Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

C21

10 jaar N-VA Sint-Pieters-LEEUW in magazinevorm

Nva_leeuw_
 

 De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zorgden meteen voor vuurwerk. Vanuit het niets werd N-VA Sint-Pieters-Leeuw met 9 zetels de grootste partij. Luc Deconinck werd burgemeester. En daar kwamen ook drie schepenen bij. Dat ons N-VA-schip de wind in de zeilen had, bleek na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We verstevigden onze positie en behaalden 11 zetels waarbij Jan Desmeth nog recent de fakkel overnam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2023
Marc Sluys
 

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

Grof huisvuil kan in Sint-Pieters-LEEUW nog steeds aan huis opgehaald worden

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 Het voorstel van een Pop-Up-Recyclageparken lijkt mooi, maar er is een reden waarom slechts één gemeente (Halle) in het hele werkingsgebied van Intradura dit vandaag doet. Iedereen is het erover eens dat er geen enkel verband is met meer of minder sluikstorten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Reactie van SINT-PIETERS-LEEUW op de mondelinge vraag van de groenfractie betreffende het nieuwe stadion van Union.

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_19
 

 De gemeenteraad van 31 maart 2022 maakte zich zorgen over (1) een stadion van 21.000 plaatsen (nu: 9.400 plaatsen), (2) een hotel met 100 tot 150 kamers en (3) enkel de Audi-site voor parkeren van voertuigen.

We zijn nu 9 maanden verder en Union heeft haar plannen – aangepast – voorgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Op zoek naar een aannemer voor de herbestemming van de kerk van RUISBROEK

Kerk_ruisbroek2l
 

 De gemeenteraad van 26 januari 2023 heeft het bestek goedgekeurd om een aannemer te zoeken en zo de volgende stap te zetten in het project rond de herbestemming van de kerk van Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Alle kinderen uit LIEDEKERKE en LEEUW veilig en wel na busongeval bij terugkeer sneeuwklassen

Scherm__afbeelding_2023-01-25_om_09
 

Udate 2 staat online 
In de nacht van 24 op 25 januari 2023 om 2.40 uur werden de verantwoordelijken van de gemeente op de hoogte gebracht dat één van bussen waarmee de leerlingen van klas 6LA van Den Top een ongeval heeft gehad op de autosnelweg in Duitsland. De chauffeur is lichtgewond maar stelt het goed en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Drugdealers staande gehouden in SINT-PIETERS-LEEUW en HALLE

Logo_zennevallei_muur_
 

 Tijdens de donkere maanden worden patrouilles opgevoerd om te waken over de veiligheid van onze inwoners. Zo ook de afgelopen weken en maanden oriënteerden ploegen zich naar hotspots, dit zijn woonwijken die gekend zijn omwille van inbraakgevoelig of plaatsen van overlast.   
Afgelopen week werden op die manier verschillende personen betrapt op het bezit van en het verkopen of te koop aanbieden van verdovende middelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

De Premium Gins van Lindemans scoren op World Gin Awards 2023

Scherm__afbeelding_2023-01-21_om_09
 

 Brouwerij Lindemans is een van de bekendste producenten van geuze, kriek en andere lambiekbieren. Wat minder geweten is, is dat de Pajotse brouwerij ook twee gins heeft ontwikkeld op basis van een distillaat van Lindemans Oude Kriek Cuvée René. Zopas raakte op de World Gin Awards 2023 in Londen bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Red en de Lindemans Premium Distilled Gin Clear respectievelijk de gouden en bronzen medaille in de wacht sleepten in the categorie ‘botanical gins’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
 

Een inclusieve speelpleinwerking met een efficiëntere dagcapaciteit in LEEUW

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_08
 

 Speelplein De Leeuwtjes staat jaarlijks garant voor het speelplezier van meer dan 200 kinderen. Ook dit jaar zullen de kinderen een spetterende zomer kunnen beleven in ’t Populiertje, Zonnig Leven en Den Top.


 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Sluys
 

Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van HALLE.

Scherm__afbeelding_2023-01-16_om_21
Dirk Pieters, nieuwe voorzitter en Oscar Decoster, aftredend voorzitter van Woonpunt Zennevallei
 

 Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van Halle.
Oscar Decoster heeft zich 16 jaar, eerst als ondervoorzitter en later als voorzitter, ingezet voor de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Daar hij in december 80 jaar is geworden, heeft hij besloten deze taak niet langer op zich te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaanderen kiest voor fietssnelweg & trein naar Brussel ondanks dwarsligger LINKEBEEK .

Jeroen_thiebaut_
 

 “Het gemeentebestuur van Linkebeek blijft de enige dwarsligger in het dossier van de fietssnelweg (F207) en de uitbreiding van het Gewestelijk Expressnet (GEN L124) van Vlaanderen naar Brussel. Zelfs verzoeningspogingen van de gouverneur kan hen niet tot enige rede brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2023
Marc Sluys
 

Twee inbrekers gevat in HALLE

Politiewagens__witseboom_
 

 Bij het vallen van de avond werd de lokale politie gisterenavond opgeroepen voor een mogelijke diefstal in woning. Een vrouw merkte twee mannen op aan de voordeur van de overbuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2023
Marc Sluys
 

N-VA HALLE stelt zich vragen bij schijninspraak voor oplossing A8

Lanistieboutpletincx
Op de foto Nelly Lanis, Jeroen Tiebout en Sven Pletincx
 

 inds mei 2022 werkt de Werkvennootschap in opdracht van de Vlaamse regering aan nieuwe scenario’s voor een betere doorstroming en een ondertunneling van de A8. Dat er op korte termijn een goede oplossing moet komen is een zekerheid voor gemeenteraadsleden Nelly Lanis en Sven Pletincx (N-VA), toch stellen ze zich kritische vragen bij de huidige aanpak. Zo wil men maar één op- en afrittencomplex aan de A8 voor heel Halle realiseren en zijn de omwonenden nog niet bevraagd. En dat terwijl er al intensief overleg plaatsvond tussen het Halse stadsbestuur en de Werkvennootschap, zo blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) aan minister Lydia Peeters (OpenVLD). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2023
Marc Sluys
 

ING Halle: het nieuwe centrumkantoor voor de ZENNEVALLEI en het PAJOTTENLAND

Halle-exterieur
ING Halle: het nieuwe centrumkantoor voor de ZENNEVALLEI en het PAJOTTENLAND
 

Enkele maanden geleden opende ING een gloednieuw kantoor aan de Demaeghtlaan in Halle, op de site van de voormalige ALDI-winkel.  Op 1 januari jongstleden namen de zelfstandige ING-agenten David Duyck en Mark Paridaens er met hun ploeg de touwtjes in handen.  David en Mark zijn al enkele jaren actief als zelfstandige agenten in de kantoren van Sint-Pieters-Leeuw en Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2023
Marc Sluys
 

Scholen in HALLE experimenteren in de strijd tegen het lerarentekort

Scherm__afbeelding_2023-01-09_om_11
 

 Verschillende scholen in Halle gaan in zogenaamde ‘proeftuinen’ experimenten doen in de strijd tegen het lerarentekort. De bedoeling is telkens om meer leerkrachten aan te trekken en te behouden. De projecten mogen de bestaande regelgeving even negeren en krijgen zo een ongekende ruimte. Een selectiecommissie koos voor 27 verschillende projecten waaronder ook het project in Halle. “Dit is geen alleenzaligmakende oplossing voor het lerarentekort, maar het kan wel helpen om de stellingenoorlog overstijgen”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Over bepaalde ideeën wordt al decennia gediscussieerd: wij gaan nu uittesten wat werkt. En wat in de praktijk goed gaat, willen we dan uitrollen in alle scholen”.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2023
Marc Sluys
 

Scholen in Sint-Pieters-LEEUW experimenteren in de strijd tegen het lerarentekort

Scherm__afbeelding_2023-01-09_om_10
 

 Verschillende scholen in Sint-Pieters-Leeuw gaan in zogenaamde ‘proeftuinen’ experimenten doen in de strijd tegen het lerarentekort. De bedoeling is telkens om meer leerkrachten aan te trekken en te behouden. De projecten mogen de bestaande regelgeving even negeren en krijgen zo een ongekende ruimte. Een selectiecommissie koos voor 27 verschillende projecten waaronder ook het project in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2023
Marc Sluys
 

Christian en Marie uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn 50 jaar getrouwd

Leeuw_goud_van_ranst_g_
 

 Christian Van Ranst en Marie Guns vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met zoon Frédérick en de kleindochters Zoé en Laura. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2023
Marc Sluys
 

Telefonieproblemen politiezone ZENNEVALLEI – Calltaking moeilijk bereikbaar

Logo_zennevallei_muur_
 

 De politiezone Zennevallei wordt op dit moment geconfronteerd met storingen aan de vaste telefoonlijnen in politiepost Halle. Hierdoor kan de calltaking van de politiezone, die in politiepost Halle gevestigd is, moeilijk bereikt worden. Door een gebrek aan connectiviteit worden gesprekken namelijk onverwachts afgebroken en is het niet altijd mogelijk om de oproeper opnieuw te contacteren. De problemen zijn vermoedelijk veroorzaakt door de wegenwerken die gaande zijn in de Fabriekstraat in Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Marc Sluys
 

Taalwet mag geen excuus zijn voor (verkeers)criminelen zegt Jeroen Tiebout uit LEEUW

Jeroen_tiebout_emy_elleboog_klein__2_
 

 De taalwet biedt criminelen de kans om de rechtsgang onverantwoord te vertragen. Zo kunnen bijvoorbeeld drugsverslaafden die meteen uit het verkeer gehaald moeten worden hun rijbewijs vele maanden lang behouden, als ze een taalwijziging aanvragen. Zowel het Grondwettelijk Hof als het Hof van Cassatie interpreteren de taalwet strikt. Het hele dossier moet dan eerst vertaald worden, of het verhuist naar een Franstalige rechtbank met een ellenlange juridische achterstand. Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout en federaal Kamerlid Wouter Raskin (beiden N-VA) roepen op om dringend orde op zaken te stellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 jan 2023

archief