Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Jaagpad tussen Halle en Brussel wordt volwaardige fietssnelweg

Fiets_3
Weyts en Muyters op een deel van de fietssnelweg.
 

 Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi wordt tussen Halle en Brussel opgewaardeerd tot een volwaardige fietssnelweg. Er wordt 2 miljoen geïnvesteerd om het jaagpad te verbreden tot 4 meter en om de betonnen verharding te vervangen door asfalt. De werken gaan deze zomer van start. “Meer en meer fietsers op de Kanaalroute zorgen voor meer en meer drukte”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We gaan deze populairefietsverbinding nu breder en comfortabeler maken, zodat we straks nog meer mensen kunnen verleiden om hun auto ook in het woon-werkverkeer te ruilen voor de fiets”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW Luc Van Gaever(Sint-Pieters-Leeuw) en Diederik Meyts(Ninove) brachten Rammelbakken Reis tot een goed einde

Editiepajot_bart_devill___rammelbakreidln
foto Bart Devillé
 

 Twee vrienden en oud-collega’s hebben wat gelezen of gehoord: Luc Van Gaever, die in de Leeuwse deelgemeente, Sint-Laureins-Berchem woont en Ninovieter Diederick Meyts. Beide waren zij een tijdje samen aan de slag bij Ford Geeraerts in Lennik. En…. 5 tot 11 mei namen zij deel aan de Rammelbakken Reis van Breda naar Nice, heen en terug, of een afstand van meer dan 3.000 km. En dit gebeurde niet met een klasse-wagen??? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Abdijhoeve Hof ten Brukom voorlopig beschermd

Hoftenbrukom
Foto: Agentschap Onroerend Erfgoed
 

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, beschermt de abdijhoeve Hof ten Brukom in Sint-Pieters-Leeuw voorlopig als monument.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

Geert Bourgeois beschermt de abdijhoeve Hof ten Brukom in Sint-Pieters-Leeuw voorlopig als monument

Dsc_0003
De abdijhoeve Hof ten Brukom in Sint-Pieters-Leeuw. Foto Ingezonden
 

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, beschermt de abdijhoeve Hof ten Brukom in Sint-Pieters-Leeuw voorlopig als monument.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Coderdojo viert in Sint-Pieters-LEEUW haar eerste verjaardag

Coderdojo
Coderdojo viert in Sint-Pieters-Leeuw haar eerste verjaardag. Foto Ingezonden
 

 Na een succesvolle pop-up editie, werd vorig jaar een volwaardige Coderdojo opgericht in Sint-Pieters-Leeuw.

Elke maand komt een groep enthousiaste jongens en meisjes samen in de bibliotheek om onder begeleiding van vrijwilligers te leren programmeren en aan de slag te gaan met o.a. Scratch, Arduino en M-Bot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Paul en Eliane uit SINT-PIETERS-LEEUW vieren hun gouden huwelijk

Leeuw_anseeuw_paul_trogh_eliane
Paul Anseeuw en Eliane Trogh vierden goud. Foto © Marc Sluys
 

 Paul Anseeuw en Eliane Trogh vierden hun 50 jaar huwelijk. Het gezin groeide met dochter Carine. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW — Van grijze speelplaats naar groene schooltuin in Ruisbroek

Editiepajot_spl
 

Op woensdag 15 mei vindt de Openschooltuinendag plaats. In Vlaams-Brabant nemen 8 scholen, uit Diest, Herent, Leuven, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw en Vilvoorde, deel en stellen hun vergroende schooltuin open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

Controle op zwaar vervoer in RUISBROEK

Douane
Grote controle in Ruisbroek.

Iedere dag doorkruisen heel wat tonnen vracht onze wegen. Op- en aanrijden van leveringen, transporten in kader van bouw, personenvervoer, … Onze steenwegen die gekend als goede verbindingswegen tussen verschillende grootsteden krijgen heel wat te verduren. Gelukkig verloopt deze trafiek veelal zonder problemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW organiseert BIB-Festival

Bibfestival-jandesmeth_anspeeckaert
 

Op zondagnamiddag 19 mei organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een bib-festival! Vanaf 14 tot 18 uur kunnen kinderen tussen 0 en 14 jaar in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw genieten van theater, knutsel- en spelplezier. Onze leeshelden, de lezertjes van de boekenstoet en de kinder- en jeugdjury sluiten die dag hun ‘leesjaar’ af en krijgen hun leesdiploma door niemand minder dan Ketnet-held, Dempsey!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Nieuwe eik herinnert aan oude grens Leeuw- Vlezenbeek

2019-05-05-doop-nieuwe-grenseik
Ingezonden foto © Julien Steens
 

Afgelopen zondagnamiddag zorgde de Dienst Erfgoed Sint-Pieters-Leeuw voor de aanplant en de feestelijke doop van een nieuwe Grenseik tussen Leeuw en Vlezenbeek. De vzw De Vrede koppelde een wandeling aan dit feestgebeuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Leeuw Rinkt met markten, optredens en vele ontmoetingen

Img_3775
Op 15 juni staat Leeuw Rinkt centraal.
 

 Voor het twaalfde jaar op rij trekt Leeuw Rinkt de zomer op gang. Terwijl jij geniet van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes zorgt cultuurcentrum Coloma op vier podia voor zomerse muziek en dans.
Vanaf 17 uur wordt het centrum van Leeuw opgewarmd door fanfare St-Cecilia en Ftakke. Dance O’Mania, de Leeuwse Turnkring, L&A Dance Company en Riverboots Country tonen hun coolste dancemoves en muziek is er van Roots, Lobstar en Jazz. Om 20.15 uur kan je uit volle borst meezingen met de klassiekers van Vlaanderen Zingt en vanaf 23.30 uur verwachten we je op de dansvloer tijdens de dj-set van For The Record. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW Leeuwenaar neemt deel aan Rammelbakken Reis

Editiepajot_bart_devill___rammelbak_reis
ingezonden foto
 

 Samen met oud-collega Diederik Meyts uit Ninove neemt Leeuwenaar Luc Van Gaever, die in Sint-Laureins-Berchem woont, deel aan de 5de editie van de Rammelbakken Reis van Breda naar Nice en terug, of een afstand van ongeveer 3.000 km. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Politiezone ZENNEVALLEI had het behoorlijk druk en hield het veilig

Politie_zone
 

 Afgelopen 24 uur werden niet minder dan 12 personen van hun vrijheid beroofd. Acht personen werden tijdelijk onder gebracht in onze cellen. Het was dan ook een behoorlijke drukke shift voor onze interventie-inspecteurs. Van her naar der, actie ondernemen, administratief afhandelen en met de nodige overuren tot gevolg.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Inschrijvingen basisonderwijs via LOP-regio Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw

Halle_don_bosco_lagere_school_1_
De inschrijvingen verliepen vlot.
 

 In de LOP-regio Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw meldden zich de voorbije maanden 1520 kinderen aan via het centraal aanmeldingsregister (CAR) voor een plaatsje in het basisonderwijs. Voor de onthaalklas kreeg 99% van de kleuters een plaats toegewezen in de school die de ouders hadden aangevraagd. Bijna alle kinderen die aanmeldden, kregen dus daadwerkelijk een school naar keuze toegewezen. 13 kinderen vielen tot hiertoe jammer genoeg uit de boot, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar in de scholen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2019
Marc Sluys
 

Een uitzonderlijke Bruegelviering Pajottenland-Zennevallei.

Image002
 

 Het Gregoriaans koor van de Zennevallei heeft een zeer bijzondere viering in voorbereiding in het kader van het Bruegel -jaar. Dirigent en koorleider Joachim Kelecom  heeft op basis van 15 schilderijen van Breuhgel een project klaar om met de Schola Gregoriana Sainnensis  in samenwerking met de Houtblazers  o.l.v. Antonie Schlegel , die op kopieën van authentieke instrumenten de 16e eeuw tot leven zullen wekken in de Kerk van Sints-Pieters-Banden van OUDENAKEN op 8 juni vooravond van Pinksteren te 20 uur een zeer bijzondere avond  aan te bieden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Zelfstandig kantoor ING Sint-Pieters-Leeuw breidt uit voor de VLEZENBEEKse klanten

Img_20190304_111608
Het vernieuwde ING-kantoor met de ruime parking achter het gebouw.
 

 Het ING kantoor aan het Coloma-park werd de voorbije maand flink onder handen genomen.  Door de sluiting van het ING-kantoor in deelgemeente Vlezenbeek had het kantoor van Sint-Pieters-Leeuw nood aan extra medewerkers en extra ruimte om ook de cliënten van Vlezenbeek in alle comfort te kunnen ontvangen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2019
Marc Sluys
 

Meer groen en avontuur voor Wildersport en omgeving in LEEUW

Leeuw_wildersport_
Meer groen en avontuur voor Wildersport. Foto Ingezonden
 

 De gemeente Sint-Pieters-Leeuw wordt nog een stukje groener! De gemeente, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Provincie Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei slaan de handen in elkaar en investeren in meer groen voor een hogere levenskwaliteit aan Wildersport en omgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2019
Marc Sluys
 

Jelle Cup wordt dit jaar iets meer

Jellecup__large_
 

Sint-Pieters-Leeuw- Vijf jaar geleden, op 5 mei 2014, overleed Jeldert De Peyper uit Sint-Pieters-Leeuw– een jonge man met heel wat voetbal- en andere vrienden- , toen op 28 jarige leeftijd na een verkeersongeval op de Ninoofsesteenweg in Halle. Kort na het ongeval, uiteraard een schok voor familie en de vele vrienden, ontstond de idee om een voetbaltornooi te organiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Guy Jadot en Linda Vanderpoorten (gouden bruiloft) leerde elkaar kennen op de kermis in Ruisbroek.

Dsc_4134_01__large_
 

Jadot Guy  werd geboren in Masnuy Saint-Jean op 07-05-1948, werkte vanaf zijn 14 jaar in de matrassenfabriek Beka in Drogenbos, na elf jaar was Guy de matrassen beu en ruilde de matrassen voor een job bij de Brusselse politie.

Vanderpoorten Linda werd geboren in Huizingen op 10-06-1949 en werkte ook in den Beka, maar is nadien gaan werken als verkoopster in een plaatselijke beenhouwerij en verdiende nog een centje bij als escargots verkoopster.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 09 mei 2019
Devogeleer Emile | 30 apr 2019

archief