Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Katleen Bury uit LEEUW op tweede plaats Vlaams-Brabantse Kamerlijst

Katleen_bury_
Katleen Bury. Foto Ingezonden
 

 Voormalig N-VA-kabinetsmedewerker Katleen Bury vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Ze krijgt een verkiesbare tweede plaats op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst. Met Bury haalt het Vlaams Belang een getalenteerde jonge kracht binnen met een uitgebreide politieke trackrecord. Bury is advocate van opleiding en was tot voor kort nog provincie- en gemeenteraadslid voor de N-VA. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Aurore Vanden Meersche neemt mandaat van partijgenoot Bart Anneessens Cops over.

Dsc_2708_03__large_
 

 Bart Anneessens Cops zal dan toch niet zetelen in de gemeenteraad van Sint- Pieters- Leeuw voor zijn partij Gemeentebelangen, maar geeft zijn mandaat door aan eerste opvolgster Aurore Vanden Meersche (23). Op 31 januari 2019 zal Aurore de eed afleggen als gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Weekend zonder alcohol 11 tot 14 januari

3_politielogo_2011_p200

40 bestuurders lieten zich toch nog verrassen afgelopen weekend toen meer dan 2 000 voertuigen werden gecontroleerd in het kader van de actie weekend zonder alcohol. Bestuurders werden gevraagd even halt te houden en te blazen in het toestel dat de minste aanwezigheid van alcohol in de ademhaling detecteert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL/REGIO “vzw Zot van Beersel” blijft organiseren voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___zvb2019
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag  19 januari 2019 organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 90’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. En ook dit jaar voor het goede doel. Deze retro fuif met alleen maar topmuziek uit de jaren 90 belooft opnieuw een knaller te worden. Zo wordt het uitkijken naar de extra inspanningen op gebied van licht en techniek om er een wervelende show van te maken. DJ Tiekes komt vanaf 20u.30 het beste van zichzelf  geven.  Om 22u30 is er een gastoptreden van DJ Pat Krimpson, bekend van o.a. Atmoz, Ibiza en Two Fabiola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Riverboots Country maken het Linedance populaire in de streek

Dsc_0829_01__large_
 

 De dansgroep Riverboots Country is een door de gemeente erkende linedance groep, en bestaat momenteel uit meer dan 60 leden, van heel jong tot zelf een dame van 82 jaar. Het Linedance is een dansvorm dat is overgewaaid uit Amerika, en waar er in lijnen/rijen gedanst wordt en vormt het één geheel. Er wordt steeds op dezelfde bewegingen en maat gedanst, vaak op een basis van 32 tellen (4 keer 8 tellen). In het begin werd Linedance alleen op countrymuziek gedanst maar tegenwoordig kan dit op verschillende stylen muziek gedanst worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETER-LEEUW - Diefstallenplaag blijft aanhouden

Inbreker_kijkt_door_venster_p200

De zone Zennevallei sluit het jaar niet zo goed af. Voor de maand december telde de zone in totaal 119 feiten (66 effectieve inbraken en 53 pogingen). De gemeente Beersel telde 66 feiten van diefstal in gebouwen. 32 diefstallen hadden effectief plaats (met buit), 34 andere feiten betreffen pogingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Country line dance zit in de lift

Dsc_0417_02__large_
 

Zondag 6 januari 2019 is Riverboots Country, country en linedance Club uit Sint-Pieters-Leeuw haar 2de seizoen gestart.Mieke en Johnny mochten  18 nieuwelingen verwelkomen, samen met hun andere enthousiaste leden van vorig seizoen. Eind vorig jaar sloot de erkende vereniging uit Sint-Pieters-Leeuw hun eerste jaar feestelijk af in het zaaltje van taverne De Grove in Zuun, met een minioptreden van Laura Lynn als kers op de taart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Stand van zaken waterlek Fazantenlaan

Dsc_7992_01__large_
 

De breuk in de hoofdwaterleiding van Farys, tijdens de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december, zorgde voor heel wat schade aan de Fazantenlaan. Vandaag, dinsdag 8 januari, zaten de verschillende nutsmaatschappijen en de gemeentelijke diensten opnieuw samen voor overleg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Leden van OKRA Vlezenbeek ging Driekoningen zingen voor het Kinderkankerfonds

Dsc_0384_02__large_
 

 Voor het vijfde jaar op rij trokken enkele leden van OKRA Vlezenbeek naar hun dorp om Driekoningenliederen te gaan zingen. Overal waar ze aanbelde werden ze met open armen onthaald, en kregen veel lof voor hun goede daad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

De Lambikstoempers vzw organiseert Proeverij “Bieren van Brouwerij VBDCK”

Fb_vbdck-1024x576

Met ‘VBDCK Brewery’ heeft Tielrode opnieuw een brouwerij. De nieuwe brouwersfamilie De Cock vaart er een eigenzinnige koers maar met aandacht voor authenticiteit en onder het motto ‘Untouched by monks’.Afspraak op zaterdag 19 januari 2019 om 19u45 in Brouwerij Belgoo, Georges Wittouckstraat 61 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Nieuwe gemeenteraad van SINT-PIETERS-LEEUW geïnstalleerd

Aaaacollege_leeuw
 

Op de eerste gemeenteraad van 2019 nam men kennis van de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen en van de benoeming en eedaflegging van burgemeester Luc Deconinck(N-VA).

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Nieuwe single BART & THE LADIES

Panorama12
 

 “Bart & The Ladies gaan lekker fout !”
Dat Bart Anneessens Cops zich graag laat vergezellen door vrouwelijk schoon is een publiek geheim.
Een single met zijn mooie danseressen mocht dan ook niet achterblijven.
Met als resultaat : “De beste”

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Riverboots Country club verhuist naar nieuw leslokaal

Aaaariverbootscountry2
 

Onlangs nog vierde de Riverboots Countryclub uit Sint-Pieters-Leeuw in haar leslokaal, het zaaltje van taverne De Grove, niet alleen Kerstmis, maar ook het éénjarig bestaan van de country dansclub.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Bart Brabants feestprogramma

Dsc_5475_01
 

 Ook in 2019 zet Leeuwenaar Bart Anneessens Cops Vlaams-Brabant muzikaal op de kaart. Bart zijn agenda met optredens in Vlaamse zalen en tenten raakt stilaan vol te staan.
De aftrap van het nieuwe feestseizoen valt op 5 januari in Winksele  vanaf 18 uur zullen er optreden plaatsvinden in feestzaal Delle (Mechelsesteenweg) van Dennie Damaro, De Pitaboys, Hanny D en vele andere.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEUW - Winterconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Lutgardis

Affiche
 

Januari, de periode van het jaar van gelukwensen, sneeuw, koude winteravonden, … Maar ook de tijd van het jaar waarin de Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis zijn jaarlijks winterconcert geeft. In de kerk van Zuun kunnen ongeveer 500 mensen luisteren naar de mooie muziek gebracht door ons harmonieorkest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW– Drie sfeervolle dagen tijdens de zesde editie van het Leeuwse kerstdorp.

Dsc_8463_01__large_
 

 Vrijdag 21 december opende aan de rink in Sint-Pieters-Leeuw de zesde editie van het Leeuwse kerstdorp voor 3 sfeervolle dagen.

Tal van erkende Leeuwse verenigingen en gespecialiseerde marktkramers zullen die drie dagen kerstartikels, feesthapjes en verassende kerstdrankjes verkopen, de ene voor het spijzen van de clubkas ander voor een goed doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

François en Liliane uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn een diamanten paar

Leeuw_diamant_walrvens__g_
François Walravens en Lillianne Vierendeel vierden diamanten huwelijk. Foto © Marc Sluys
 

 François Walravens (80) en Lillianne Vierendeel (79) uit de Schockaertstraat in Leeuw vierden hun diamanten bruiloft. Ze zijn bijzonder fier op hun kinderen Carina, Jean-Jacques en Petra en hun zeven kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – UPDATE NOODSITUATIE WITTE ROOS – 11.30 UUR

Dsc_8002_01__large_
 

 De aannemers en nutsmaatschappijen zijn volop bezig met de herstellingswerken. In de loop van de namiddag zal de buis terug in dienst genomen worden. De krater zal opgevuld worden tot op een veilig niveau waarna de overige nutsmaatschappijen (riolering, elektriciteit, gas, enz.) hun leidingen zullen herstellen. Intussen zal de straat niet overrijdbaar zijn en zal de werfzone goed afgebakend en gesignaleerd worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – UPDATE NOODSITUATIE WITTE ROOS – 17.45 UUR

Dsc_8014_01__large_
 

 De situatie in de wijk Witte Roos is onder controle. Er wordt met man en macht de hele nacht door gewerkt om het gehavende stuk waterleiding te vervangen  Hoewel de stabiliteit van de woningen niet in het gedrang is, zullen de mensen die werden geëvacueerd vanavond niet terugkeren naar hun woning. Wie wenst kan onder begeleiding een aantal zaken uit de woning halen. Voor bewoners die niet bij vrienden of familie terecht kunnen, werd er opvang voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief