PAJOTTENLAND - Informatieavonden over opvoeding

C21

PAJOTTENLAND - Informatieavonden over opvoeding

Voorstelling_jaarprogramma_opvoeding_2012__10_
Jo Baert (OCMW Gooik), Ellen Ruys (Arch'educ), Werner Godfroid (dir. Arch'educ), Kris Poelaert (burg. Herne), Tom Van den Bossche (jeugdconsulent Gooik), Liesbethe De Ridder (CAW Delta), Kirsten De Saeger (Huis van het Kind), Annlies Desmet (jeugconsulente Herne), Benita Vankrunkelsen (jeugdconsulente Lennik), Wouter Krznaric (Arch'educ) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_jaarprogramma_opvoeding_2012__5_
Jo Baert (Gooik) - © Deschuyffeleer
Voorstelling_jaarprogramma_opvoeding_2012__6_
Wouter Krznaric (Arch'educ) © Deschuyffeleer
Voorstelling_jaarprogramma_opvoeding_2012__3_
© Deschuyffeleer
 
Opvoeding_2012
 

Ook dit jaar pakt de werkgroep Vorming van het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland uit met een reeks welgekomen informatieavonden over actuele opvoedingsthema in de Pajotse gemeenten Bever, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Arch’educ, de Volkshogeschool Halle-Vilvoorde,  staat in voor de ondersteuning.

De nieuwe opvoedingscarrousel van acht sessies wordt deze keer op gang getrokken op dinsdag 28 februari om 20u in de Cultuurschuur De Cam in Gooik. Een hoogtepunt vormen alleszins de Opvoedingsbrunch op woensdag 16 mei in het Dominicanessenklooster in Herne en de voordracht ‘Is opvoeden kinderspel?’ van VTM-Supernanny Wendy Bosmans in de Cultuurschuur De Cam in Gooik op woensdag 23 mei tijdens de Week van de Opvoeding.

Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland verenigt onder de coördinatie van Jongerenwelzijn verschillende organisaties die werken rond opvoeding. Naast Arch’educ en de vijf Pajotse gemeentebesturen zijn dat het Centrum Algemeen Welzijn Delta, het Jongerenadviescentrum Delta, Opvoedingspunt Pajottenland, het Huis van het Kind, de intergemeentelijke preventiedienst voor alcohol en drugs Pajottenland en de provincie Vlaams-Brabant.
Arch’educ-directeur Werner Godfroid: "Onze volkshogeschool organiseert aanvullende vormingen in de vrije tijd voor volwassenen met een bijzondere aandacht voor bepaalde doelgroepen. Daartoe zet het ook trajecten op met partners. Zo is de Opvoedingscarrousel één van deze initiatieven”. Vorig jaar mocht de Opvoedingscarrousel haast 700 belangstellenden welkom heten. Door het aanbod aan actuele onderwerpen en de inbreng van voorname specialisten uit het werkveld zijn de organisatoren er rotsvast van overtuigd het aantal deelnemers van vorig jaar ruimschoots te overtreffen.   
Het appetijtelijk educatief programma wordt op gang getrokken op dinsdag 28 februari in Cultuurschuur De Cam in Gooik door kindernefroloog Reiner Manuel (UZ Brussel) over ‘zindelijkheid bij peuters en kleuters’. Naast de bijzondere activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding komen ook nog aan bod ‘Gamen en Gokken (15/3 Bellingen), ‘Mee helpen opvoeden van je kleinkinderen’ (26/4 Herfelingen), ‘Opvoeden van drukke kinderen’ (27/9 Bellingen), ‘Help! Mijn kind heeft gescheiden ouders (23/10 Herfelingen), ‘In balans als ouder’ ( 13/11 Lennik) en ‘EHBO bij jonge kinderen en gezinnen’ (13/12 Bever).
Naast een deskundige benadering biedt iedere avond ook  ruimte om ervaringen uit te wisselen. Ook staan alle medeorganisatoren telkens ter beschikking voor meer specifieke  informatie.
Wie vragen of twijfels heeft over de opvoeding van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar, kan steeds terecht bij een opvoedingspunt in het Pajottenland (0473 47 07 66). Indien nodig biedt de medewerker een luisterend oor, geeft hij tips of gaat hij op zoek naar het meest gepaste antwoord op vragen en bezorgdheden.
Inschrijven via  Arch’educ op 02 454 54 01 - of via mail naar info@archeduc.be . Deelnemen kost telkens 4 euro. Voor nadere informatie klik hier . Arch'educ is overigens een erkende opleidingsverstrekker. Onder bepaalde voorwaarden kan je in aanmerking komen voor het systeem van opleidingscheques. Surf voor meer informatie naar www.vdab.be/opleidingscheques of bel naar het gratis nummer 0800 30 700.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief