Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW Gamen tegen Corona kan

Editiepajot_bart_devill___hannes_hauwaert
ingezonden foto
 

 Door de coronacrisis wordt er al enkele weken geen les gegeven en moeten we in ons kot blijven. Ouders staan voor een dubbele uitdaging: hun kinderen tijdens deze periode een aangenaam en nuttig tijdverdrijf aanbieden en zorgen dat ze de opgedane kennis van school niet vergeten. Karaton kan alvast helpen om hun taalkennis op peil te houden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LEEUW handelt lokaal

Logo_leeuw_

 Vele leeuwse cafés, restaurants, boetieks en andere winkeliers zetten ondanks alle Coronamaatregelen graag hun diensten verder. Online shoppen of een take-away aanbod werd dan ook de norm. 

Wist je trouwens dat ook verschillende Leeuwse land- en tuinbouwers hun producten online aanbieden?

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Marc Sluys
 

Liturgie tijdens de Goede Week in de Zennevallei

Dscf5298_-_kopie
Foto© hugo casaer Kunstkeramiek van Dries van den Broeck uit Alsemberg 1923-1995)
 

 Door de Corona-quarantaine gaan er in de kerken van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel geen diensten meer door. Pastoor Jan Baert zocht, zoals vele van zijn confraters, naar een oplossing en stelt opnames van de zondagsvieringen ter beschikking via YouTube. De diensten kunnen bekeken en beluisterd worden via: www.parochie-sint-pieter.org (Sint- Pieters-Leeuw) en http://www.kerknet.be/organisatie/zone-alsemberg (Beersel).

Vanaf Witte Donderdag, 9 april, worden de diensten “opgeluisterd” door de Schola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
Hugo Casaer
 

SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL/REGIO Lambiek Fabriek heeft nu ook zijn eigen Oude Kriek

Editiepajot_bart_devill___jartelle1
Foto Bart Devillé
 

Al de goede dingen bestaan uit drie, dat moeten ze ook gedacht hebben Bij Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw, lambiekbrouwerij die in 2016 werd opgericht door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten, Jo Van Aert vervoegde het duo in 2017. Er was al de Oude Geuze “Bret-Elle” en de “Young & Wild Fontan-Elle” en nu dus de Oude Kriek “Jart-Elle”.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW Mario Grobben bakt oven vol brood voor zorgverleners

Editiepajot_bart_deville_kramiek_inkendaal
foto Bart Devillé
 

 Revalidatiecentrum Inkendael – in de volksmond De Bijtjes- is in de Leeuwse deelgemeente een gevestigde waarde. Dit kan ook gezegd worden van Bakhuis La Source op de Lenniksebaan 1050, ook in Vlezenbeek. Zaakvoerder er van Mario Grobben wilde nu een geste doen voor de zorgverleners van Inkendaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Coronamaatregelen in de ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 De coronamaatregelen zijn nu bijna twee weken van kracht. Op vlak van economie, welzijn, maatschappelijk leven, … heeft dit een enorme impact. Ook voor de lokale politie mist dit zijn weerslag niet. Zowel intern als extern werden procedures aangepast en gelden nieuwe afspraken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

Lokaal bestuur SINT-PIETERS-LEEUW zorgt ook tijdens de paasvakantie voor noodzakelijke opvang

Logo_leeuw_

 Op vraag van Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts zal het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw een regierol op zich nemen in de opvang van schoolkinderen tijdens de paasvakantie. Deze opvang blijft, zoals ook voor de scholen, uitdrukkelijk voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, kinderen met een moeilijke thuissituatie en kinderen waarvoor geen alternatief is. Algemeen blijft het principe van kracht dat kinderen zo veel mogelijk thuis worden opgevangen. Ook zieke kinderen blijven thuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

Rotary SINT-PIETERS-LEEUW bedankt helden van de Zorg

Image1

De leden van Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw laten nog maar eens zien dat ze “People of action“ zijn. In deze zware tijden van Corona willen ze de hulpverleners van AZ Sint Maria Halle ziekenhuis een hart onder de riem steken. De leden haalden hun baktalent boven en maakten heerlijke cakes, die individueel ingepakt, door Rotary lid Joel Cools - logistiek medewerker in het ziekenhuis -  rondgebracht werden naar de vele verschillende diensten van het ziekenhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vanaf maandag 30 maart opnieuw afhaalpunt in de hoofdbibliotheek

Image002

Bibliotheken worden beschouwd als openbare dienstverlening en daarom zal uitlenen van boeken vanaf maandag 30 maart opnieuw mogelijk zijn doch enkel via de afhaalfunctie in de hoofdbibliotheek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO -Bloemen voor Bijen

Shutterstock_1322820728
Ingezonden/ Inheemse bloemenweide
 

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, 41 gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om , samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

PRE-TRIAGECENTRUM IN HALLE WORDT DINSDAG OPGESTART

Img_3993
 

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, Eerstelijnszone Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE - REGIO - Colruyt werkt boodschappenoplossing uit voor de medewerkers van twee Belgische ziekenhuizen

Maxresdefault
Solucious© helpt personeel 2 ziekenhuizen bij boodschappen doen.
 
Colruyt  werkt met twee grote Belgische ziekenhuizen een oplossing op maat uit om de voedingsaankopen van hun medewerkers te kunnen leveren op hun werkplaats. Het ziekenhuispersoneel van UZ Leuven en UVC Brugmann zal binnenkort bestellingen online kunnen plaatsen. Via een apart logistiek netwerk zullen deze bestellingen afgeleverd worden in het betreffende ziekenhuis. De dienst zal geleidelijk aan worden uitgerold in afstemming met de ziekenhuizen. Zo wil Colruyt  voor de ziekenhuismedewerkers op termijn de zorgen over het aankopen van voedingswaren wegnemen voor henzelf en hun gezin zolang de coronavirus-crisis duurt. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Colruyt neemt Coronamaatregelen

Colruyt_retail_0
©Colruyt
 

Colruyt heeft vandaag een reeks  maatregelen aangekondigd in een persbericht: Voorzorgsmaatregelen in de voedingswinkels, sluiting van alle non-food winkels  en maatregelen voor het personeel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW helpt

Splhelpt
 

 Het gemeentebestuur lanceerde zonet een online hulpplatform onder de naam Sint-Pieters-Leeuw helpt.We merken dat er veel mensen zich aanbieden als vrijwilliger, die iets willen doen voor de meest kwetsbare mensen, die nu geen beroep meer kunnen doen op de reguliere dienstverlening.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Recyclageparken moeten sluiten

Coronvir
ingezonden
 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft beslist om deze namiddag 17 maart 2020 nog over te gaan tot een algemene sluiting van de Vlaamse afvalparken. “De recyclageparken in Vlaanderen kampen met een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken. Ze brengen daarmee niet alleen zichzelf en het personeel, maar de hele bevolking in gevaar. T

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Annulatie gemeenteraad Sint-Pieters-Leeuw van donderdag 26 maart

Logo_leeuw_

 Na overleg met de voorzitter en in akkoord met alle fracties van de gemeenteraad, heeft het College van Burgemeester en Schepenen van Sint-Pieters-Leeuw beslist om de gemeenteraad van 26 maart niet te laten doorgaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2020
Marc Sluys
 

CORONAMAATREGELEN VOOR DE ORGANISATIE VAN DE GEMEENTEDIENSTEN in SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_leeuw_

 Tijdens een bijzondere zitting van het college van burgemeester en schepenen werden een aantal maatregelen getroffen met betrekking tot de organisatie van de gemeentediensten. Deze maatregelen zijn vanaf heden tot en met 19 april van kracht. Daarnaast gelden uiteraard ook de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. De lessen in de Leeuwse scholen worden vanaf maandag 16 maart 2020 opgeschort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 

Politiebesluit verbiedt alle activiteiten in SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_leeuw_

 De burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, Luc Deconinck, heeft ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 een politiebesluit uitgevaardigd met een verbod voor alle openbare en publiek toegankelijke activiteiten die plaatsvinden op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Het besluit geldt vanaf heden tot en met 19 april 2020. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 

KWB VLKEZENBEEK schrapt alle activiteiten

Flyer_a5_blz1
 

  Omwille van de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus werd na intern overleg beslist om alle kwb-initiatieven voor leden en niet-leden alvast tot en met 5 april te schrappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 02 apr 2020
Marc Sluys | 31 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Marc Sluys | 17 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020

archief