Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

Zeg samen met PZ Zennevallei ‘Neen, tegen alcohol achter het stuur’

Alcoholcontrole_2013_p200

 Afgelopen weekend werden meerdere controles gehouden in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Bijna 1 000 bestuurders werden onthaald door onze inspecteurs. Bijna 97 % van de bestuurders waren in orde en mocht onmiddellijk ook weer doorrijden. Acht rijbewijzen echter werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen omwille van alcoholintoxicatie, al dan niet in combinatie met drugs. Tien bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven en mochten deze 6 uren later opnieuw ophalen in de politiepost. Nog eens negen anderen mochten 3 uren later hun rijbewijs ophalen. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld omwille van niet-keuring, het niet dragen van de gordel, rijden tijdens een verval en het rijden met een voorlopig rijbewijs na 22 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Cursus relaxatie in CC Coloma

Editiepajot_spl
Ingezonden foto

Het RDC CM Sint-Michielsbond organiseert een cursus relaxatie in CC Coloma. In deze achtdelige cursus relaxatie leert u uw lichaam en geest tot rust te brengen. U krijgt verschillende relaxatietechnieken aangereikt. Zo leert u stap voor stap relaxeren, wat geen overbodige luxe is in een stressvolle maatschappij. Nadien kan u ‘relaxeren’ gemakkelijk toepassen in dagelijkse situaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kom eten en kennis maken met de Leeuwse Badminton Club

Affiche_eetfstijn_lbc
Ingezonden affiche

De Leeuwse Badminton Club (LBC) organiseerde vorig jaar, na jaren van afwezigheid, opnieuw een eetfestijn. Met succes. De zaal werd beide dagen helemaal gevuld en de reacties waren bijzonder positief. Daarom trekken de leden dit jaar opnieuw hun keukenschort aan om de bezoekers een huisbereid menu voor te schotelen. Het bestuur en alle leden nodigen je uit om te komen proeven van al het lekkers en om kennis te maken met de club.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Michel was nog ne gamin toen hij Andrée leerde kennen

Dsc_0136_01__large_
 

 Vens Michel en Bassine Andrée uit de Jachthoornstraat 2 vierde hun gouden huwelijk met de familie en vrienden. Michel werd geboren in Brugge maar is grotendeels opgevoed in Congo. Michel verdiende de kost als haarkapper, het koppel leerde elkaar kennen door een vriend die ook een oogje had op Andrée.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Veel belangstelling voor de Rolstoelwandeling 2018 in Ruisbroek

Dsc_0210_01__large_
 

 De jaarlijkse rolstoelwandeling georganiseerd door door de Katholieke vereniging voor gehandicapten en Betty Van Laethem in samenwerking met het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, medewerkers van vzw De Poel en logistieke steun van het Rode Kruis en de lokale politie kende ook dit jaar een groot succes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

RUISBROEK Renoveert Energiezuiniger en kwaliteitsvoller wonen voor mensen met minder middelen

2018-09-12-ruisbroek-renoveert-3__1_
Ruisbroek Renoveert. Foto Julien Steens
 

 De provincie Vlaams-Brabant en het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw starten het proefproject ‘Ruisbroek renoveert’ waarbij ze 10 woningen in Ruisbroek gaan vernieuwen. Hiermee willen ze ouderen en mensen met een laag inkomen helpen de kwaliteit en het energieverbruik van hun woningen te verbeteren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Sam Herremans
Julien Steens
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Open VLD SPL heeft een hart voor iedereen.

Vld_spl__large_
 

 Een hart voor iedereen,gewoon doen is de slogan van Open VLD SPL, en stelt hier haar programma en hun lijst met gedreven medewerkers voor.

Ons team bestaat uit 16 vrouwen en 15 mannen, verspreid over onze gemeente. Het is een heel jonge ploeg, nl. 7 kandidaten zijn jonger dan 30 jaar aangevuld met veel ervaring, elk gespecialiseerd in haar/zijn domein. We vullen elkaar perfect aan op gebied van deskundigheid en interesses.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Sam Herremans
Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Bart Anneessens Cops ft Vanessa Schoonjans hebben met proost op het leven een nieuwe hit te pakken

Dsc_9484_01_01
 

 Bart Anneessens Cops heeft samen met Vanessa Schoonjans met “Proost op het leven” opnieuw een hit te pakken in de Vlaamse meezingers. “Proost op het leven” is een swingend ambiance nummer zoals we gewend zijn van deze sympathieke zanger/organisator uit Sint-Pieters-Leeuw. Bart Anneessens Cops zit met deze nieuwe hit al aan een twintigtal singles, stuk voor stuk ambiance hummers die ook nog gemakkelijk mee te zingen zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Dubbel viergeslacht bij de familie Gunst Robert en Liliane De Blaere

Dsc_7128_01__large_
 

 Deze week vierde Robert Gunst en Liliane De Blaere hun diamanten huwelijk. Nu mogen ze opnieuw in de bloemetjes worden gezet met een dubbel viergeslacht.

Op de foto van links naar rechts :

Kirsten (kleindochter van Liliane en dochter van Brigitta), Robert, Liliane, Brigitta met Ella achterkleindochter van Liliane (kleindochter van Brigitta en dochter van Kirsten), Karolien (tweelingzus van Kirsten) met Amélie op haar schoot (haar dochter, kleindochter van Brigitta en achterkleindochter van Liliane).

