Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

C21

DANSBAaR! op 19 augustus in Coloma SINT-PIETERS-LEEUW

Img_7689
 

 Dit jaar ruilen we StraPatZen in voor DANSBAaR. Dit gaat door op zaterdag 19 augustus 2023 in het Colomapark. We zullen voortaan StraPatZen in de even jaren organiseren en een alternatief hiervoor in de oneven jaren. En dit telkens op de derde zaterdag van augustus. Deze gratis evenementen hebben als doel het zomerse vakantiegevoel naar Leeuw te brengen!  Het volledige programma en info over het evenement kan vanaf 1 augustus geraadpleegd worden via sint-pieters-leeuw.be/brul/dansbaar


 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

PZ ZENNEVALLEI Gsm-en achter het stuur kan je duur komen te staan

Politiewagens__witseboom_
 

 Gsm-en achter het stuur kan leiden tot gevaarlijke toestanden in het verkeer. Even niet opletten en in een fractie van een seconde zit je bumper tegen bumper. Of je rijdt de borduur aan en krijgt lekke band. Vervelend. Maar wat als er ook op dat moment een voetganger of fietser in de buurt was? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Sluys
 

Rozenfestival duurt in SINT-PIETERS-LEEUW de hele zomer

Rozentuin_22_
 

 In juni geven we opnieuw de aftrap van het Rozenfestival. Juni is traditioneel de maand waarin de rozen op hun best staan, maar eigenlijk trakteren de bloemen ons de hele zomer op mooie geuren en kleuren. Daarom vullen we ons Rozenfestival dit jaar iets anders in en loopt het evenement de hele zomer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

De Schola Gregoriana Sainnensis zingt liefde en aantrekking in het Bijbelse Hooglied in Villa Servais HALLE

Scherm__afbeelding_2023-05-21_om_19
 

 De Schola Gregoriana Sainnensis (o.l.v. Joachim Kelecom) en harpiste Lakshmi Matthieu nemen u mee doorheen dat verrassende, ongekende en - wie weet - beetje stoute repertoire in het prachtige kader van de Villa Servais te Halle.

Concerten op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni, telkens om 20u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Marc Sluys
 

Ixina Sint Pieters LEEUW nam zopas haar intrek in nieuw gebouw tegenover de vorige vestiging

4___quipe
 

 Ixina Sint Pieters Leeuw is een ploeg van 5 dynamische mensen met zelfstandige uitbaters Stef , John en Mathias versterkt door keukenadviseurs Maria en Stacy. Ze namen hun intrek in de oude gebouwen van Infinity Meubelen net tegenover hun vroegere vestiging. Buiten de mogelijkheid om nu ook ter plaatse te stockeren biedt dit enorme voordelen zoals :

  • 18 eigen parkeerplaatsen , waaronder 2 voor minder validen
  • Een groter aanbod met aanvulling in badkamers, berging & dressing, woonkamermeubelen
  • Toegang voor minder validen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2023
Marc Sluys
 

Politie ZENNEVALLEI 1 750 euro ten voordele van het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds vzw

2023_05_17_bijlage_persbericht
 

 Naar aanleiding van de Belgian Cops Contest, een organisatie in samenwerking met de politiezone Zennevallei en Crossfit Merchtem, werd een totaalbedrag van 1 750 euro geschonken aan het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds vzw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

Gemeentebestuur LEEUW maakt einde aan woonwagenbewoning en herstelt agrarisch gebied in haar oorspronkelijke toestand

Plan-bergensesteenweg-700-1
 

 De afgelopen decennia werden de percelen aan de Bergensesteenweg 700 bezet door verschillende woonwagenbewoners maar oorspronkelijk is dit agrarisch gebied in Sint-Pieters-Leeuw. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2023
Marc Sluys
 

Leeuw Rinkt Zaterdag 17 juni – vanaf 17 uur

Img_7635
 

 Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 17 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans!

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Sluys
 

Guy en Elza uit RUISBROEK vierden hun diamanten huwelijk

Ruisbroek_diamant_de_greef__g_
 

 Guy De Greef (87) en Elza Deraemaeker (78) uit Ruisbroek vierden hun diamanten bruiloft. Ze leerden elkaar in 1961 in de Acec kennen toen ze er beiden werkten.  Hun gezin groeide met de kinderen Helene, Marc, Nathalie, Kurt en Gregory en de kleinkinderen Emilie, Niel, Sam,Daan, Lora en Britney en ondertussen ook 3 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Sluys
 

Oscar Dauw enn Jeannine Mertens uit VLEZENBEEK zijn gouden koppel

Vlezenbeek_goud_dauw_g_
 

 Jeannine (71) en Oscar (71) zijn een halve eeuw getrouwd en voor Jeannine en Oscar is deze periode voorbij gevlogen. Het huwelijk bracht namelijk drie mooie dochters voort: lris, Elke en Maja en ik 6 kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Sluys
 

UiTPAS bij Chiro’s Zuun en Negenmanneke SPL

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

 Na iets meer dan 2 jaar UiTPAS in Sint-Pieters-Leeuw, en al meer dan 1.000 verkochte passen, zijn de eerste 2 UiTPAS-verenigingen van start gegaan. Zowel Chiro Zuun als Chiro Negenmanneke bieden vanaf nu UiTPAS Sint-Pieters-Leeuw aan!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

Na zware brand draait Tuincentrum Groendekor LEEUW weer op volle kracht.

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

 Op donderdag 11 mei opent de snijbloemenafdeling opnieuw

Sinds de zware brand die op zaterdag 25 februari een deel van tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw verwoestte werd hard gewerkt om alle afdelingen van de winkel weer te openen.  Een week na de brand kon het tuincentrum terug opengaan met een beperkt aantal afdelingen, in de weken daarna werd er telkens meer toegankelijk.
Het enige wat nog ontbrak was de populaire snijbloemenafdeling, maar vanaf donderdag 11 mei zal die ook weer op volle toeren draaien. Perfect op tijd voor moederdag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

Een Parijs ‘reisbureau’ als dekmantel voor Franstalige subsidies in Vlaanderen

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

 Bijna 800.000 euro op jaarbasis. Dat is het bedrag dat de Franse gemeenschap doorsluist naar de ‘Parijse’ organisatie“Assemblée parlementaire de la Francophonie” die er subsidies mee rondstrooit aan Franstalige organisaties in Vlaanderen. Dat bracht de RTBF aan het licht. Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) roept de Franstalige overheden om nu voor eens en voor altijd te stoppen met deze belastingverspilling en deze verdoken vorm van cultureel imperialisme. “Schimmige constructie of niet, wat heeft de Franse Gemeenschap er nu aan om belastinggeld te besteden in Vlaanderen? On est chez nous chers amis.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

LG VLEZENBEEK organiseert 2e Vlezenbeekse pijl

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_19
 

 Jaar en dag stond Vlezenbeek bekend om haar wielerwedstrijden. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar besloot de Landelijke Gilde om een tweede editie te organiseren op zondag 14 mei 2023. 

De wedstrijd wordt dit maal georganiseerd voor de miniemen van 8 tot 11 jaar. Nieuw op het programma zijn de FUN wedstrijden voor recreatieve liefhebbers van 30 en 60 km in de namiddag. 


 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

CoderDojo Sint-Pieters-LEEUW bestaat 5 jaar

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_19
 

 In mei 2018 startte Bryan Vanbever in samenwerking met de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw CoderDojo op in onze gemeente. In het begin brachten ze maandelijks 15 jongeren samen om te leren programmeren op een speelse manier. Al snel werd dit uitgebreid naar het maximum van 20 enthousiaste deelnemers in de toenmalige bib.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

VLEZENBEEK Toneel ten voordele van Ziekenhuisclowns komt er aan

Editiepajot_bart_devill___toneel_ziekenhuisclowns
ingezonden foto
 

 

Het is al een hele traditie dat wanneer KTV De Noordstar/De Lelie op de planken staat, ook telkens toneel speelt ten voordele van vzw Ziekenhuisclowns in Ontmoetingscentrum De Merselborre  Vlezenbeek. Dit zou dit jaar niet anders geweest zijn 18 en 19 maart. Door corona moesten echter deze opvoeringen worden afgeblazen: deze werden echter niet geannuleerd, wel uitgesteld. De opvoeringen vinden nu plaats vrijdag 19 mei om 20u en zaterdag 20 mei om 15u. Uiteraard blijven de reeds aangekochte kaarten geldig en er zijn er nog beschikbaar. Laat weten wanneer je kunt komen, je plaats is gereserveerd: 0473/449967 en 02/377.21.03. Tot dan!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gratis workshop en lezing – kinderen opvoeden in een digitale wereld in LEEUW

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_12
 

 Onze kinderen groeien vandaag op in een digitale wereld waar schermen alomtegenwoordig zijn. Dat stelt ouders en andere opvoeders voor nieuwe uitdagingen zoals het zoeken naar een evenwicht tussen vrijheid en begrenzing. 

Workshop – je eerste schermafspraken
zaterdag 13 mei – 10.30 uur – Landhuis de Viron – J. Depauwstraat 11

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

Sint-Pieters-LEEUW gaat voor een rookvrije generatie

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_12
 

 Onder het motto “wij blazen liever bellen dan rook” geven zo’n 900 Leeuwse kinderen ludiek het startschot van “Generatie Rookvrij” in Sint-Pieters-Leeuw! Daarmee gaat de gemeente officieel van start met het rookvrij maken van alle Leeuwse speelterreinen en schoolpoortomgevingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Sluys
 

LEEUWSE week van de nostalgie tijdens seniorenfeest 23

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_12
 

 Zopas nodigde het gemeentebestuur en de seniorenraad alle dames en heren vanaf 60 jaar uit op het feest van de senioren

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Nicole Billens
Julien Steens
 

Eric en Irène uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn een gouden koppel

Dsc_4152_02__groot_
 

 Eric Nerinckx en IrèneTimmermans vierden hun gouden huwelijk. IrèneTimmermans werkte 40 jaar op de Burgerlijke Stand van de Gemeente Schaarbeek en maakte daar verschillende herdenkingen van bruiloften mee. Nu ze zelf aan de beurt zijn, voelt het wel bijzonder. Eric was, voor zijn pensioen, technicus bij Mettler-Toledo in Lot . Ze wonen sinds 1976 in de Ferdinand Uylenbroeckstraat en daar voor woonde ze in de Oudstrijdersstraat in Ruisbroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief