Artikels Archief

C21

Meer dan 5,2 miljoen euro voor Vlaams-Brabantse erfgoedprojecten in Dilbeek, Halle, Lubbeek, Diest, Tervuren en Sint-Pieters-Leeuw

Scherm__afbeelding_2023-06-08_om_17
 

Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout is opgetogen met de investeringen van minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele in Vlaams-Brabant. Die investeert in 9 erfgoedprojecten in de provincie, waaronder kerken in Halle, Lubbeek en Sint-Pieters-Leeuw naast o.a. de brouwerij Timmermans in Dilbeek, het Waterhof in Melkwezer (Linter) en de citadel in Diest, voor een totaalbedrag van meer dan 5,2 miljoen euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

Halle maakt zich op voor de jaarlijkse Braderie!

Scherm__afbeelding_2023-06-08_om_17
 

 Straffe kortingen, leuke animatie en een toffe kermis… Dat zijn al 3 goede redenen om eind juni naar de Braderie in Halle af te zakken! Van donderdag 22 tot en met 25 juni  baadt de gezellige binnenstad opnieuw in een zomerse sfeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

25ste ROEFELDAG PEPINGEN

Slotshow
 

 Op zaterdag 24 juni 2023 heeft de 25ste Roefeldag plaats in Pepingen. 

Meer dan honderd kinderen tussen 6 en 14 jaar zullen dan ‘meedoen’ in de wereld van de ‘grote’ mensen: groenten en fruit verkopen op de markt, jeugdjournaal live voorlezen op de radio, klanten bedienen in het café, dieren verzorgen bij de dierenarts, brand blussen bij de brandweer, helpen in de supermarkt, hout bewerken bij de schrijnwerker, op bezoek bij de vroedvrouw, helpen in het dierenasiel, logo’s ontwerpen en kledij pimpen, en nog veel meer! Kortom, ze gaan weer ROEFELEN! Roefelen betekent in het Vlaams ‘snuffelen’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

VOLLEZELE - De Akkerwinde wordt gedeeltelijk een centrum voor dagopvang

Editiepajot_galmaarden_akkerwinde_foto_marc_colpaert__kopie_
Akkerwinde in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Het lokaal bestuur Galmaarden en de Welzijnskoepel West-Brabant wensen in de gemeenschappelijke ruimte van de seniorenwoningen een centrum voor dagopvang (CDO) op te richten, uitgebaat door de Welzijnskoepel West-Brabant. Dit in de lokalen van Akkerwinde in de Steenstraat in Vollezele.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Drank op een evenement mag alleen nog in een herbruikbare beker

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het lokaal bestuur Galmaarden heeft 1.000 herbruikbare bekers ter beschikking voor de organisatie van evenementen in Galmaarden. Want drank serveren op een evenement mag vanaf 15 juni alleen nog met herbruikbare bekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Restauratie voorgevel Sint-Machariuskapel: een volgende stap in de renovatie van de Kunstacademie

Sint-machariuskapel

De gemeenteraad van 30 mei 2023 keurde de restauratie van de voorgevel van de Sint-Machariuskapel goed. De kapel is een onderdeel van de Kunstacademie, een iconische erfgoedparel die stap per stap wordt aangepast aan de noden van vandaag én morgen. Het lokaal bestuur rekent voor de restauratie op subsidies van het agentschap Onroerend Erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Editiepajot_gooik_bussen__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
 Ontdek vanaf 1 juli 2023 de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse! De Vlaamse overheid en De Lijn hebben geluisterd naar de behoeften van reizigers en introduceren gefaseerd een nieuw busnet dat efficiënt, duurzaam en flexibel is. Het is tijd om de reiservaring te verbeteren en te profiteren van een naadloze combinatie van fiets, bus, trein en tram.  Met de komst van lijn 65 Asse - Ternat - Lennik - Leerbeek vanaf 1 juli 2023 wordt het vervoersaanbod nog beter. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK/REGIO - Criminelen krijgen verder vrij spel bij taalkeuze rechtbank

Kristienvanvaerenbergh
 

Een N-VA-wetsvoorstel van Lenniks Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh dat niet langer de verdachte maar de locatie van het misdrijf de taal van de rechtsgang bepaalt, moest een einde stellen aan Franstalige rechtszaken voor misdrijven in Halle-Vilvoorde. Zo ver zal het echter niet komen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

TERNAT - Beweeegroute voor kinderen in geboorteboomgaard

58323d19-853f-4b03-897d-ed4a404e46c0
 

Op 24 juni wordt het nieuwe beweegpad voor kinderen van 3 tot 9 jaar in de geboorteboomgaard ingehuldigd. Het beweeg-pad oefent de motorische vaardigheden van die kinderen. We spreken af om 12.45 uur aan het gemeentehuis van Ternat (Gemeentehuisstraat 21). We stappen samen naar het Moovie beweeg-pad in de Geboorteboomgaard en ontdekken daar de 10 beweegbordjes al spelend en sportend. We sluiten de inhuldiging feestelijk af met een hapje en een drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Guido van Cauwelaert
 

PEDESTRAAT VLEZENBEEK : duidelijkheid en klaar tegen bouwverlof

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

 Aanstaande woensdag, 14 juni 2023, start de aannemer met de langverwachte stabiliserings- en asfalteringswerken van de Pedestraat.

Tijdens deze werken, die ongeveer een maand zullen duren, wordt een omleiding voorzien via de Postweg, de rotonde aan Erasmus en de Lenniksebaan.

Vanaf midden juli 2023 zal de straat dan volledig afgewerkt zijn. We kijken uiteraard met z’n allen uit naar deze betere en veiligere Pedestraat!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 08 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2023

archief