Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Politiezone ZENNEVALLEI ondersteunt handelaars

Politie_zone
 

 Vanaf zaterdag 11 juli 2020 geldt in België een draagplicht van het mondmasker op bepaalde locaties waar veel mensen samenkomen, waaronder supermarkten en winkels. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Echter hebben ook de handelszaken baat bij een correcte naleving van deze draagplicht: bij het vaststellen van meerdere inbreuken kan namelijk een tijdelijke sluiting opgelegd worden aan een winkel of supermarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW viert de Vlaamse feestdag

Naamloos
 

Op zaterdag 11 juli viert Vlaanderen feest; ook Sint-Pieters-Leeuw viert uiteraard mee! Wij nodigen jullie graag uit voor onze traditionele academische zitting naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Deze vindt plaats om 11 uur in het Colomapark (grasveld Rozentuin).

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Met of zonder afspraak naar het recyclagepark vanaf 14 juli

Image002
 

Vanaf 14 juli kan je opnieuw zonder afspraak terecht in het recyclagepark van Sint-Pieters-Leeuw. Maar wie de wachttijd wenst te vermijden, kan wel nog steeds een afspraak maken. Voortaan mag ook asbest opnieuw aangeboden worden in het recyclagepark.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Rozentuin van Coloma krijgt opfrisbeurt

100coloma__groot_
 

Woensdag 8 juli 2020 — Natuur en Bos van de Vlaamse overheid beheert al ruim 20 jaar de internationaal bekende rozencollectie in het domein Coloma, in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Drieduizend variëteiten van rozen uit de hele wereld sieren het park rond het waterkasteel. Om de collectie nog beter te laten samensporen met haar missie doet Natuur en Bos een beroep op de Open Oproep-procedure van de Vlaams Bouwmeester.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Speelplein ‘De Leeuwtjes’ officieel van start

Image002

Met de zomervakantie in zicht betekent ook dat het speelplein ‘De Leeuwtjes’ in Sint-Pieters-Leeuw weer zijn deuren opent. Hier kunnen gedurende 6 weken kinderen vanaf 2,5 t.e.m. 12 jaar, die schoollopen of wonen in de gemeente, zich volop uitleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Skaters kunnen zich binnenkort ook in SINT-PIETERS-LEEUW uitleven

Dsc_0034
 

Het lokaal bestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil tegemoetkomen aan de vraag van lokale skaters om ook in eigen gemeente een skate-infrastructuur aan te leggen. Samen werd er gezocht naar een geschikte locatie, de juiste afwegingen werden gemaakt en inmiddels is ook de knoop doorgehakt. De nieuwe skate-infrastructuur komt aan het Vlaams trefpunt Laekelinde, waar zowel het jeugdcentrum als voetbalploeg SK Leeuw gehuisvest zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Weekend vol verkeerscontroles in PZ ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 Werken aan een verkeersveiligere omgeving, dat was de bedoeling van de verschillende verkeerscontroles die afgelopen weekend door de politiezone Zennevallei gehouden werden. Een tiental politie-inspecteurs, her en der verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, werden belast met het controleren van snelheid en alcohol in het verkeer. Ook werden de boorddocumenten nagekeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
 

Zorgkundigen kunnen verpleegkundigen worden in SINT-PIETERS-LEEUW

Dsc_0108_aangepast
Herwig Smeets en Jan Desmeth aan WZC Zilverlind
 

 Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw geeft eigen zorgkundigen de kans om zich tijdens hun werkuren om te scholen tot verpleegkundigen. Voor het volgen van de lessen krijgen ze dienstvrijstelling en het inschrijvingsgeld wordt door het lokaal bestuur betaald, terwijl de zorgkundige akkoord gaat met een zogenaamd scholingsbeding. Een voorwaarde is wel dat hun opleiding te combineren valt met hun werk in het woonzorgcentrum. Het is bovendien geen recht, maar een gunst en gebaseerd op goede afspraken waar zowel de werkgever als de werknemer een extra inspanning levert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Sluys
 

Rode zones zijn gevaarlijk en krijgen extra controle in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 -Om het aantal verkeersongevallen te doen dalen, analyseert de politiezone op regelmatige basis het aantal verkeersongevallen met gewonden. Zo worden de cijfers en de locaties in kaart gebracht en afhankelijk van de mogelijke oorzaken bepaalt de politie de zones die regelmatig te maken hebben met verkeersongevallen. Wanneer de oorzaak veelal overdreven snelheid blijkt te zijn, benoemen we deze plaatsen als zijnde rode zones. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - Negen Wandelingen met een lokaal verhaal voorgesteld

Editie_galmaaren_pajottenland_2__kopie_
Voorstelling van de wandelkaarten in El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

Pajottenland+ organiseert deze zomer negen 'Wandelingen met een lokaal verhaal', en enkele mensen kwamen dit uitleggen op de top van de Bosberg bij El Faro in Galmaarden. Burgemeester Michel Doomst uit Gooik tevens voorzitter van Pajottenland+ mocht meer komen uitleggen over  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Zwembad opnieuw open

Visual-zwembad
 

Vanaf woensdag 1 juli opent het zwembad in Sint-Pieters-Leeuw opnieuw haar deuren. Vele zwemmers keken reeds lang uit naar dit moment! Uiteraard zullen een aantal maatregelen moeten worden gerespecteerd. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, werden ook de openingsuren lichtjes aangepast.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Het spel met kaarten bracht Heymans Jean en Vande Velde Henriette samen

Sh2_4998_01__groot_
 

60 Jaar geleden stapte Jean Heymans (17/11/1933) en Henriette Vande Velde (29/01/1938) in het huwelijksbootje,

Ze leerde elkaar kennen in het café Bara in Anderlecht waar de moeder van Jean cafébazin was, daar het altijd druk was in het café ( firma's als Cote D”or en een bekende drukkerij ) moest Jean dikwijls inspringen en een handje helpen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

“Snelheidsbeperking Brusselse Ring is nieuw rondje autopesten”

Images-1

 Op 1 september gaat de maximaal toegelaten snelheid op de ring rond Brussel omlaag van 120 naar 100 kilometer per uur. Dat besliste de Vlaamse regering in het kader van het klimaatplan dat de CO2-uitstoot tegen 2030 wil verminderen met 55 megaton. Aangezien verschillende verkeers- en milieuexperts grote vraagtekens plaatste bij de efficiëntie ervan, zette het Vlaams Belang de problematiek opnieuw op de agenda het Vlaams Parlement, in de betrachting om de beslissing alsnog te herzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Gezocht opgewekte ideeën voor het PAJOTTENLAND

Image006
Ingezonden foto
 

Het strategisch project 'Opgewekt Pajottenland' lanceert een postkaartjesactie om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij het Pajottenland van de toekomst: een regio (Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke) die volop inzet op hernieuwbare energie, wonen in de kernen en klimaatadaptieve open ruimte. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Colpaert
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Nieuw bestuur KV Zuun start met veel ambitie de voorbereidingen van het nieuwe seizoen

Foto_2_bestuur
Van links naar rechts: Niko Debrie, Julien Detobel, Laurent Houllez, Yannick Vervalle, Wouter De Craen, Jonathan Vannoppen, Bjorn De Decker, Jean-Marie Van Belle, Kevin Cnop, Cindy Decorte
 

KV Zuun, de lokale Leeuwse voetbalploeg die in 3e provinciale uitkomt en sinds de fusie van KV Brucom en SK Leeuw met stamnummer 1434 de oudste voetbalploeg van Sint-Pieters-Leeuw is, staat helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Na enkele overgangsjaren waarin de club noodgedwongen afscheid moest nemen van enkele clubiconen werd het bestuur van de club grondig verjongd en vernieuwd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kleuter positief getest op coronavirus, klasgenoten uit voorzorg in quarantaine

Image002

Het gemeentebestuur bevestigt dat bij een routine-onderzoek vastgesteld werd dat een kleuter zonder symptomen van de gemeentelijke basisschool Den Top positief testte op het coronavirus. De schooldirectie bracht de ouders van alle leerlingen op de hoogte en de klasgenoten enleerkrachten van de kleuter blijven in quarantaine.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Zomerse Zoektocht Zenne en Zoniën focust op Huizingen Buizingen Huizingen.

D0e8ca2_w200_zenzlogo

Zomerse Zoektocht Zenne en Zoniën focust op Huizingen Buizingen Huizingen.  

Elke zomer organiseert Streekvereniging Zenne en Zoniën een gemoedelijke fotozoektocht door één van de gemeenten of deelgemeenten van de streek. Vorig jaar vond die in Lot  plaats.  Voor 2020 hebben we Huizingen en Buizingen, die toch een beetje een “Siamese tweeling” vormen op de grens Beersel-Halle, uitgekozen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Bouwbedrijf Pellikaan werd aangesteld om nieuwe sporthal Wildersportcomplex LEEUW vorm te geven

Sporthall
 

 Na de vele herstellingswerken die reeds werden uitgevoerd aan de huidige sporthal, besliste het gemeentebestuur een nieuwe sporthal te laten bouwen.
Voor de afbraak en nieuwbouw werd eerder reeds gekozen voor een design en build formule. Dit laat onder meer toe de ontwerp- en realisatiefase in één opdracht te verwezenlijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief