Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente van Gordelfestival 2020

Kasteel-coloma
Het Colomadomein is een van de troeven die Leeuw uitspeelde om Focusgemeente van het Gordelfestival 2020 te worden.
 

Sint-Pieters-Leeuw wordt in 2020 focusgemeente van de 8ste editie van het Gordelfestival. “Leeuw is het perfecte uithangbord van de Rand: Vlaams en Groen”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Koning voetbal bracht René en Maria samen.

Sh2_8950_01__large_
 

Vandaag vierde René Dekegel (geboren in Anderlecht 26/04/1927) en Maria Segers (geboren in Anderlecht op 28/12/1933) hun 65ste huwelijksverjaardag. Samen met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden werden zij hiervoor in de bloemetjes gezet door het schepencollege en burgemeester Luc Deconinck.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW Toneelgroep “KATO” presenteert eens te meer een dolle klucht

Editiepajot_bart_devill___kato
ingezonden foto
 

 Toneelgroep “KATO”, actief in de wijk Negenmanneke Sint-Pieters-Leeuw,  bestaat reeds meer dan 30 jaar en elk jaar opnieuw probeert KATO deels in het dialect, deels in het Algemeen Nederlands- vroeger ABN- een komedie of dolle klucht te brengen en de toeschouwers te vermaken. En dit jaar is het niet anders. Toneelgroep “KAO” presenteert alweer een dolle klucht. In een regie van Michel Van Onsem brengt men “Wat nu, James? “, naar “What’s up James? “ van Julia Engelen. En deze komedie wordt niet minder dan drie maal gebracht:  vrijdag 22 en zaterdag 23 november om 20 uur en zondag 24 november om 15 uur in het Parochiecentrum Negenmanneke G.Deruyverstraat 21 1600 Sint-Pieters-Leeuw (parking naast de zaal in de L.A. Schockaertstraat 28b).

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Leeuwse jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

Sh2_7274_01__large_
 

Traditiegetrouw is er op 11 november de jaarmarkt van Sint Pieters Leeuw, deze jaarmarkt is zowat de grootste van de streek, ook dit jaar is het niet alleen marktkramen, standjes van de plaatselijke verenigingen om hun kassa te spijzen, prijskampen voor dieren en veel animaties en optredens van plaatselijke dansgroepen en zangers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Viergeslacht in Sint-Pieters-Leeuw

Viergeszlacht_spl__large_
 

Op 11 mei 2019 werd Billie Corbesier geboren. Haar komst zorgde voor een vrouwelijk viergeslacht in de familie. Josephina Van Paemel (96 jaar) is de trotse overgrootmoeder, Martine De Brucker (56 jaar) is de al even trotse grootmoeder en Audrey (29 jaar) is de mama van kleine Billie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

JAARMARKT VAN SINT-PIETERS-LEEUW – 11 NOVEMBER 2019

Jaarmarkt_spl_2019
Jaarmarkt Leeuw op 11 november. Foto ingezonden
 

 Op maandag 11 november is het weer tijd voor de traditionele jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw. In het centrum van de gemeente wordt het een gezellige drukte waar heel wat te beleven valt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL/Regio Zot van Beersel zet traditie retro fuiven verder

Editiepajot_bart_devill___affiche_zot_van_beersel
foto Bart Devillé
 

 Fuiven voor het goede doel is in Beersel een traditie geworden dank zij “Zot van Beersel”. Op zaterdag  9 november  2019, om 20u.30,  organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 70’s and The 80’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Renovatiewerken ‘Ruisbroek renoveert’ gestart

Ruisbr_1_
 

De provincie Vlaams-Brabant en het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw zijn in Ruisbroek gestart met de renovatie van 8 woningen van mensen uit kansengroepen. Hiermee willen ze ouderen en mensen met een laag inkomen helpen om de kwaliteit en het energieverbruik van hun woning te verbeteren. De werfkeet werd geplaatst en de eerste dakwerken en vernieuwing van de verwarming zijn begonnen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Gemeente nu ook bij Vlaamse Ombudsdienst

Bannersintpietersleeuw200x382px
Ook Leeuw treedt toe tot de Vlaamse Ombudsdienst.
 

Met Sint-Pieters-Leeuw erbij kan intussen een kwart miljoen Vlamingen terecht bij de Vlaamse Ombudsdienst voor lokale bemiddeling en verzoening.

Sint-Pieters-Leeuw wil een efficiënte en vernieuwende dienstverlening bieden aan alle inwoners en bedrijven. Maar het blijft mogelijk dat er iets fout loopt of dat iemand ontevreden is over de dienstverlening en een klacht heeft. De gemeente heeft daarvoor al meerdere jaren een goed uitgewerkt klachtenreglement. Inwoners kunnen met hun klacht terecht bij de communicatiedienst of op het meldingsformulier op de website.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Waar was de Sint-Gorikskapel?

Sint-gorik

Ooit stond in het centrum van de gemeente de Sint-Gorikskapel. Doorheen de jaren hebben meerdere auteurs getracht haar precieze ligging vast te stellen. In 2015 pakte Raf Meert met grondige historische diepgang het raadsel aan. Het resultaat was verrassend en wordt in  "Lewe" aan de lezer aangeboden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW -Nieuwe sporthal Wildersportcomplex

Wildersportcomplex
Het Wildersportcomplex in Leeuw moet snel een nieuwe sportzaal krijgen. Begin werken juni 2020 en opening augustus 2021 is het plan.
 

De gemeenteraad  van Sint-Pieters-Leeuw heeft in zijn zitting van 24 oktober 2019 het bestek voor de nieuwe sporthal voor het Wildersportcomplex in Zuun goedgekeurd  Het is de bedoeling dat dat de werken van start gaan in juni 2020.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

LEEUWART 2019 stelt tentoon in Coloma SINT-PIETERS-LEEUW

Leeuwart_groepsfoto_
 

 LEEUWART 2019 stelt tentoon, met werken van Bernadette Vansant, Betty D’Herde, Cine Touchant, Gudrun Corthals, Hilde Van Impe, Janot Michiels, Maarten Defossez, Marc Goossens, Peter Troucheau, Rita Cornelis, Tom Feyen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – 30ste jaarmarkt in Vlezenbeek onder stralend herfstzonnetje en nog nooit uitgebrachte muziek.

Dsc_9267_01__large_
 

Deze morgen werd de 30 ste editie van de jaarmarkt van Vlezenbeek officieel geopend door de burgemeester Luc Dekoninck en zijn fanfare van muzikanten. Samen met de fanfare ‘De Ware Eendracht’ uit Vlezenbeek ging het van standje tot standje om te testen en proeven of alles ok was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Man van 82 jaar gered in RUISBROEK

Politie_zone
 

 De politie werd opgeroepen voor een loslopend hondje. De hond werd aangetroffen met nog een leiband om. Gelukkig bleek de hond gechipt en kon de lokale politie Zennevallei de eigenaar van de hond snel vinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2019
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Brusselse namiddag in ‘t Paviljoentje in Ruisbroek

Sh2_7088_01__large_
 

Heel wat bewoners van LDC ‘t Paviljoentje te Ruisbroek kwamen samen met vrienden, familieleden genieten van een Brusselse namiddag, met een optreden van een Brussels theater gezelschap die de massa liet genieten van het Brussels dialect.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Danslessen in SINT-PIETERS-LEEUW

Tt_dans

Wie graag danst en op een plezante manier aan zijn conditie werkt, kan wekelijks terecht in het spiegelzaaltje van Taverne De Grove (Jan Vanderstraetenstraat 157 in Sint-Pieters-Leeuw).

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Francis en Estella uit SINT-PIETERS-LEEUWzijn een gouden koppel

Leeuw_goud_jacobs_f_
 

 Francis Jacobs (75) en Estella Tierens (76) uit de Burgemeesterstraat in Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met de kinderen Jurgen, Sandra, Cédric en Brenda en 6 kleinkinderen. Hun gezin groeide met de kinderen Jurgen, Sandra, Cédric en Brenda en 6 kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Hubert en Anne-Marie uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_tierens_f_
Hubert Tierens en Anne-Marie Willems vierden goud. foto's Marc Sluys
 

 Hubert Tierens en Anne-Marie Willems uit Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met de kinderen Gert (+) Heidi en Sigrid en de kleinkinderen Alexandre, Cloë en Lionel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Tony en Emilienne zijn een gouden koppel

Vlezenbeek_goud_roosens_g_
Tony Roosens en Emilienne De Neef vierden goud
 

 Tony Roosens en Emilienne De Neef uit de Steenbergstraat vierden in Sint-Antonius  in Leeuw hun gouden huwelijk. Tony werd in Brussel geboren en Emilienne in Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Drugsplantage ontdekt in SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

 Dinsdag werd eerder toevallig een plantage ontdekt. Een behulpzame buurman had vastgesteld dat er een dakpan van het dak van zijn buur was afgevlogen en verwittigde daarop de eigenaar. Toen de eigenaar van de woning naar de zolder trok om de schade vast te stellen, stelde hij echter iets heel anders vast. Enorme werken op de zolder bleken uitgevoerd. De eigenaar aarzelde niet en verwittigde meteen de politie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 30 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 25 okt 2019
Sam Herremans | 21 okt 2019

archief