Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Gouden bruiloft van Roger Amand en Jeannine Queston

Sh2_3449_01__large_
 

Roger Amand en zijn echtgenote Jeannine Queston vierde met de familie hun gouden huwelijk en kregen hiervoor felicitaties van het gemeentebestuur en het Koningshuis. Roger werd geboren in Brussel waar zijn ouders een zaak in caféspelen (Jukeboxen, flippers,bingo’s ed.) hadden.Eind de jaren 60 werd er ook een jukebox geplaatst in het café Den Bierkelder in Ruisbroek, bij Wiske en Eugéne, Roger die regelmatig met de vader mee ging leerde daar de dochter van het café kennen Jeannine.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Café Combinne nu ook in SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_caf___combinne
 

 Vanaf 1 oktober organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met Archeduc het praatcafé ‘Café Combinne’ in buurthuis 1601 in Ruisbroek. Van 9.30 tot 11.30 uur kan je er elke dinsdag terecht om gezellig samen te zijn en elkaar te ontmoeten. Een vrijwilliger begeleidt de praatcafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Marc Sluys
 

Groot nieuw(s) bij Bell Tours in SINT-PIETERS-LEEUW

Bustronomie_bell_tours_-_103
 

Zopas werd de nieuwe ALLISON aangeschaft om het autocarpark uit te breiden. Bell tours investeerde de jongste jaren fors in nieuw materiaal en het groene karakter draagt men er hoog in het vaandel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Victor fietste elke dag naar de bakkerij om zijn Yvonne te ontmoeten

Sh2_3466_01__large_
 

Victor Renier en Yvonne De Saegher vierde hun gouden bruiloft, Victor werd geboren in Nederland, waar zijn vader was gaan wonen omwille van de oorlog en om er werk te vinden. Naast een job vond hij er ook zijn liefde. Na de oorlog, in 1950, kwam hij terug met zijn gezin naar België wonen, in Ganshoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Binnenkort weer Lionair in SINT-PIETERS-LEEUW

Lionair
 

Op zaterdag 21 september organiseert Chiro Snoopy voor de vijftiende keer Lionair. Dit is hun feestelijke opening van het nieuwe Chirojaar waar jong en oud welkom zijn. Er zijn tal van activiteiten voorzien zoals een springkasteel en ouder-kind wedstrijden. Om 11u beginnen ze al met een voetbalwedstrijd en je kan er  genieten van een drankje met live bandjes, in de Mekingenweg 36 in Sint-Pieters-Leeuw daar moet je zijn!

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!

Spl_1
 

Natuurparkje ‘Hoge Paal’ wordt belevingspark!  Het wijkparkje ‘Hoge Paal’ wordt binnenkort een natuurlijk paradijs voor klein en groot. Deze week ging aannemer Strabo aan de slag om meer openheid en beleving in het park te creëren en om er speelnatuur te voorzien. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Voor het 3de jaar op rij autovrije schoolomgevingen tijdens de Week van de Mobiliteit

Spl2__large_
 

Voor het 3de jaar op rij autovrije schoolomgevingen tijdens de Week van de Mobiliteit: Tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot en met 20 september 2019 zal de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met alle Leeuwse basisscholen, opnieuw focussen op een autoloze dag aan de directe schoolomgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Startactiviteit KLJ Vlezenbeek

Image1
 

Zin in een spetterende zondagnamiddag? Niet twijfelen! Kom dan gewoon op zondag 29 september eens langs op onze startactiviteit. Je kan dan samen met al je vriendjes en vriendinnetjes komen ontdekken hoe tof KLJ is. Vanaf 13u30 worden jullie verwacht aan de pastorietuin, Dorp 43 in Vlezenbeek. De leiding staat alvast paraat om er een leuke namiddag van te maken!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

1000-tal eters op eetfestijn N-VA Sint-Pieters-Leeuw

Img-20190907-wa0009
1000-tal eters op eetfestijn N-VA Sint-Pieters-Leeuw. Foto Ingezonden
 

  Met een 1.000-tal aanwezigen op 3 dagen was het eetfestijn van de lokale N-VA afdeling van Sint-Pieters-Leeuw editie 2019 een druk bezochte editie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

15 september Dag van de Landbouw ook bij Hoeve Lemaire in OUDENAKEN

Brabant-_lemaire_oudenaken_009
Hoeve Lemaire is een akkerbouw- en vleesveebedrijf in Oudenaken. Foto ingezonden
 

  Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Op zondag 15 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op http://www.dagvandelandbouw.be/. Op deze website kan je de bedrijven zoeken per gemeente, provincie of sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Hendrik Warnot vierde zijn honderdste verjaardag

Sh2_2239_01__large_
 

“Van korstjes krijg je borstjes” en van “alle dagen spek wordt je honderd jaar” dit wist Hendrik ons te vertellen tijden zijn viering op het gemeentehuis. Hendrik Warnot geboren op 28 augustus 1919 in Sint-Pieters-Leeuw was al die jaren slager in verschillende groot warenhuizen (Sarma...)

