Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO De Lambiek Fabriek presenteert Oude Geuze Brett-Elle

Editiepajot_bart_devill___bret_elle1
foto Bart Devillé
 

 De Oude Geuze van  Boon, 3 Fonteinen, Oud-Beersel, Lindemans, Timmermans, Hanssens e.a. krijgen weldra gezelschap van Oude Geuze “Brett-Elle”, of het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van een groepje vrienden uit de Zennevallei, toch het epicentrum van spontane gisting. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017
Foto Devillé
 

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT- PIETERS-LEEUW - Nadia Laus vervangt tijdelijk Ignace Blondeel

Ignace_en_nadia
Nadia Laus en Ignace Blondeel. (Ingezonden foto)
 

 In april werd OCMW-raadslid Ignace Blondeel  getroffen door een hersenbloeding. Daardoor kon hij uiteraard zijn ambt als OCMW-raadslid voor Open VLD momenteel niet uitvoeren en wordt nu tijdelijk vervangen door Nadia Laus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Paarden in het Colomapark

Paarden_2
Archief Emile Devogeleer

 Traditiegetrouw is de laatste zondag van september een hoogdag voor het Belgisch Trekpaard ivan 10 tot 18 uur zijn alle paardenliefhebbers welkom in het Colomapark voor de Vlaams-Brabant Kampioenschap en Europees Veulenkampioenschap

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Archief Emile Devogeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zintuigenwandeling voor Wereld Alzheimerdag

Wandeling_alzheimer
Mooie foto van Erik Devillé
 

Donderdag 21 september was de jaarlijkse Wereld Alzheimerdag, een dag waarop de Leeuwse dienstencentra en woonzorgcentrum de ziekte eens extra onder de aandacht brachten van de Leeuwse bevolking. WZC Zilverlinde organiseerde een zintuigenwandeling, tijdens de wandeling vanuit Zilverlinde/Meander gingen ze naar de vijver in Zuun en onderweg kon men de natuur zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Firma Luckx stelt zijn ateliers open tijdens Open Bedrijvendag

Editiepajot_spl
Ingezonden foto van de productie
 

De firma Luckx Ramen en Deuren stelt zijn ateliers open tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober van 10u tot 17u. Je wordt langs een parcours van 700 meter doorheen de productie geleid. Zo krijg je de productiemedewerkers en machines aan het werk te zien, van de basis profielen tot een afgewerkt product.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Sportweek in woon en zorgcentrum Sint Antonius

Sport_1
Foto's Emile Devogeleeer
 

 Deze week heeft in het woon en zorgcentrum St. Antonius in Sint-Pieters-Leeuw een echte sportweek plaats. De bedoeling is om de bewoners naast hun dagelijkse bewegingen en fitness, hun te laten genieten op een speelse manier in beweging te blijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Industrie in de Zennevallei in de kerk van RUISBROEK

Editiepajot_beersel
Foto Elsie Degreef

 Wat deed jij 20 jaar geleden op een doordeweekse dag? Stond je toen op, smeerde je boterhammen en ging je toen werken? In de papierfabriek van Catala misschien… of in de ACEC-fabriek, net als je buurman. Ben je benieuwd wat er na al die jaren van de fabrieken overgebleven is? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Felix Merckx
Elsie Degreef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Chiro Snoopy presenteert ‘Lionair’, de feestelijke opening van het nieuwe chirojaar

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Naar goede gewoonte organiseert Chiro Snoopy haar jaarlijks start-evenement genaamd ‘Lionair’. Dit jaar zal Lionair doorgaan op 23 september op de terreinen van Chiro Snoopy. Omstreeks 10u gaat het evenement al van start met een voetbaltornooi, doorheen de dag is iedereen welkom voor een hapje en een drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Tankwagen van de weg en komt op zijn flank terecht in weide

Vrachtwage_1__lm
Foto's Sam Herremans
 

 Op de Brabantsebaan in Sint-Laureins-Berchem (Sint-Pieters-Leeuw) kantelde een tankwagen geladen met mazout en kwam alzo op zijn flank in een weide terecht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
Sam Herremans
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Internationale ontmoeting boogschieten

Sebastiaan
EP

 De Koninklijke St Sebastiaansgilde uit Sint-Pieters-Leeuw organiseert op zaterdag23 september  de internationale ontmoeting boogschieten op staande wip met traditionele boog.  Op de staande wip in het centrum

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

LEEUWSE scholen luiden nieuw taalbeleid in met banner aan de schoolpoort

School_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vanaf maandag 18 september 2017 prijkt aan de schoolpoort van alle Leeuwse scholen een nieuwe banner. Met de slogan: ‘Samen spreken we Nederlands op school’ willen de scholen  en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw de nieuwe taalbeleidsvisie die alle Leeuwse scholen ondertekenden bekend maken bij het publiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Meer dan 150 deelnemers aan de jaarlijkse rolstoelenwandeling

Wandelen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Meer dan 150 deelnemers namen deze  deel aan de 15de editie van de rolstoelenwandeling in en rond Sint-Pieters-Leeuw. Deze wandeling wordt jaarlijks georganiseerd door de Katholieke vereniging voor gehandicapten en Betty Van Laethem in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuwe single voor Bart Anneessens Cops & Steve Tielens

Stevetielens_feat_ba_cops_engaanmetdiebanaan-1
EP

 Bart Anneessens Cops, eventorganisator in Vlaams-Brabant & charmezanger Steve Tielens hebben samen een duet opgenomen, getiteld "En gaan met die banaan".Voor Steve is dit pas zijn tweede duet na een eerder eentje met Marc Coucke. Leeuwenaar Bart Anneessens Cops weet echter niet van ophouden want het is al zijn 5e single dit jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Sportdag in revalidatieziekenhuis Inkendaal.

Ink_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Naar jaarlijkse traditie hield het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek een grote sportdag.Net zoals de voorbije jaren stond er diverse sport en bewegingsactiviteiten op het programma, voor personen met een motorische, cognitieve en/of sociale beperking ( vaak het gevolg van een neurologisch letsel).

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Square café LENNIK en Eurostar 2000 SINT-PIETERS-LEEUW organiseren Brussels Kart 4u/h Trophy

Kart
EP

  Op zondag 22 oktober 2017 nodigt Square café in Lennik samen met Eurostar 2000 AMG performance Center iedereen uit op een heuse karting wedstrijd.Iedereen die wat van snelheid houdt kan die dag zijn gangen gaan op het Brussels Kart circuit op de Alfons Gossetlaan 111702 in Groot Bijgaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

Politie ZENNEVALLEI controleerde op alcohol en drugs

1_politie_2010__pixels200
EP

 Afgelopen weekend werd er weer uitvoerig gecontroleerd op de weg. Vrijdag werd er gecontroleerd op snelheid in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw en zaterdag en zondag op het gebruik van alcohol- en drugs achter het stuur in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

REGIO - Resultaten zomer BOB-campagne

3_politielogo_2011_p200
EP

 De zomer BOB-campagne is zonet afgerond. Sinds begin juni tot begin september had opnieuw deze campagne plaats. In de politiezone Zennevallei werden meer dan 3 000 testen uitgevoerd. 2,85 % blies positief. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2017
Felix Merckx
Ep
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 20 jaar Leeuwse Badminton Club

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

2017 is een feestjaar voor LBC, de Leeuwse Badminton Club, want ze bestaat 20 jaar. De club is als vzw opgericht in januari 1997 met als doel het aanleren, beoefenen en promoten van de badmintonsport. De LBC is aangesloten bij de Vlaamse Badminton Liga (VBL) en heeft zowel een recreatief als een competitief karakter. De familiale sfeer en de sportieve gemeenschapsvormende werking zijn een troef van de club.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017

archief