Artikels Archief

C21

Elia start vanaf 2 augustus met aanleg ondergrondse elektriciteitskabels in Halle

Kaarten_
 

 Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet in België, start op maandag 2 augustus in Halle met de aanleg van nieuwe ondergrondse elektriciteitskabels. Dit gebeurt tussen de hoogspanningsstations in Buizingen en Tubeke 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
 

Federale Politie waarschuwt voor toenemende online uitbuiting van minderjarigen

Img_5743
foto Marc Sluys
 

 In het kader van de Internationale Dag tegen Mensenhandel op 30 juli, wil de Federale Politie de toename van online seksuele uitbuiting van minderjarigen onder de aandacht brengen. Het zijn vooral de eerste contacten tussen uitbuiters en hun slachtoffers die meer en meer online gebeuren. De coronapandemie speelt hier zeker een rol in, maar de politie vreest dat de trend zich ook na de pandemie zal verderzetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Sluys
 

PEPINGEN organiseert een omruilactie op 31 juli

Webartikel_drie_nieuwe_afvalzakken_-_nieuwe_look
 

De gemeente Pepingen organiseert een omruilactie zodat inwoners hun ‘oude’ gemeentelijke vuilniszakken kunnen omruilen voor ‘nieuwe’ intergemeentelijke vuilniszakken met het opschrift van Intradura. De omruilactie vindt plaats op zaterdag 31-07-2021 van 8-12u in de gemeentelijke loods, Hoesnaek 17 te 1670 Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Sluys
 

GOOIK - Proef het Pajottenland op zondag 15 augustus op 't Plosj

Editie_gooik_centrum_5__kopie_
Streekproductenmarkt op 't Plosj.- Foto Marc Colpaert
 
Ook dit jaar gaat de hamertjesworp en de Oogstfeesten in Gooik jammer genoeg niet door, maar er werd toch gezorgd voor een soort alternatief met een streekproductenmarkt. Dus besloten enkele lokale producenten en ambassadeurs van het Pajottenland, om samen met de gemeente Gooik een Streekproductenmarkt 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De Lijn schrapt sommige haltes

Colpaert_galmaarden_de_lijn_1a__kopie_
De Lijn schrapt sommige haltes. - Foto illustratiebeeld Marc Colpaert
 
De Lijn gaat sommige van haar haltes niet meer bedienen vanaf 1 september, welke haltes dat zijn die krijgen binnenkort een affiche met de nodige uitleg. De Lijn hield in opdracht van de Vervoerregio Vlaamse Rand een onderzoek rond haltespreiding. Bij het bekijken van de verschillende haltes werd 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT ZOMERT sluit af met muzikaal talent van eigen bodem

20200128-teras-temmermanstefaan-0012_light
De band telt 4 leden: Kevin (zang en gitaar), Frederik (gitaar), Olivier (bas) en Sam (drum). 3 van de 4 zijn afkomstig uit Ternat, de gitarist (Frederik) uit Sint-Martens-Bodegem maar hij zat bij de scouts van Ternat.De foto werd genomen door Stefaan Temmerman, ook uit Ternat afkomstig.
 

Eind juni sloeg het cultureel centrum zijn tenten op op de binnenkoer van kasteel Kruikenburg. Op 18 augustus wordt Ternat Zomert afgesloten met een optreden van de Ternatse metal band Bio Téras. Elke woensdagmiddag en –avond kun je op de binnenkoer ook nog steeds terecht voor een filmvoorstelling. EnToneel Tijl brengt vier voorstellingen van HELDEN op het podium.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2021
Guido Van Cauwelaert
Stefaan Temmerman en Guido Van Cauwelaert
 

GOOIK - Jean en Christiane vierden hun diamanten huwelijk in de Cam

Editie_gooik_neukermans_2__kopie_
De familie vierde feest.- Foto Marc Colpaert
 
Jean Neukermans en Christiane Turf zijn 60 jaar getrouwd en vierden dit samen met de familie in De Cam in Gooik. Jean liet zijn oog vallen op Christiane, vroeg haar om samen naar het carnaval in Aalst te gaan en daar sloeg de vonk over. Ze werden een koppeltje en trouwden wat later. Ze kregen samen drie kinderen: Danny, Martine en Anne, die op hun beurt zorgden 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Tal van activiteiten in De Helix wees er snel bij

Aa_helix_2a
 
Kom genieten van de natuur en de vele activiteiten die in De Helix zullen doorgaan in augustus. Iedere zondag van augustus verwelkomen we je graag in ons centrum De Helix tussen 14.00u en 17.00u in Geraardsbergen. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Graag wat minder vlug in de Processiestraat ter hoogte van het vaccinatiecentrum

Img_20210708_110743
Graag iets minder vlug. - Foto Marc Colpaert
 
De buurtbewoners zijn het ondertussen beu dat er dagelijks heel wat mensen door hun straat vlammen. Omdat de sporthal de Koornmolen sinds maart een vaccinatiecentrum werd, is de toestand er natuurlijk niet op vooruit gegaan, integendeel. Ze vragen dan ook aan de mensen die uit Galmaarden, Herne, Roosdaal, Lennik of Gooik komen, om wat rekening te houden met de bewoners en niet als een zot door de straat te scheuren. Ondertussen hangt er al een affiche van 'Graag Traag' maar of dat iets gaat helpen blijft de vraag.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Halfoogstfeesten BELLINGEN 63 ste editie op 31 JULI EN 1 AUGUSTUS

Halfoogstfeesten_bellingen_2021_-_programma
 

 2020 was  voor één keer “een zomer zonder ….  “  In 2021 beleven we opnieuw “  geen zomer zonder…”  Nog niet helemaal op volle kracht , wel met een klein maar fijn programma.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2021
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 30 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2021
Marc Colpaert | 24 jul 2021

archief