Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Leerlingen openen speel- en leertuin. Natuur op school in VLEZENBEEK

Ave_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De Ave-Mariabasisschool heeft de afgelopen twee jaar, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, van haar grijze speelplaats een groene speel- en leertuin gemaakt. De school kreeg hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant, die scholen stimuleert om te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein. Daarom krijgen scholen die hun site vergroenen subsidies voor ‘Natuur Op School’. Op 23 mei openende de leerlingen hun speel- en leertuin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW – “Leeuw Rinkt” voor de tiende krrt op 17 juni 2017

Rink_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Leeuw Rinkt is al aan zijn 10de editie, en ook dit jaar staan er heel wat activiteiten op het programma. Muziek, tentoonstellingen, markt, kuieren langs marktkraampjes een terrasje doen het kan allemaal  op dit sociocultureel evenement.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Datum straatnaamwijzigingen eindelijk gekend: 12 juni 2017

Impeleer
EP
 

 In januari 2017 organiseerde het gemeentebestuur  een druk bijgewoonde infoavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezige inwoners van de wijk Impeleer en van de betrokken straten in Vlezenbeek kregen er uitleg bij het verloop van de straatnaamwijzigingen. Er werd een infobrochure uitgedeeld waarin werd uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Serviceflats Residentie “Van Parys” bestaan 20 jaar!

Ruisbroek_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 

 In 1976 heeft Mevr. Van Parys, een welstellende dame uit Ruisbroek, bij haar overlijden een  legaat van 9 miljoen Belgische frank geschonken aan de toenmalige COO (Commissie voor Openbare Onderstand).  Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

Raymond en Georgette uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn gouden koppel

Leeuw_goud_callebaut__g_
Raymond Callebaut en Georgette Horlait vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Raymond Callebaut (78) en Georgette Horlait (72) uit de Hazeveld 9 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met de dochters Regine en Sigrid en de kleinkinderen Lennert en Senne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Petrus en Marie-Annie vierden briljanten huwelijk

Briljant_groot
Ingezonden foto's
 

OKRA Oudenaken Sint-Laureins Berchem vierde het 65 jarige huwelijk  (briljant) van Petrus Pauwels  (89) en Marie-Annie Van Mulders (87) Ze wonen in Vlezenbeek .en traden in het huwelijk te Vorst(bt) waar Marie Annie woonde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - SP.A betreurt gebrek aan visie en ambitie bij bouw assistentiewoningen en dienstencentrum Wilgenhof

Vanvooren
David Van Vooren (Ingezonden foto)

 De Leeuwse OCMW-Raad keurde het programma van eisen voor de bouw van assistentiewoningen en een dienstencentrum op de site Wilgenhof goed. OCMW-raadslid David Van Vooren (SP.A) formuleerde diverse voorstellen tot bijsturing van dit project. Zo pleitte hij onder meer voor de bouw van een kinderdagverblijf op de site, een groter aantal woningen voor personen met een handicap en hogere ambities op het vlak van energiezuinig en duurzaam bouwen. Deze voorstellen werden afgewezen door de N-VA/CD&V-meerderheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jongeren weerbaar maken

Leeuz_1
Foto's Felix Merckx
 

 MEGA, Mijn Eigen Goed Antwoord, is een gemeentelijk preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs. Het project wordt georganiseerd door de jeugddienst en de dienst Maatschappelijke Veiligheid en tracht, in samenwerking met de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw, jongeren weerbaarder te maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

RUISBROEK - Zes vrachtwagens waren overladen

1_politie_2010__pixels200
EP

 Gisterenochtend (dinsdag 16 mei) werd een verkeersactie georganiseerd met de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei, GOCA (Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) en VALBEL (Vlaamse belastingdienst). De controle had plaats langs de autosnelweg in Ruisbroek en duurde de hele voormiddag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW Eerste Industriana-labels uitgedeeld

Editiepajot_bart_devill___industriana
foto Bart Devillé
 

 Zopas ontvingen Brouwerij Boon uit Lembeek, Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en Brouwerij Oud Beersel uit Beersel een Europees Industriana label voor industrieel en technisch erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 18e Tentoonstelling Amaryllis in Coloma.

Kunst
Op de foto staan Lea Sinnaeve, Marie Thérèse Mertens, Ingrid Vandervelde en Marie Jo Delhoux. (Foto Emile Devogeleer)
 

 Op 3, 4, &5 juni vindt in kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw de 18 de tentoonstelling plaats van ‘Kunstgroep Amaryllis’ plaats, deze tentoonstelling is dagelijks toegankelijk van 11 tot 18 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

François en Julienne uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn gouden koppel

Leeuw_limbourg_goud_g_
Frans Limbourg en Julienne Vander Goten vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

François  Limbourg (74) en Julienne Vander Goten (71) uit de JB Troucheaustraat 21B in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met zoon Johan en de kleinkinderen Lenka en Robbe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Ghost Rockers kwamen naar Media Markt.

Rockers_1
Foto's Emile Devogeleer
 

Zowat 150 fans van de acteurs uit de jeugdserie “Ghost Rockers” waren afgezakt naar de Media Markt in Sint-Pieters-Leeuw om er hun cd, boek, dvd of persoonlijke spullen te laten signeren door de leden van de jeugdserie die hier te zien is op Ketnet.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Beedrop nu ook in SINT-PIETERS-LEEUW

Beedrop
EP

 De thuisleverdienst Beedrop is nu ook actief in Sint-Pïeters-Leeuw. Enkele weken geleden hebben enkele plaatselijke handelaars hun krachten gebundeld om deel te nemen aan het project. Het gaat er om dat de meeste van hun producten nu ook thuis kunnen worden geleverd. De handelaars tonen zich op die manier duidelijker, sterker en frisser naar hun online klanten toe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - 1 jaar bibliotheekpunt

170603_spelletjes_ruisbroek
Ingezonden foto
 

  Op 4 mei 2016 werd het bibliotheekpunt in het dienstencentrum ’t Paviljoentje in Ruisbroek opgericht. Een goede zet, blijkt één jaar later.Vele kinderen komen wekelijks naar het bibliotheekpunt. Elke woensdag tussen 14 en 16 uur heerst er een gezellige drukte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

VLEZENBEEK - Van Laethem bvba zorgt voor de mooiste verse kruiden en eetbare bloemen in de Benelux

Vanlaethem
Ingezonden foto
 

 De We’re Smart Awards, een initiatief van de gekende groentenkok Frank Fol, honoreren elk jaar groentenrestaurants, winkels, bedrijven en personen die elk op hun terrein een bijzondere inspanning deden om een gezonde en duurzame levensstijl, en groenten & fruit in de hoofdrol te promoten of creatief te ondersteunen. Van Laethem bvba, gekend onder hun merknaam Bell’aroma, mocht dit jaar de award in ontvangst nemen voor ‘ Most beautiful  culinary herbs & flowers producer’. Het bedrijf heeft haar serres aan de Postweg in Vlezenbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Groot succes voor het vierdaags tornooi van SK – Leeuw

Voetbal_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Sinds donderdag was het druk rond de voetbalvelden van SK Leeuw, reden hiervan was het vierdaags tornooi van de voetbalclub. Heel wat ploegen uit de streek en omgeving schreven zich in om er aan deel te nemen, en te strijden voor vermelding in de clubarchiefen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / REGIO Toer de Geuze krijgt meer en meer internationale belangstelling

Editiepajot_bart_devill___tdg1
foto Bart Devillé
 

 Voor de eerste maal vond de Toer de Geuze, al de twintigste keer georganiseerd door de  Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(Horal), plaats gespreid over twee dagen en dit op 6 en 7 mei. En het ziet er naar uit gezien het groeiend succes dat ook in de toekomst zou moeten geopteerd worden voor een tweedaagse Toer de Geuze. De twee dagen konden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek een bezoek gebracht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De kermis bracht Armand en Germaine uit SINT-PIETERS-LEEUW 50 jaar samen

Leeuw_goud_van_bellinghen__g_
Armand Van Bellinghen en Germaine Puttaert vierden hun gouden huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

 Armand Van Bellinghen (72) en Germaine Puttaert (69) uit de Brusselbaan 477/A in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met dochter Anja en kleindochter Sarah. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Louisa en Antoine uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn diamanten beenhouwers

Leeuw_diamant_gezels_g_
Antoine Gezels en Louisa Styfhals vierden diamant. Foto's© Marc Sluys
 

Antoine Gezels (83) en Louisa Styfhals (81) uit de Joseph Depauwstraat 60 in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk.Ze genieten vol van het leven en vooral als al de kinderen Tine, Joske en Tony en de 7 kleinkinderen: Igor, Mira, Simon, Ruben, Nathen, Kiara en Elena bij hen zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 11 mei 2017
Felix Merckx | 10 mei 2017

archief