PEPINGEN/ AFFLIGEM - Louise Suys vierde honderdste verjaardag in Mater Dei

C21

PEPINGEN/ AFFLIGEM - Louise Suys vierde honderdste verjaardag in Mater Dei

Louise_suys_honderd_editiepajot
 

In Mater Dei in Heikruis (Pepingen) vierde Louise Suys haar honderdste verjaardag. Zij werd geboren in Teralfene (Affligem), waar ze haar gans leven bleef wonenn en kreeg 6 dochters en één zoon. De twee oudste dochtertjes en haar moeder overleden in een tijdspanne van 10 maanden. Haar ouders waren bakker-landbouwers.

Nadat zij eerst naar Mater Dei op verlof kwam voor een kort verblijf besloot ze op 94-jarige leeftijd om definitief naar Mater Dei in Heikruis te komen.
 
Op haar veertiende stopte ze met de school. In Teralfene noemde iedereen haar Wiesje. Net voor de oorlog huwde ze met Emiel Ledegen. Zij bleven thuis inwonen om haar ouders op te passen. Haar echtgenoot leerde ze kennen op het huwelijksfeest van haar nicht die trouwde met de broer van haar toekomstige echtgenoot.
Samen met haar man oefende ze de boerenstiel uit en de hopteelt was de bijzonderste bron van inkomen, naast de verkoop van melk, eieren en aardappelen.
 
Haar leven speelde zich af in huis en op het veld. Menigmaal ging ze op bedevaart naar Lourdes, Scherpenheuvel, Tongeren en Oostakker.
 
In 1966 ging zij samen met haar echtgenoot op pensioen. Haar echtgenoot stierf in 1975.
 
Toen ze met pensioen ging vulde ze haar leven verder met haken, breien en gelukkige ontmoetingen met de vrienden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief