Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Het bootje van Armand en Magda uit SINT-PIETERS-LEEUW vaart naar goud

Leeuw_goud_pint__g_
Armand Pint en Magda Borremans vierden goud. Foto © Marc Sluys
 

 Armand Pint en Magda Borremans uit de Watertorenstraat 165 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Ze leerden elkaar kennen in het Negenmanneke. Heel snel volgde een eerste zoon Dirk en even later Gert en nog later Kris. Nadien kwamen er nog zes kleinkinderen bij. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - StraPatZen het Avignon van het Pajottenland

Dsc_6149_01_01__large_
 

Het straattheaterfestival StraPatZen is inmiddels gekend in de hele streek. StraPatZen brengt jaarlijks het eerste weekend van augustus straattheater uit binnen- en buitenland naar de dorpskern van Sint-Pieters-Leeuw en Wambeek. Dé gezinsactiviteit bij uitstek!

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND

Energie_studie_pajottenland
Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft de landschapsstudie naar hernieuwbare energie in het Pajottenland gegund aan het consortium Lama landscape architects (Westerlo)/Marco Broekman (Nl)/Zero Emission Solutions (Aalst). De landschapsstudie moet een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie in het Pajottenland opleveren en concrete projecten op touw zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Benny Michiels & Bart A. Cops slaan handen in mekaar

Benny___bart
 

 Streekgenoten Benny Michiels en Bart Anneessens Cops brachten onlangs hun nieuwe zomersingle “Vrijdagavond” uit. Deze single werd positief onthaald bij vele Vlaamse radiostations en liefhebbers van het Vlaamse lied.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Vier fietsdieven op rij gevat in PZ ZENNEVALLEI

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 De politiezone Zennevallei zet al langer in op het fenomeen fietsdiefstallen en gedurende een ruime tijd waren deze ook goed onder controle. Doch de laatste tijd werd de zone opnieuw geconfronteerd met een plotse stijging van het aantal feiten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Flaneren tussen 300.000 rozen en Venetiaanse pracht

Dsc_6424_01_01__large_
 

 Wie gisteren de de rozentuin van het Colomapark bezocht kon er genieten van 300.000 prachtige rozen die in bloei staan, maar niet alleen de rozen troken op deze prachtige zomerdag de aandacht er was ook de jaarlijkse fotoshoot van een vereniging in Venetiaanse klederdracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Feest van de Vlaamse Gemeenschap in het Colomapark

Dsc_6349_01_01__large_
 

 Ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli kon je zondagnamiddag al genieten van spetterende concerten van De Helden van Ketnet, Buurman en Trio Bluf. De vier helden van Ketnet Maureen, Siegfried, Nico en Dempsey bekend van op tv namen de kinderen dit maal niet mee op avontuur

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Het werk bracht Roger en Annie uit SINT-PIETERS-LEEUW vijftig jaar samen

Leeuw_goud_hendrickx_a_g_
Roger Hendrickx en Annie Van Laer vierden goud. Foto © Marc Sluys
 

 Roger Hendrickx en Annie Van Laer uit de Galgstraat in Sint-Pieters-Leeuw  vierden hun gouden huwelijk. Nu onderhouden ze hun tuin, gaan wandelen en trekken regelmatig naar zee. Ze kijken graag TV.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Zuurbeek in SINT-PIETES-LEEUW is verboden terrein

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 De burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw heeft voor de Zuunbeek een nieuw besluit uitgevaardigd met een bijkomende maatregel. Naast de eerder genomen maatregel om de toegang tot het water van de Zuunbeek en de  wachtbekkens te verbieden wegens gevaar voor botulisme is het nu ook verboden om water te capteren uit de Zuun, de wachtbekkens van de Zuun en de waterlopen die in de Zuun uitmonden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Vlaanderen feest op zondag 8 juli in het Coloma park

2018-07-08-affiche-vlaanderen-feest
 

 

Op zondag 8 juli is er vanaf 13.00 uur in het Coloma park de viering van 'Vlaanderen Feest', dit gratis muziek festival staat in het teken van de 11 juli viering en brengen De Helden, Buurman en Trio Bluf naar Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLEnaren meeste kans op sociale woning

Logo_woonpunt_

  Halverwege het jaar heeft de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei (WPZ) reeds 93 gezinnen een betaalbare huurwoning bezorgd. Bijna drie vierde daarvan werd toegewezen aan een Hallenaar. Reden hiervan? Het groeiende aanbod in de streek en het toewijzingsreglement op basis van lokale binding.


 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Sluys
 

Probleem is nu hersteld Blikseminslag zorgde voor problemen bij PZ ZENNEVALLEI in HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Ingevolge een blikseminslag in de omgeving van de politiepost Halle is de verbinding tussen de verschillende gebouwen van de politiezone Zennevallei verstoord geraakt. Nu is het probleem hersteld. . Daardoor kunnen er momenteel in de politiepost Halle geen klachten opgenomen worden. Er kunnen eveneens geen interventiefiches aangemaakt worden. Daarom raden wij de mensen aan om naar het nummer 101 te telefoneren indien ze een interventieploeg willen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Woon- en Zorgcentrum Sint Antonius ontvangt vier jongeren van JOKA

Dsc_6126_01_01__large_
 

Deze week vanaf zondag tot vrijdag wonen en werken er 4 jongeren in het Woon- en Zorgcentrum Sint Antonius van JOKA ( Jongeren op kamp in een zorgvoorziening). Margo, Hanne, Dries en Robbe logeren der de ganse week en maken er natuurlijk en samen met de bewoners een gezellige boel van....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Zennetoer geeft je de kans van je leven

2018-2019
 

 De 9e editie van Zennetoer staat voor de deur! Hét muziektraject van regio Pajottenland/Zennevallei is klaar voor een nieuwe knaleditie! Heb je een band? Een prachtige stem? Speel je gitaar zoals Jimi Hendrix? Stel je dan als de bliksem kandidaat ! Zennetoer geeft je de kans je muziek voor te stellen aan het grote publiek. Inschrijven kan tot en met 17september via vi.be. Het Zennetoerparcours start met de auditiedag op 27 oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2018
Marc Sluys
 

Vrachtwagensluis in RUISBROEK in gebruik

Dsc_6116_01__large_
 

 Om de verkeersveiligheid in het centrum van Ruisbroek aan te pakken, besliste het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw om een digitale vrachtwagensluis te installeren. Deze wordt op maandag 7 juli 2018 officieel in gebruik genomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2018
Marc Sluys
© Devogeleer Emile
 

Terug naar de jaren 80 met Nina Butera's nieuwe single 'Jij'

Dsc_5280_01_01__large_
 

Nina Butera stelt haar nieuwe single voor! 'Jij' is een zomers popnummer dat baadt in het jaren 80-sfeertje. Het sluit perfect aan bij Nina’s muzikale voorkeur en zo wil ze zich ook onderscheiden: Nederlandstalige popmuziek met een internationale sound.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Yanni Iliadis brengt eerste single uit ‘Félicitation’

Editiepajot
Ingezonden foto
 

De 20-jarige singer-songwriter Yanni Iliadis uit Vlezenbeek bracht zijn eerste single uit ‘Félicitation’. Vanaf volgende week zal deze ook beschikbaar zijn op alle digitale platformen zoals Itunes en Spotify.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

De zorgsticker/zorgkaart wordt besproken in de PZ ZENNEVALLEI

Logo_leeuw_

 Op de laatste gemeenteraad werd het principe van de zorgsticker/zorgkaart besproken. De meerderheid van N-VA/CD&V steunt dit idee, dat door sp.a was geagendeerd. Omdat dit tot de bevoegdheid van de politie behoort, zal de meerderheid dit aankaarten op het niveau van de politiezone Zennevallei en de nodige stappen ondernemen om de gemeentebesturen van Halle en Beersel te overtuigen, zodat dit een uniform beleid wordt in de hele zone.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2018
Sam Herremans
 

Kunstkring Vrienden van Nederloo schenkt kunstwerk aan SINT-PIETERS-LEEUW

Logo_leeuw_

 Enkele decennia geleden, toen Cultuurcentrum Coloma nog niet bestond en het kasteel Coloma nog niet gerestaureerd was als cultuurhuis, ondersteunde het gemeentebestuur van Sint-Pieters-leeuw de Kunstkring Vrienden van Nederloo vooral logistiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2018
Sam Herremans
 

Bart Anneessens Cops uit SINT-PIETERS-LEEUW brengt nieuw duet uit

Bart_anneessens_-_benny_michiels-1
 

 Geen enkele Vlaamse artiest is zo actief als Bart Anneessens Cops. Met zijn nieuwe single ‘Vrijdagavond’ brengt hij een duet met zijn streekgenoot Benny Michiels. Ambiance troef, zoals we van Bart gewend zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018
Marc Sluys | 04 jul 2018

archief