HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW / SINT-GENESIUS-RODE - Provincie op bezoek bij Woonpunt Zennevallei

C21

HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW / SINT-GENESIUS-RODE - Provincie op bezoek bij Woonpunt Zennevallei

Editiepajot_halle_zennevallei_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Gedeputeerde Jeanj-Pol Olbrechts was te gast bij Woonpunt Zennevallei. Hij kwam kijken naar de renoveringsprojecten die deze maatschappij uitvoert met steun van de provincie. De bedoeling van het bezoek is de ervaring op het werkterrein te toetsen aan het beleid.

In Vlaams-Brabant zijn 12 sociale huisvestingsmaatschappijen actief. Samen goed voor een bestand van 15.500 sociale huurwoningen.
 
Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant geeft deze sociale huisvestingsmaatschappijen een duwtje in de rug.
 “We stimuleren de sociale huisvestingsmaatschappijen om initiatieven te nemen. Enerzijds geven we subsidies voor de realisatie van huurwoningen. Daarmee kunnen de sociale huisvestingsmaatschappijen nieuwe huurwoningen laten bouwen of bestaande aankopen op de private markt. Anderzijds geven we renteloze leningen voor het verbeteren of aanpassén van bestaande huurwoningen. Zo gaven we vorig jaar in totaal 2.254.000 euro aan subsidies en 1.403.465 euro aan renteloze renovatieleningen. Deze bedragen illustreren het belang dat we hechten aan betaalbaar wonen in onze streek “zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor wonen.
 
In Halle gaat het over het project Windmoleken.
In dit project werden een renteloze lening gegeven voor de renovatie van 12 woningen. Het project kreeg een provinciale renteloze lening van 297.600 euro.
Bovendien kreeg het buurthuis Windmoleken in december vorig jaar ook een provinciale subsidie van 20.000 euro in het kader van de opwaardering van de woonomgeving.
 
“Projecten die bijdragen tot de opwaardering van de woonomgeving of de leefbaarheid verbeteren in de Rand of de kleinstedelijke gebieden, krijgen hiervoor financiële steun van de provincie. Een aantal Halse organisaties hebben de handen in elkaar geslagen om het wonen in de wijk Windmoleken aangenamer te maken. De bedoeling is ook een brug te slaan tussen de jongeren en de oudere bevolking. In een eerste fase werd het buurthuis verder ingericht. De verwarming en het buitenschrijnwerk werden gerenoveerd en er werd een nieuwe vloer gelegd” zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor wonen.
 
GROND- EN PANDENBELEID
Voorzitter Oscar Decoster va Woonpunt Zennevallei had het over het grond- en pandenbeleid in de streek.
 
Oscar Decoster: “Met het oog op het grond- en pandendecreet zitten we op de goede weg. Zowel voor Pepingen zijn er al 38 woningen/appartementen gepland waarvan 4 plus een polyvalente zaal op zeer korte termijn. Ook voor Beersel zitten we momenteel op 319 woningen/appartementen in de planningsfase wat echt heel veel is. Ook staat een project op stapel van een 10 tal appartementen voor Sint-Pieters-Leeuw en voor Sint-Genesius-Rode zijn er dat 13 en tenslotte voor Halle tellen we momenteel 235 appartementen en woningen zowel voor huur als verkoop. Grosso modo kunnen we stellen dat het sociaal huurobjectief halen voor 2020 in de huursector geen probleem zal stellen, evenwel zal het iets moeilijker gaan in de verkoopsector maar ook daar zijn er veel opportuniteiten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief