Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Winterjogging van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec op FC Negenmanneke

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

De Vrije basisschool Jan Ruusbroec organiseerde voor alle leerlingen van de lagere school een winterjogging. Naast alle sportieve leerlingen hebben ook de leerkrachten hun sportiefste kant laten zien. Normaal vindt de jogging steeds plaats rond de sporthal Braillard in Ruisbroek. Maar door wegenwerken en het drukkere verkeer aan de sporthal, waren zij genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kleuters van de Vrije basisschool Jan Ruusbroec vieren Valentijn

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Op Valentijnsdag waren de kleuters helemaal uitgedost in prachtige trouwkledij, de zaal was mooi versierd en ze hadden wekenlang geoefend naar dit speciaal moment. De Familie en ouders waren getuigen van de verbintenis van hun kinderen en konden genieten van de leuke liefdesdansen. Het feest werd afgesloten met een prachtig dessertenbuffet, gemaakt door de ouders en nadien werd er stevig gedanst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW – ‘ Cars & Coffee’ met De Retro Vrienden.

Oldtimers_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Op de zondagen 26 februari, 26 maart en 23 april 2017 kan men op het gemeenteplein ( Pastorijstraat 21 ) in Sint-Pieters-Leeuw terecht voor een retro treffen van Oldtimers, Classics, Sportscars, Supercars, Brommers enTractoren......Elke wagen krijgt één gratis consumptie. Ingang & standplaats is gratis, iedereen is welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint Antonius verwent haar bewoners met een groot Valentijns buffet.

Gebak_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Vijf jaar geleden kwamen enkele verpleegsters van het Woonzorgcentrum Sint Antonius in Sint-Pieters-Leeuw op het idee om de koppeltjes die in het Woonzorgcentrum verblijven op Valentijn te verassen met  lekkere zelfgemaakte gebakjes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Binnenkort gaat de tweede editie van ‘Vlezenbeek Loopt’ van start

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche
 

‘Vlezenbeek Loopt' is gebaseerd op het principe van Start To Run. De eerste training gaat van start op zondag 26 maart om 10u. De trainingsdagen zijn op vrijdag om 19u en op zondag om 10u. Het deelnamegeld bedraagt € 35. Hierin zitten 21 trainingen met professionele begeleiding (olv Personal Trainers), trainingsschema's, nieuwsbrieven met tips en een sportverzekering. Er is ook een terugbetaling van de mutualiteit voorzien. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Herinrichting Bergensesteenweg SINT-PIETERS-LEEUW start ten vroegste in 2019

Bergensesteenweg
Naast de Bergensesteenweg komt hier een ventweg (Foto's Felix Merckx)
 

 Vanaf nu tot het eind van de regeerperiode in 2019 wordt er nog 5,8 miljard euro geïnvesteerd in de Vlaamse mobiliteit. Het leeuwendeel gaat naar werken aan de weg (2,7 miljard euro) én werken aan de waterweg (2,25 miljard euro). Hierin zit ook de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De werken hiervoor starten ten vroegste in 2019

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeskring voor anderstaligen in Ruisbroek gaat verder

Leeskring_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw organiseert ook dit voorjaar een leeskring voor anderstaligen in Ruisbroek. Dankzij de toewijding van vrijwilligers was er op de eerste bijeenkomst in 2017 een mooie opkomst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Redoris brengt boodschap van vrede en vriendschap

Redoris
EP

 Zangvereniging Redoris nodigt u van harte uit op haar 3de “Keep The Faith” concert. Dit gaat door op zaterdag 11 februari om 20 uur in de Parochiezaal van Zuun, A. Quintusstraat 208. Met dit concert willen ze een boodschap  van vriendschap en vrede brengen naar iedereen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Drankenservice Schoentjes krijgt voor de 6e keer op rij “Dag van de drankenhandelaar Award”

Schoentjes_1
Ingezonden foto
 

 Tijdens het jaarlijks Congres van de Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FeBeD), die zo’n 630 onafhankelijke drankenhandelaars vertegenwoordigt en dat plaatsvond in de hallen van Waregem Expo ontving drankenservice Schoentjes uit Sint-Pieters-Leeuw gisteren voor de 6e keer op rij een Award voor ‘Dag van de Drankenhandelaar’

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Akkoord met volledig eigen muziektheater

Zanhensemble_akkoord
EP

 Op vrij 17, za 18 en zo 19 maart is het zover! Zangensemble Akkoord brengt dan weer een volledig eigen muziektheater. Wat mag je verwachten? Spetterende muziek (allerlei stijlen, bekend en minder bekend, meestal driestemmig, gezongen door 13 vrouwen) met live band, gegoten in een leuk theaterstukje, voor jong EN oud, geen seconde verveling!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix MerckxI
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Media Markt bracht de winnaars van de Zennetoer opnieuw samen.

Mediamark_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Media Markt Sint-Pieters-Leeuw was de ontmoetingsplaats van de nummer een en twee van de Zennetoer 2016 – 2017. De twee,’Sweet Salt’ en ‘Houston’s Problem’ mochten voor een publiek, vrienden en kennissen nog eens enkele nummers brengen uit hun repertoire, en laten kennis maken met nieuw materiaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Emile Devogeleer en Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

VLEZENBEEK - Minister van Justitie, Koen Geens bezoekt Inkendaal

Goens_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Minister Koen Geens bracht een bezoek aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Vanuit zijn departement Justitie heeft hij veel aandacht voor verkeersveiligheid en voor de soms zeer zware gevolgen van verkeersovertredingen en vluchtmisdrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Bart en Trisha brengen ‘ Wat is het fijn’ van Paul Severs

Bart_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In Sint-Pieters-Leeuw werd de nieuwe single voorgesteld van een nieuw duo in de Vlaamse showbizz. Bart Anneessens Cops brengt samen met Trisha een nummer van Paul Severs ‘ Wat is het fijn ‘, een nummer dat Paul Severs indertijd op podium zong met een handpop. Het kreeg een volledige nieuwe muzikale bewerking door Christophe Severs ( zoon van Paul en Paulette )

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - SK Leeuw nodigt u uit op hun eetfestijn en hun footlunch

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche

Het bestuur en alle spelers van SK Leeuw verwelkomen u graag op hun jaarlijks eetfestijn, in de kantine van SK Leeuw, Lotstraat te Sint-Pieters-Leeuw.  Het eetfestijn gaat door op volgende data: vrijdag 17 februari (vanaf 18u30), zaterdag 18 februari (vanaf 18u30), zondag 19 februari (vanaf 12u) en maandag 20 februari (vanaf 18u30).

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Op 1 februari start blauwe zone in RUISBROEK

Blauwe_zone
EP
 

 Vanaf woensdag 1 februari 2017 moeten inwoners, werknemers en bezoekers van Ruisbroek hun parkeerschijf gebruiken (max. 2 of 4 uur), tenzij ze een virtuele bewoners- of parkeerkaart hebben aangeschaft. Vier gemeenschapswachters zullen instaan voor de regelmatige controle van de hele zone.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUWLeerlingen Don Bosco SINT-PIETERS-LEEUW strijden met taal

Don_bosco_1_bewerkt-1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Educatieve startup Happs maakt een game, genaamd Karaton, om kinderen op een speelse manier te helpen bij het foutloos en vlot lezen en schrijven. Het is een leuk en humoristisch spel waar plezier en educatie worden gecombineerd. Karaton laat kinderen toe te blijven oefenen zonder dat dit aanvoelt als een extra taak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Veel sfeer op nieuwjaarsreceptie N-VA SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 

Meer dan 250 bezoekers zakten vrijdagavond af naar de Merselborre in Vlezenbeek voor de nieuwjaarsreceptie van N-VA Sint-Pieters-Leeuw. De avond startte rustig met de gebruikelijke speeches. Het is stilaan een traditie dat de rustige receptie en tweede onderdeel kent, met een live optreden en een dansvloer. Een heuse ‘Jong N-VA band’ zorgde voor de nodige covers en sfeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW brengt huldigde zijn wereldkampioenen

Bakker_devill__
Foto Emile Devogeleer
 

 Sint-Pieters-Leeuw zette twee wereldkampioenen uit de gemeente, Gerlinde Werdefroy en Guido Devillé in de bloemetjes.Gerlinde Werdefroy is lid van het Belgische Empire Crew en zij veroverde eind 2016 in Wenen de wereldtitel hiphopdansen in de categorie ’Mega Crew’. Guido Devillé behaalde in november 2016, samen met de Belgische bakkersploeg, de 1ste plaats op de ‘Best off Mondial du Pain’ in Taiwan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

RinkRond LEEUW werkt mee aan de veiligheid

Rrl
EP

 De handelsvereniging RinkRond Leeuw, gaat naar de toekomst toe haar steentje bijdragen om nog meer veiligheid in Sint-Pieters-Leeuw te creëren. Elk lid van RRL die ook ingeschreven is of wil worden in het BIN-netwerk zal het bedrag van het lidmaatschap terugbetaald krijgen door RRL. Dit moeten de leden aanzetten om zeker in te schrijven in het BIN-netwerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW – N-VA Blikt terug op de toekomst

N-va_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Sint-Pieters-Leeuw verandert, samen met u!  Is de titel van de mooie infobrochure die vanaf maandag 29 januari 2017 verspreidt zal worden in Sint-Pieters-Leeuw en omliggende. Het is een  infobrochure over het geleverd werk na 2/3 de van deze legislatuur, de aanduiding van Luc Deconinck als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen en 3 nieuwe mensen die de werking komen versterken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix MerckxI | 31 jan 2017
Felix Merckx | 27 jan 2017

archief