Hendrik zijn geheim om honderd jaar te worden is gewoon elke dag spek te eten, de biefstuk geeft hij aan zijn trouwe levensgezel, zijn poes van 20 jaar oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Open Atelier feest

Groepsfoto_open_atelier_def
 

Dat Open Atelier 20 jaar actief is zal je geweten hebben. “Voor onze 2-jaarlijkse expo, trakteren wij het kunstminnende publiek op een ontdekkingstocht in het kasteel Coloma, dat wij inpalmen met beeldende kunst en feestgedruis” zegt Hilde Van Impe, voorzitster van Open Atelier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuwse gezinnen kaften samen schoolboeken tijdens Ezelsoor

5491ee31-0afe-4dd4-852a-2ec80294b4bb
 

Ezelsoor, de jaarlijkse boekenkaftdag, was alweer een groot succes. De kinderen konden kiezen uit verschillende soorten kaftpapier dat werd ontworpen door kinderen en jongeren uit eigen en deelnemende gemeenten. Ze ontvingen ook een blanco vel papier dat vakkundig werd opgefleurd door illustratoren Vero Beauprez, Tom Schoonooghe, Frederik van den Stock en Inge Bogaerts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Het laatste weekend van de grote vakantie zit er op, Controle in ZENNVALLEI

Politie_zone
 

 Voor velen was dit nog het uitgelezen moment om te genieten van het lekkere weer, een glaasje en/of een uitstapje naar een of ander evenement op ons grondgebied. Veelal onschuldig, maar voor sommigen ook minder onschuldig. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2019
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Historische bevrijdingscolonne verlaat het Pajottenland

Sh2_2021_01__large_
 

Deze morgen verliet de Bevrijdingscolonne het Pajottenland,  via de Bergensesteeenweg te Sint-Pieters-Leeuw richting Brussel Jubelpark waar ze morgen het Koninklijk Legermuseum bezoeken.

De colonne trekt nog naar:

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Leon en Gilberte leerde elkaar kennen in ‘jawel’ De Jonge Deken.

Sh2_0028_01__large_
 

50 jaar geleden op 7 juli 1969, stapte Leon Stiens en Gilberte Deschodt in het huwelijksbootje, en vierde vandaag hun gouden huwelijk.

Leon Stiens werd geboren op 2 mei te Halle, als kleinzoon van Den Brik de smid en zoon van Philomene Van Belle en Frans “De Susse” Stiens. Leon studeerde af als technisch Elektronicus en deed zijn ingangsexamen bij “Den Bell” en was met succes geslaagd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Bepaal mee de toekomst van kerk van Oudenaken

Logo_leeuw_

  Wat zou jij doen met de kerk van Oudenaken? Nadat de kerkfabriek en de lokale actoren vragende partij werden voor een studie rond de herbestemming van hun kerk, nam het gemeentebestuur het initiatief om een traject op te starten, deels met Vlaamse subsidies. Van een probleem een opportuniteit maken en zo een extra dynamiek in Oudenaken creëren, is het uitgangspunt.  dinsdag 24 september vanaf 19.30 uur

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2019
Marc Sluys
 

GEMEENTE SINT-PIETERS-LEEUW zet in op digitalisering

Gunthercoppens_anspeeckaert
Ingezonden foto
 

 De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeerde in 31 nieuwe laptops voor de gemeentescholen den Top, Wegwijzer en ’t Populiertje. Elke school kon daarbij rekenen op 10 nieuwe laptops waardoor leerlingen ook digitaal aan de slag kunnen gaan in de klas. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Als het baasje van huis is, blaffen de honden de buurtbewoners wakker in LEEUW

Politie_zone
 

 In een woning in de Gaston Deruyvertraat te Sint-Pieters-Leeuw werden vannacht drie honden en twee parkieten in beslag genomen door de interventieploegen van politiezone Zennevallei. Omstreeks 01:56 uur kwam er een melding binnen voor nachtlawaai wegens onophoudelijk geblaf, iets wat een nacht eerder begon en door de buurtbewoners als onrustwekkend beschouwd werd daar dit niet de gewoonte is van de honden. 


 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2019
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 sep 2019
Sam Herremans | 05 sep 2019

archief