Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Louis en Fientje uit RUISBROEK vierden hun 65 jaar huwelijk

Dsc_1518_01__groot_
 

Louis De Waegemaeker (87 jaar) en Fientje (Josephine) Van Eeckhoudt (87) vierden dit weekend hun briljanten huwelijk. Fientje en Louis hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen ze 12 jaar waren. Dat was in het café van Louis zijn tante Fin, ‘t Nieuwe Sas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2024
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Notarissen en immokantoren krijgen hulpmiddel voor anderstalige kopers

Scherm__afbeelding_2024-02-22_om_22
 

 Er is een nieuwe, meertalige brochure uitgegeven over het leren van Nederlands, die notarissen en immokantoren kunnen meegeven aan anderstalige klanten die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Rand. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2024
Marc Sluys
 

Smappee Smartstop opent op site Pajot in LEEUW grootste snellaadplein van Vlaanderen

Img_8720
 

 Smappee, het innovatief cleantech bedrijf uit Kortrijk, lanceert met trots Smartstop, een premium netwerk van snellaadpleinen in België met een revolutionaire aanpak voor het opladen van EV’s. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2024
Marc Sluys
 

157 km wandelplezier rond Brussel met de vernieuwde Streek-GR Groene Gordel

Img_8712
 

 Toerisme Vlaams-Brabant en Grote Routepaden hebben het traject van de Streek-GR Groene Gordel aangepast. Met de Streek-GR Groene Gordel kan de geoefende wandelaar in 8 dagen al stappend helemaal in een lus rond Brussel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2024
Marc Sluys
 

Politie haalt veel te snelle steps uit het verkeer in HALLE en LEEUW

Scherm__afbeelding_2024-02-20_om_14
 

 Inspecteurs van de politiezone Zennevallei haalden de afgelopen dagen twee e- steps uit het verkeer. De elektrische tweewielers haalden veel hogere snelheden dan wettelijk is toegelaten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2024
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE/VLEZENBEEK En daar zijn KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem terug

Editiepajot_bart_devill___kt_de_noorstar2
Ingezonden foto
 

 KTV De Noordstar en Rederijkerskamer de Leliebloem hebben een gouden hart. Inderdaad ze blijven het maar doen: toneel spelen voor het goede doel en dit al voor de zoveelste keer. Dit jaar wordt het “Verf”, van Valentin Katajev in een bewerking van Luc Collin, die ook de regie voert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Davidsfonds en Markant LEEUW verwelkomen onderzoekster Sofie Claerhout in Coloma

Scherm__afbeelding_2024-02-15_om_13
 

Op uitnodiging van de Leeuwse afdelingen van het Davidsfonds en Markant komt onderzoekster Sofie Claerhout, tevens auteur van het boek “Dader onbekend”, op donderdag 29 februari een lezing geven in het kasteel Coloma. De uiteenzetting start om 19 uur. Het wordt ongetwijfeld een boeiende avond in de wereld van de forensische genetica !

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Sluys
 

125e verjaardag van de tragische treinramp in Vorst die het leven kostte aan zo'n 25 burgers in RUISBROEK

Scherm__afbeelding_2024-02-15_om_09
 

  Op zondag 18 februari herdenken we de 125e verjaardag van de tragische treinramp in Vorst die het leven kostte aan zo'n 25 burgers in Ruisbroek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Sluys
 

Voorbereidingswerken voor de volgende fase op de N6 in LEEUW

20240213_fb_wegomleidingn6_v2
 

Tussen maandag 19 en vrijdag 23 februari zullen er voorbereidingswerken uitgevoerd worden naar aanleiding van de volgende fase op de N6.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2024
Marc Sluys
 

99,94 % van de bestuurders zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid

Weginfrastructuur_1_onderschrift
 

 Op basis van objectieve criteria zoals ongevallen, snelheid en weginrichting zijn destijds 11 trajecten geselecteerd voor trajectcontroles. Van deze trajecten bevinden zich drie in een 70 km/u-zone, zeven in een 50 km/u-zone en slechts één in een 30 km/u-zone. Recent werd het jaar 2023 geëvalueerd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

Sport en Spel tijdens de Jeugdboekenmaand in LEEUW

Jbm
 

 In maart staat er weer heel wat te gebeuren in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw tijdens de Jeugdboekenmaand, met dit jaar als thema 'Sport en Spel'. Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige moet je op voorhand inschrijven. Het volledige programma vind je op de website https://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg in LEEUW tijdens krokusverlof

Scherm__afbeelding_2024-02-09_om_21
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken volop verder aan een nieuwe Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de krokusvakantie, van 12 tot en met 16 februari, werkt de aannemer de zone van fase 2 tussen de Ruisbroeksesteenweg en het tankstation Gabriëls volledig af. De gewestweg wordt hiervoor afwisselend in de richting van Halle en Brussel afgesloten. Het doorgaand autoverkeer en fietsers volgen een omleiding.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2024
Marc Sluys
 

Leerrijk leerjaar: leerlingen duiken in eerste hulp in LEEUW

Scherm__afbeelding_2024-02-09_om_15
 

 De leerlingen van het 6e leerjaar van alle Leeuwse scholen volgen dit jaar een boeiende workshop van 2 uur over het toedienen van eerste hulp. Op 9 februari zijn de leerlingen van Den Top aan de beurt. Dit educatief initiatief kadert in de context van flankerend onderwijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2024
Marc Sluys
 

Feestelijke opendeurdag De Wilg en Het Brabbelbos in LEEUW

Visual_opendeurdag
 

 Eindelijk is het zover! Na de officiële opening afgelopen donderdag 8 februari, zetten wij op zaterdag 10 februari de deuren wijd open voor het grote publiek bij het nieuw lokaal dienstencentrum De Wilg en kinderdagverblijf Het Brabbelbos. Het wordt een boeiende dag vol met activiteiten, muziek en lekkernijen voor alle bezoekers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2024
Marc Sluys
 

Dieven uit op koplampen in ondergrondse garages

Scherm__afbeelding_2024-02-08_om_21
 

 In de politiezone Zennevallei worden sinds enkele weken opvallende diefstallen vastgesteld uit ondergrondse garages van appartementsgebouwen. Het korps wil bewoners en beheerders hiervoor waarschuwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2024
Marc Sluys
 

Malafide bankmedewerkers staan bij slachtoffers aan de deur

Logo_zennevallei_muur_
 

 De lokale politiezone Zennevallei (Beersel / Halle / Sint-Pieters-Leeuw) heeft de afgelopen dagen twee gevallen geregistreerd waarbij malafide bankmedewerkers slachtoffers eerst via telefoon benaderen, en vervolgens persoonlijk aan hun deur verschijnen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2024
Marc Sluys
 

Atletiekclub OEH start crowdfunding om pisterenovatie rond te krijgen

Scherm__afbeelding_2024-02-04_om_16
 

 KA Olympic Essenbeek Halle startte eind vorig jaar, met behulp van stad Halle, gemeente Beersel, provincie Vlaams Brabant en Sport Vlaanderen met de renovatie van zijn atletiekpiste gelegen in het Provinciedomein Huizingen. Na het gieten van de nieuwe betonlaag werden er echter verzakkingen vastgesteld waardoor de kosten enorm oplopen. De club wil deze zelf voor een deel meedragen, maar heeft hiervoor bijkomende middelen nodig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2024
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW- Vlaanderen investeert voor beter Nederlands in Leeuwse scholen

Room-education-classroom-children-library-students-1237486-pxhere
Meer geld voor betere kennis Nederlands. Ingezonden foto.
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voert de strijd voor méér Nederlands op school verder op. Zo investeert Weyts bijna €4 miljoen in 93 Vlaams-Brabantse scholen waar minstens de helft van de leerlingen een andere thuistaal heeft.  In Sint-Pieters-Leeuw krijgen zes scholen extra geld.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Roger Swalens
ingezondn
 

Sint-Pieters-Leeuw- Kerk Ruisbroek krijgt herbestemmingstoelage

 

 

De herbestemming van de kerk van Ruisbroek krijgt een subsidie van 250.000 euro van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Dat is geweldig nieuws voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw die met deze subsidie een deel van de totale investering (3,92 miljoen euro excl. btw) kan recupereren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
roger swalens
ingezonden
 

Don Bosco Sint-Pieters-Leeuw heeft dapperste directeur van Vlaanderen 2024

Scherm__afbeelding_2024-02-01_om_16
 

 Luc Uylenbroeck, directeur van de gemeentelijke basisschool Don Bosco in Sint-Pieters-Leeuw is officieel de dapperste directeur van Vlaanderen. Hij krijgt de erkenning van schoolleverancier Baert, die op zoek gaat naar een directeur die dit jaar iets uitzonderlijk heeft gerealiseerd. Directeur Luc wint de wedstrijd met zijn uitzonderlijke doorzettingsvermogen voor de schoolrenovatie van 3 gebouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2024
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief