VZW Wereldmissiehulp gaat alle textiel inzamelen in TERNAT

C21

VZW Wereldmissiehulp gaat alle textiel inzamelen in TERNAT

Image
Een van de rode kledingcontainers van de vzw Wereldmissiehulp.
Image
 

Vanaf april zal enkel de vzw Wereldmissiehulp nog containers voor het verzamelen van textiel mogen plaatsen in Ternat. Net als vele andere Vlaamse gemeenten laat Ternat nog slechts één inzamelaar werken op haar grondgebied. "De gemeente vroeg aan alle firma's en vzw's die actief zijn in de sector om een prijsofferte in te dienen", zegt schepen van milieu Guido Van Cauwelaert (sp.aGroen+) "De voordeligste offerte was die van de vzw Wereldmissiehulp. Ook de commerciële bedrijven NV Curitas en de BVBA VICT (Recutex) waren geïnteresseerd maar hun bod lag beduidend lager dan dat van de vzw. De vzw's Oxfam Solidariteit en Spullenhulp deden geen bod", zegt de schepen.

Wereldmissiehulp bekloeg er zich onlangs in de krant Het Nieuwsblad nog over dat het in vele gemeenten uit de markt gedrongen wordt door de commerciële bedrijven. De ophaling en verkoop van textiel wordt de laatste jaren dan ook meer en meer winstgevend. Een kilo textiel gaat van de hand voor 0,5 euro, een kilo kleding voor 3 euro en merkkledij tot 7 euro. De vzw slaat nu terug. Met de 30 in Ternat te plaatsen containers compenseert het een gedeelte van haar verlies in andere gemeenten.

Schepen Van Cauwelaert is verheugd dat een gedeelte van de winst nu naar de gemeente terugvloeit. De ophaling en verwerking van afvalstoffen kost aan de gemeente immers veel geld. Hij voegt eraan toe dat mensen die goede kleding hebben, die kan hergebruikt worden, nog steeds terecht kunnen in het kringloopcentrum IN/OUT in de Sibbekensveldstraat in Sint-Katherina Lombeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2016
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief