Artikels Archief

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Sportregio Zuidwest Rand organiseert Urban Run

Editiepajot_bart_devill___urban_run
foto Bart Devillé
 

 Op vrijdagavond 10 maart organiseert de sportregio Zuidwest Rand een 1ste Urban Run in Sint-Genesius-Rode en Alsemberg. Een Urban Run is een uniek loopevenement langs en door tal van 'speciale' gebouwen. Je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 21 februari 2017

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 21 februari 2017 - © Deschuyffeleer
 
Goedkeuring notulen verdaagd * Vragen bij borgstelling voor kerkfabriek * Onderhoud wegeninfrastructuur * Intradura  * Graf-, columbarium- en urneveldconcessies * Horecaterrassen * Tonnagebeperking * Definitieve feestzaal * Vacature directeur basisschool * Milieuraad * Bijkomende straatborden met huisnummers * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE - Openbaar toilet gevraagd

W_c
EP

 Raadslid Anne-Marie Mestdag (UF)vroeg op de jongste gemeenteraad  de plaatsing van een openbaae toilet. Volgens haar is Halle één van de weinige steden waar er geen openbaar toilet aanwezig is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Ontdek je eigen toekomst

Kier
EP

 CC ’T Vondel organiseert op zaterdag 4 maart een bijzondere voorstelling MET een bijhorend parcours dat gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar kunnen ontdekken. Het is namelijk een concept dat maar op 4 plekken in Vlaanderen vertoond wordt, en Halle is er één van naast Leuven, Oostende, Turnhout en Genk. Het is uniek! Het zal een verhaal worden dat men samen met zijn kind kan opbouwen, ontdekken en vertellen…

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

DILBEEK- Gemeenteraad keurt studieopdracht fietssnelwegen goed

Gemeenteraad_2013
EP

 De gemeenteraad van Dilbeek keurde  principieel de samenwerkingsovereenkomst goed met de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Gewest om het fietssnelwegentraject in de gemeente uit te bouwen. De provincie lanceert hiervoor een overheidsopdracht voor de aanstelling van een studiebureau. Dit voor de opmaak van een ontwerpend onderzoek voor de fietssnelwegen langs spoorlijnen 50 en 50A. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

KA GERAARDSBERGEN kiest kleur tegen pesten

1
 

Tijdens de ‘Vlaamse week van het pesten’ organiseert het KA Geraardsbergen heel wat acties rond samenhorigheid, cyberpesten en groepsdynamiek. Mevrouw Denon organiseert voor alle leerlingen uit het derde middelbaar gedurende twee uur een sessie rond pestpreventie met een specifieke focus op elkaar beter leren kennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Inner Wheel NINOVE / GERAARDSBERGEN en Rotary Geraardsbergen Dendervallei schenken cheque van €6000 aan “Een hart voor ALS”

Overhandiging-van-de-cheque
 

Zaterdag organiseerden de leden van Inner Wheel Ninove-Geraardsbergen en Rotary Geraardsbergen Dendervallei de derde editie van hun Lovely Red. Een fantastisch leuke avond waar uiteraard voor de nodige sfeer wordt gezorgd maar niet zonder aandacht te besteden aan het goede doel waar de opbrengst van de avond aan wordt geschonken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN ontwikkelt signalenbundel kansarmoede voor leerkrachten

Fullsizerender
 

De signalenbundel kansarmoede helpt leerkrachten het risico op kansarmoede bij kinderen te detecteren. De signalenbundel vertrekt vanuit de idee dat een kind in eerste instantie opgroeit in zijn gezin. Vanuit het gezin maakt het kind de beweging naar kinderopvang of school, maar vooral ook naar de bredere samenleving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - “Korrozje onder de Sozje” wint de 8ste Denderende Quiz van het Technisch Instituut Sint-Jozef

Jim_4157
 

De achtste editie van de Denderende Quiz werd een voltreffer. Aan het einde van de quizavond bleek team “Korrozje onder de Sozje” de sterkste. De winnaars  haalden met 7 punten voorsprong de eindmeet.  “Tom Simpson” en “Pinten boven punten” werden knap tweede, “Lord of Quiztianity”,  verdiend derde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

ASSE - Onthaalbureau verhuist maar behoudt zitdag in Asse

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het Onthaalbureau / Huis van het Nederlands verhuist van Asse naar Dilbeek, waar het opgenomen wordt in de Welzijnscampus. Toch verdwijnt deze vorm van dienstverlening niet helemaal uit Asse, aangezien er een tweewekelijkse zitdag gehouden wordt in het Sociaal Huis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2017
Sam Herremans
ep
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 22 feb 2017
Paul Onselaere | 22 feb 2017
Sam Herremans | 22 feb 2017
Felix Merckx | 22 feb 2017

archief