Artikels Archief

Gemeente Lennik laat haar burgers aan zet voor de toekomst

Lennik_aan_zet
 

Het bestuur van de gemeente Lennik betrekt haar inwoners bij het lokale beleid. Daarvoor lanceert het de nieuwe website www.lennikaanzet.be.  Op het platform kunnen burgers hun idee geven rond een aantal thema’s zoals mobiliteit, vrije tijd, openbare ruimte en wonen in Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
ep
 

STADSRADIO HALLE LIVE OP DE BRADERIE

Sh2_4880__large_
 

Op zaterdag 29 juni is het centrum van Halle toe aan zijn derde braderiedag. Stadsradio Halle zal die dag live uitzenden vanop de gezellige Beestenmarkt. We starten om 9 uur met de uitzending van “De Goudzoeker”. Vanaf de middag ontvangen we heel wat artiesten op ons podium. Bart Declerq komt er zijn nieuwe single “Het werd zomer” in primeur voorstellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – WZC Sint-Augustinus zorgt voor verkoeling

Dsc02730__large_
 

Vlaanderen kreunt onder de warmte. Ouderen moeten extra in het oog gehouden worden. WZC Sint-Augustinus zorgt voor verkoeling voor haar personeel en bewoners met airco in de polyvalente zalen. Het zorgpersoneel en de bewoners zorgen zelf ook voor verfrissende activiteiten zoals samen verse fruitsla maken voor bij het ijs en verkoelend fruitwater zodat er genoeg gedronken wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN – Brievenbus bpost blijft in centrum Heikruis

Dsc_0895__large_
 

Enige tijd geleden liet bpost weten dat het aantal brievenbussen per gemeente zou gereduceerd worden. Dat riep echter hier en daar vragen op, zo ook het verdwijnen van de brievenbus op de Molenhofstraat, nabij het Heikruise dorpsplein en RVT Mater Dei. Na tussenkomst van het gemeentebestuur en van RVT Mater Dei laat bpost nu weten dat die brievenbus zal blijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HERNE - Prijsuitreiking leerlingen academie Muziek Woord en Dans

Academie_prijsuitreiking_2019__1_
HERNE - Prijsuitreiking leerlingen academie Muziek Woord en Dans - © Deschuyffeleer
 

Eind juni sluiten ook de leerlingen van de Hernse academie, een afdeling van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik, hun schooljaar af. Meteen ook - naast de prijsuitreiking - het uitgelezen moment voor de leerlingen van de tweede en derde graad om naar een publiek toe een staaltje ten beste te geven van de tijdens het schooljaar opgebouwde kennis en kunnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN - GO! Dender stelt schoolbibliotheek voor

Img_9835
 

Volgend schooljaar start GO! Dender met het LIST-project… Een LeesInterventietraject voor Scholen met een Totaalbenadering. Uit onderzoek blijkt dat er in Vlaanderen een groot percentage leerlingen (31%) een eerder negatieve houding heeft tegenover lezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Agora-team Atheneum finalist Leraar van het jaar

224dwred2w27-agora-team-atheneum-finalist-leraar-van-het-jaar
 

Het Agora-team van het GO! Atheneum Geraardsbergen werd genomineerd tot finalist in de wedstrijd Leraar van het jaar, die jaarlijks georganiseerd wordt door Klasse. Dit jaar werd de wedstrijd echter toegespitst op teams, aangezien onderwijs geen individuele opdracht meer is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

HALLE - Feest van Sacramentsdag

Dsc_0931
 

Het feest van Sacramentsdag (Corpus Christi) is voor de zustergemeenschap van Halle ieder jaar een groot feest. Ook al zijn de zusters Sacramentinen in volle overgangsperiode van monialen (slotzusters) naar begijntjes, toch werd dit ook dit jaar heel erg hard toegeleefd naar het Sacramentsfeest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

HALLE - Black Eagle BBQ werd opnieuw groot succes

Foto_bij_persbericht_-__black_eagle_bbq_werd_opnieuw_groot_succes_
 

Op zaterdag 22 juni organiseerde Black Eagle Halle voor de tiende keer haar jaarlijks eetfestijn op de terreinen van JC Stroppen, beter bekend als de Black Eagle BBQ. “Het werd een groot succes”, vertelt een tevreden Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

LIEDEKERKE - 1ste geslaagde zwerfvuilacties

2019-03-23_grote_zwerfvuilactie___1_ab
 

Op zondag 23 juni 2019 organiseerde de gemeente Liedekerke haar 1ste succesvolle zwerfvuilactie. Samen met een zestigtal gemotiveerde inwoners werden de handen in elkaar geslagen om zwerfvuil te rapen en de gemeente proper te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 25 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 24 jun 2019
Jacky Delcour | 24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2019

archief