Artikels Archief

GOOIK - De gemeente is van plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Achter het gemeentehuis komt er een doorsteek naar de Bronnenweg. - Foto Marc Colpaert
 
De N-VA Gooik wilde graag meer duidelijkheid over de bestemming van de gebouwen van de  muziekschool en de bibliotheek in centrum Gooik. Dit omdat het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen. Burgemeester Michel Doomst heeft al een groot plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DILBEEK - Directrice Sarah Cools is dringend op zoek naar een leerkracht

Received_149082510463023
De Vlinder. Ingezonden foto
 
Volgens Sarah Cools, directrice van de Basisschool De Vlinder in Dilbeek, is het bijna een onmogelijke zaak om momenteel nog een voltijdse leerkracht te vinden. Toch doet ze een warme oproep via de sociale media. Tijdens de paasvakantie was Sarah samen met haar team van leerkrachten nog bezig om vlug twee buitenklasjes te maken in de basisschool De Vlinder in Dilbeek.
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Kindercoach Tamara uit Gooik organiseert in de B&B Wisteria in Herne een tweedaagse training

Editiepajot_tamara__kopie_
Tamara. Foto Marc Colpaert
 
Kindercoach Tamara uit Gooik organiseert in de B&B Wisteria stationstraat 67 in Herne op 10 mei een tweedaagse training 'scheiden van een narcist met kinderen', dit voor professionals. Wat mag je verwachten van deze training? Narcisme is tegenwoordig een term die men vaak hoort, terecht en onterecht. Wat als er inderdaad sprake is tijdens het hoogconflict van een persoon met narcistische kenmerken. Het is al gebleken dat de klassieke methodiek meestal strijdverhogend werkt. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Verlenging lidmaatschap bij ILVA en hoe zit het bij INTRADURA ?

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie_
Henk Goegebuer.- Foto Marc Colpaert
 
Gemeenteraadslid Henk Goegebuer is van oordeel dat de gemeente verder moet kijken dan Ilva voor wat betreft de afvalophaling en ook eens moet bekijken wat Intradura voor hun en de gemeente kan betekenen. Binnenkort moet het contract met Ilva voor 18 jaar !! verlengd worden. Ingevolge een beslissing van de Vlaamse regering moet in de toekomst inter-gemeentelijk binnen een afgebakende regio worden samen gewerkt. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De N-VA wil graag meer duidelijkheid voor de muziekschool en de bibliotheek

Colpaert_gooik_bib_1__kopie_
De N-VA wilt meer duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met de gebouwen van de bib. - Foto Marc Colpaert
 
N-VA vraagt duidelijkheid over bestemming gebouwen muziekschool en bibliotheek in centrum Gooik. Het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen. “Met de verhuis van de academie en de bibliotheek verdwijnt het laatste beetje bedrijvigheid uit de dorpskern van Gooik. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jeugdvereniging voor sterrenkunde in HALLE Voor jongeren met een interesse in wetenschap en technologie.

172672368_241336661052624_4712549184167785642_n
 

 In Halle is er sinds oktober 2020 een nieuwe jeugdvereniging actief die zich focust op wetenschap en technologie. JVS Hyperion richt zich specifiek op jongeren tussen 9 en 25 jaar die naast sport en spel ook een intellectuele uitdaging willen in hun vrije tijd. Sterrenkunde staat hierin centraal, maar ook aanverwante wetenschappen en technologie kwamen reeds aan bod tijdens de vorige online bijeenkomsten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Kinderen baas bij de familieboerderij Den Ighemkouter

20210413_145202
Het vakantiekamp op boerderij Den Ighemkouter is een voltreffer
 

Onder het motto ‘kinderen baas’  organiseert de Geraardsbergse familieboerderij Den Ighemkouter leuke buitenactiviteiten en workshops waarbij de kinderen er spelenderwijs alle facetten van het boerenleven ontdekken. Het vakantiekamp voor jongeren is een voltreffer.  “Ze bloeien hier echt open”, zegt boerin Mieke Vander Schueren. “Sommige kinderen komen hier al jaren, voor anderen is het een ontdekking. We stellen wel vast dat de mensen in coronatijden meer dan ooit zoeken naar buitenactiviteiten”

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

HERNE - Blokspot in het Bavocentrum goed voor 18 coronaproofplaatsen

Blokspot_april_2021__2_
HERNE - Blokspot in het Bavocentrum goed voor 18 coronaproofplaatsen - © Deschuyffeleer
 

Vanaf maandag 5 en nog tot vrijdag 16 april konden en kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne terecht in het Bavocentrum in Herfelingen om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het project ‘blokspot’ – geboren in 2017 – blijft blijkbaar in goede aarde vallen. Zo is de Bavozaal dezer dagen goed voor 18 studenten. De locatie is opgedeeld overeenkomstig......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

Info HALLE ondergaat metamorfose. Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad!

Mockup_nieuwe_layout_stadsmagazine_info_halle__3_
 

 Het stadsmagazine Info Halle ondergaat een grondige gedaanteverwisseling. Wat in 1989 startte als een puur informatieblad, is intussen uitgegroeid tot een volwaardig stadsmagazine. Het tijdschrift pikt voortaan nog sneller in op de actualiteit en bevat voorts heel veel kleine en grote verhalen over jouw stad. Het is een eigentijds magazine geworden waarin de Hallenaar helemaal centraal staat. Eind deze week valt het vernieuwde stadsmagazine in alle Halse brievenbussen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Kijkdag in Assistentiewoningen Residentie Paloken in PEPINGEN op zaterdag 8 mei 2021!

26
 

 De 18 nieuwgebouwde assistentiewoningen van Residentie Paloken te Pepingen, die naast het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken gelegen zijn, zijn zo goed als instapklaar! Maak een afspraak voor een bezoek tijdens de kijkdag* op zaterdag 8 mei 2021 vanaf 9u en bezichtig één of meerdere van de prachtige appartementen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Marc Sluys | 13 apr 2021

archief