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Diefstal opgehelderd na ANPR-hit in PZ ZENNEVALLEI

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Op maandag 10 september 2018 kreeg politiezone Zennevallei de melding van een hit afkomstig van één van de ANPR-camera’s in Sint-Pieters-Leeuw. De camera herkende een nummerplaat en koppelde deze met een voertuig dat gezien werd bij een diefstal op 16 augustus 2018 in Sint-Pieters-Leeuw. Als gevolg hiervan voerden de ploegen van politiezone Zennevallei een controle uit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2018
Marc Sluys
 

Groen LEEUW trekt naar de kiezer

Dscf2978__2_
Groen Sint-Pieters-Leeuw. Foto Ingezonden.
 

Groen Sint-Pieters -Leeuw trekt naar de verkiezingen met een lijst die staat voor evenwicht en respect voor mensen, milieu en maatschappij. Kiezers kunnen kennismaken met het programma en de kandidaten van Groen Sint-Pieters-Leeuw op www.groenspl.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

Lambikstoempers organiseren proeverij Whisky & Bier in LEEUW

Bier-whisky
Foto Ingezonden
 

 Wat hebben bier en whisky gemeen? Yannick de Cocqueau komt ons de verschillen en gelijkenissen tussen bier en whisky uitleggen en uiteraard proeven we zowel bier en whisky. Afspraak op vrijdag 21 september. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW /REGIO Opendeurdag Brouwerij Belgoo & Friends werd een voltreffer

Editiepajot_bart_devill___opendeur1
foto Bart Devillé
 

 Zondag opende brouwerij Belgoo en de Lambiek Fabriek – anders gezegd “Brouwerij Belgoo &Friends” - op de Georges Wittouckstraat 61 te Sint-Pieters-Leeuw de deuren. Uiteraard kon er worden geproefd van wat eerder werd  gebrouwen, maar ook van enkele nieuwe biertjes. Zo kwam Belgoo Beer nu op de proppen met “Bloemekei IPA” en de Lambiek Fabriek met  “ Fontan-Elle”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LEEUWSE SP.A stelt kandidaten gemeenteraadsverkiezingen voor

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

SP.A Sint-Pieters-Leeuw maakte haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober bekend. Op de eerste plaats staat gemeenteraadslid Guy Jonville. Nieuwkomer Patricia Defossez, voorzitster van Femma Ruisbroek, staat als onafhankelijke kandidate op plaats 2. David Van Vooren, de derde kandidaat, is OCMW raadslid en lokaal verantwoordelijke voor de groepsaankopen van SamenSterker. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Robert en Liliane leerde elkaar kennen door een kapotte buis in de badkamer

Dsc_7122_01__large_
 

 Robert Gunst en Liliane De Blaere vierde hun diamanten huwelijk met de kinderen en kleinkinderen. Robert Gunst ( 81 jaar) werd geboren in Brussel maar moest niet ver zoeken om zijn geliefde echtgenote Liliane te leren kennen, zij zijn in feiten achterneef en nicht van elkaar, de moeder van Robert en de vader van Liliane, hadden dezelfde grootouders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2018
Marc Sluys
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Nieuwe partij GEMEENTENBELANGEN pakt uit met meer middelen voor armoedebestrijding.

Gemeentebelangen_spl
 

 De huidige meerderheidspartijen weten niet meer wat er speelt in de vele straten en wijken die Sint-Pieters-Leeuw rijk is. Daarom is er nood aan een volkspartij die iedere Leeuwenaar te hulp schiet, zonder onderscheid te maken. Om die reden heeft Bart Anneessens Cops de politieke partij Gemeentebelangen in het leven geroepen. Een partij van het Leeuwse volk en voor het Leeuwse volk die inspraak van de burgers vooropstelt. Jij bepaalt mee hoe jouw gemeente er morgen uitziet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Buurtcomite Zuun nodigt iedereen uit op hun derde rommelmarkt

Dsc_6060_01
Andrea Schôn, Bart Anneessens Cops, Andy Swingstar en Sammy Baker zullen voor de nodige ambiance zorgen
 

 Zondag 9 september vanaf de ochtend organiseerd het “Buurtcomite Zuun “ iedereen uit voor hun 3de rommelmarkt, naast de rommelmarkt is er vermaak en plezier voor jong en oud. Voor de kinderen is er een springkasteel en een kraampje om eendjes te vissen. Voor wie een hongertje en dorst heeft kan terecht bij de bar en eetkraam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Jan Ruusbroec school maakt openluchtklas in de schooltuin

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Een beetje verscholen in een hoekje van de school beschikt de VBS Jan Ruusbroec sinds enkele jaren over een mooie schooltuin. Deze zomer werden de nodige aanpassingen uitgevoerd zodat de leerlingen nu ook echt les kunnen volgen in de schooltuin. Zo werden er schoolborden opgehangen, het ‘amfitheater’ werd voorzien van stoeltjes en er werd een grote werktafel geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW / DILBEEK - Kantine dame en reddende engel in de bloemetjes gezet

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Op 11 november vorig jaar werd Rosette Van de Gucht, de kantinedame van KV Zuun, onwel tijdens haar opdracht. Ze kreeg af te rekenen met hartfalen en snel handelen was de boodschap. Er was net een jeugdmatch tussen KV Zuun en Boka United gespeeld. Het was dankzij het kordate optreden van bezoekend sympathisant Fré Vanhee, hij paste met kennis van zaken de nodige handelingen toe via hartmassage en de defibrillator, dat het leven van Rosette Van de Gucht werd gered.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Schlagerzanger Bart Anneessens Cops doet de kermis van Negenmanneke opnieuw zwingen

Dsc_6197_01_01
 

 Schlagerzanger, organisator en kandidaat burgemeester Bart Anneessens Cops bracht op ambiance in de kermis van Negenmanneke. Samen met de vrienden collega's Vlaamse zangers/ zangeres was er opnieuw een groot volksfeest in de Sint-Stevensschool.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 sep 2018

archief