 “BOB altijd nul op!  Wordt er getoost en gefeest? Dan is BOB er uiteraard bij. Want de eindejaarsfeesten zijn pas écht compleet wanneer BOB van de partij is” zo luidt de slogan van de BOB campagne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL/REGIO Zot van Beersel zet nieuwe jaar in met een fuif

Editiepajot_bart_devill___fuif_zvb
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 11 januari 2020 organiseert vzw Zot van Beersel in DOC Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg naar jaarlijkse traditie haar “Do You Love The 90’s Party”. En dit jaar voegen ze er ook nog de 00’s aan toe.  Ze maken er een heuse battle van: 2 DJ’s, 2 decenia, kortom top ingrediënten voor een nostalgische top-fuif.  DJ’s van dienst zijn DJ T-kes en DJ Kristof.  Er zijn geen kaarten in voorverkoop, je betaalt gewoon aan de kassa 10€. Restaurant De Neu Pruim uit Beersel zorgt voor een leuke extra: gratis vat om middernacht ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Zwembad SINT-PIETERS-LEEUW voorlopig gesloten

Photo-2019-12-31-10-13-25
Tegels kwamen los. Foto Ingezonden
 

 Door onvoorziene herstellingswerken blijft het zwembad in het Wildersportcomplex in Zuun langer gesloten dan gepland. Tijdens de onderhoudswerken van vorige week werd de temperatuur van het water verlaagd. Na het opnieuw opwarmen van het water, werd op maandagochtend 30 december vastgesteld dat er zowel in de breedte als in de lengte van het zwembad tegels waren losgekomen en/of gebroken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Zot Van Beersel geeft cheque van 1500€ aan Inkendaal in Vlezenbeek

Editiepajot_bart_devill___cheque_zvb
foto Bart Devillé
 

 vzw Zot Van Beersel gaf , in het kader van de Warmste Week, een cheque van 1500€ aan revalidatieziekenhuis Inkendaal uit Vlezenbeek. En dit niet voor de eerste maal. Ook in het begin van dit jaar was dit al het geval. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW versterkt dienst gemeenschapswachten

Image002

Eén van de goede voornemens van het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw in het nieuwe jaar is alvast het verder terugdringen van de overlast in de gemeente. Als eerste stap keurde de gemeenteraad op 24 oktober 2019 enkele wijzigingen aan het reglement met de gemeentelijke administratieve sancties goed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 dec 2019
Sam Herremans
ep
 

Nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos op Ring rond Brussel (R0): hinder

Wegen_en_verkeer_
 

 Op 1 december startte de tweede fase van de werken op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos: op verschillende locaties op de binnen- en de buitenring worden nieuwe geluidsschermen geplaatst in de zijbermen en verouderde schermen vervangen. Waar er nieuwe geluidsschermen komen op de op- en afritten, wordt ook de snelwegverlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin maart 2020. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2019
Marc Sluys
 

Meester Bruegel, kom maar binnen in VLEZENBEEK

Herwigdef17dec
 

 Op zaterdag 25 januari 2020 om 20.00 u. organiseert Davidsfonds Vlezenbeek in OC Merselborre te Vlezenbeek en in samenwerking met het Gemeentebestuur van St.-P.-Leeuw en Cultuurcentrum Coloma, de voorstelling 'Meester Bruegel, kom maar binnen'. De voorstelling wordt gebracht door Herwig Deweerdt, een geboren Vlezenbekenaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2019
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW koopt Damiaanpark voor extra groene ruimte

Damiaanpark
De groene ruimte 'Damiaanpark' word aangekocht. Foto Ingezonden.
 

De gemeente gaat over tot de aankoop van de groene ruimte 'Damiaanpark' binnen het strategisch project Zuidelijke Zennevallei. De mogelijkheid om het Damiaanpark aan te kopen - mede dankzij de subsidie van de Vlaamse Overheid - was dan ook een niet te missen buitenkans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 jan 2020
Marc Sluys | 05 jan 2020

archief