Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINt-PIETERS-LEEUW - Spoed voor Wildersportcomplex

Wildersportcomplex
 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil de bouw van een nieuwe sporthal voor het Wildersportcomplex in Zuun versneld realiseren. In de nieuwe planning wordt in de zomer van 2019 met de vervangingsbouw gestart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Maximumcapaciteit Leeuwse Kunstacademie

Hasselt_22_mei_2015_013
 

Maximumcapaciteit Leeuwse Kunstacademie

Vanaf schooljaar 2019-2020 wordt er in de Leeuwse Kunstacademie gewerkt met een maximumcapaciteit. Concreet betekent dit dat het schoolbestuur een maximumaantal leerlingen per klas en per graad heeft bepaald. Eén keer dit maximum is bereikt, kunnen er geen extra leerlingen meer worden ingeschreven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Camera's tegen zwerfvuil leverden 150 PV's op in LEEUW

Dsc_6017_01__large_
Op 5 minuten proper was een succes. Leeuw gaat een stapje verder. Foto © Emile Devogeleer
 

 Het bestuur van Sint-Pieters-Leeuw zet reeds vele jaren sterk in op de strijd tegen sluikstorten op haar grondgebied. Een grote plaag bleef het sluikstorten op een aantal gevoelige locaties, zoals rond ondergrondse glasbollen, vuilnismoloks en vuilnisbakjes. Na enkele maanden van werking blijkt dat de inzet van de camera’s zijn vruchten afwerpt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Welke muziek in de Bib?

Nieuwer_bibliotheek-_sint-pieters-leeuw1

De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw bevraagt haar leden over de toekomst van haar muziekafdeling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Dansstage VZW GYMPIE bestaat 10 jaar

Sh2_9815_02__large_
 

De dansstage van de  'VZW GYMPIE' bestaat dit jaar 10 jaar, en houden deze week een dansstage in CC De Merselborre in Vlezenbeek. 30Kinderen tussen 5 en 13 jaar, meisjes en jongens hernemen er de dansjes van de voorbije jaren. Om deze speciale editie te vieren werden er op woensdag allerlei workshops georganiseerd: cupcakes versieren, springkasteel, circus, yoga voor ouders en kinderen, schminken, …

Op vrijdagavond vindt er opnieuw een show plaats, enkel voor de familie van de leden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW: – Gratis onlinecursussen via de bibliotheek

Bib_leuw-2

Leden van de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw kunnen van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020 deelnemen aan een pilootproject om gratis 30 onlinecursussen te volgen, onder  het motto: “Leer helemaal gratis waar en wanneer je wil”!

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SK LEEUW houdt voortaanhet hoofd koel

Airco_kantine_sk_leeuw_2
Airco in de kantine. Foto Ingezonden
 

 In 2012 legde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de laatste steen van de nieuwe kantine voor voetbalclub SK Leeuw. De kantine, waar met een oppervlakte van 220m² ongeveer 250 leden en sympathisanten terechtkunnen, werd dit jaar voorzien van airco. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kanaaloever wordt aangepakt

Omleiding-oeververnieuwing
 

Op 5 augustus 2019 start De Vlaamse Waterweg nv met grootschalige werken op de rechteroever van het Kanaal naar Charleroi. Tussen de De Bruyckerweg (Drogenbos) en de R0-brug (Sint-Pietsers-Leeuw) vernieuwt de waterwegbeheerder de kanaaloever die in slechte staat is om degen fietssnelweg F20 te kunnen aanleggen. .

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vorderingen herinrichting Bergensesteenweg

023-800x552

Aan de gewestgrens tussen Brussel en Sint-Pieters-Leeuw werkt het Hoofdstedelijk Gewest momenteel aan de verbreding van de Bergensesteenweg [N6]. De weg wordt over een lengte van  zowat 120 meter  drie meter breder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Jeldert Depeyper nog niet vergeten bij de vrienden

Sh2_8930_01__large_
 

Op 10 en 11 mei 2019 organiseerden vrienden en familie van Jeldert Depeyper voor de 5de maal de ‘Jelle Cup 5-5’, een voetbaltornooi ter nagedachtenis, met allerlei randactiviteiten. Dank zij de enorme opkomst en succes en mede door de inzet van heel veel helpende handen, waaruit nogmaals bleek dat Jeldert niet wordt vergeten,

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Brouwer verwelkomt de Tour op het dak

Lindemans
 

Brouwerij Lindemans pakt uit met gigantische bierbakkenconstructie ter gelegenheid van de Tour de France.Op 6 juli passeert de Tour de France  langs Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Ter gelegenheid van deze unieke gebeurtenis creëerde Lindemans een heuse bierbakkenconstructie op het dak van de brouwerij: 'Santé Eddy'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Inrichting van woonerf in de Gieterijstraat en de Kerkstraat stelt de veiligheid van de inwoners voorop

Woonerf_gieterijstraat__large_
 

Tijdens de vele infovergaderingen over de werken in Ruisbroek en het parkeerplan voor Ruisbroek drukten vele inwoners van de Gieterijstraat en de Kerkstraat hun bezorgdheid uit over de verkeersdrukte in hun straat en de bereikbaarheid van de woningen. Geparkeerde wagens hinderen namelijk vaak de doorgang, waardoor hulpdiensten (vb.: brandweer) zich vastrijden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

GEMEENTE SINT-PIETERS-LEEUW NEEMT HET VOORTOUW OP ECOLOGISCH VLAK TIJDENS VLAANDEREN FEEST

11_juli_spl__large_
 

Aanstaande zondag 7 juli viert Sint-Pieters-Leeuw de Vlaamse Feestdag. Dat wordt meteen de eerste “buitenactiviteit” van het gemeentebestuur waar enkel ecologische bekers gebruikt zullen worden. Zowel frisdranken als een fris pintje of speciaal bier wordt geschonken in een daarvoor aangepaste eco-beker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Burgemeester verbiedt barbecue OP openbaar DOMEIN en OPENBARE GROENE RUIMTEN

Dsc_3444_3614__large_
 

Burgemeester Luc Deconinck heeft een politiebesluit uitgevaardigd om het barbecueën en het maken van vuur in groene, publieke ruimten en in bossen en natuurgebieden in Sint-Pieters-Leeuw te verbieden. Enkel met een uitdrukkelijke toelating van de burgemeester is het dus nog mogelijk op openbare plaatsen te barbecuen of vuur te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kermis onder Lindeboom met optreden van Riverboots Country

Gtue11561992629
 

Zondag 30 juni vond de "kermis onder de lindeboom" plaats. Een organisatie van de Landelijke Gilde Oudenaken-Berchem.. Riverboots Country gaf daarbij het beste van zichzelf onder de lindeboom van de Molenborre te Sint-Laureins-Berchem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nog geen nieuwe bestemming voor gemeentehuis Vlezenbeek

Gemeenteplein_1__vlezenbeek
 

Het voormalige  gemeentehuis van Vlezenbeek  krijgt dan toch niet meteen een nieuwe bestemming.  De ondernemer  die een akkoord sloot met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw haakt af, onder andere vanwege  de strenge eisen van Onroerend Erfgoed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Landinrichtingsproject aan Vogelzangbeek

Vogelzangbeek-vleze
 

  De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) wil in het kader van het project ‘Landinrichting in de Vlaamse Rand’ een aantal landbouwgronden verwerven in de vallei van de Vogelzangbeek. In totaal gaat het om 7,5 hectare landbouwgrond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Claude en Viviane uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn gouden koppel

Leeuw_goud_januarius_
Claude Januarius en Viviane Godrie vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Claude Januarius (72) en Viviane Godrie (72) uit de Meibloemstraat in Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun huwelijk werd gezegend met Danny en 14 jaar later met Kevin, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eretitel van gemeenteraadslid uitgereikt in LEEUW

Eregemeenteraadsleden
Ere gemeenteraadsleden gehuldigd. Foto Ingezonden
 

  Ttijdens de gemeenteraad  in Leeuw ontvingen mevrouw Praxedes Vargas-Garcia, mevrouw Jenny Sleeuwaegen en de heer Ignace Blondeel de eretitel van gemeenteraadslid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Marc Sluys
ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW- Eerste Rozenfestival in Coloma is schot in de roos

Rozenfestival_leeuw
 

Zondag 23 juni streken meer dan duizend rozenliefhebbers neer in de rozentuin van Coloma. Daar vond een rozenmarkt tussen de rozen plaats, als  eerste dag van het Rozenfestival. Ondanks het hete weer, werd het een succesvolle dag. Zondag 30 juni krijgt het festival vervolg met een rozenpicknick.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 15 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief