BEERSEL/ REGIO - Mega-succes voor Toer de Geuze

C21

BEERSEL/ REGIO - Mega-succes voor Toer de Geuze

Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. - Foto's Bart Devillé.
 
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Gert Christaens van Oud Beersel poseert voor onze fotograaf nu eens met een jonge fan / foto Bart Devillé
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Ook Hugo Casaer, burgemeester van Beersel, weet wat goed is en kwam proeven / foto Bart Devillé
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Weer een bus volle echte Geuze-fans / foto Bart Devillé
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Mega Blend, de ster van Toer de Geuze / foto Bart Devillé
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Trio Musette / foto Bart Devillé
Editiepajot_26042009_toer_de_geuze
Op één been kan je niet staan / foto Bart Devillé
 

Dat de zevende Toer de Geuze de meest succesrijke werd, hoor je ons niet zeggen. Het is ook moeilijk te bepalen, daar er telkens belangstellenden en andere fijnproevers komen opdagen die niet op voorhand inschreven, maar er was in elk geval overal héél veel volk! Met veel te weinig parkeermogelijkheden als gevolg.

De bussen-met als vertrekpunt de NMBS-stations van Halle en Denderleeuw- die de deelnemers en ook deelneemsters aan de Toer de geuze van brouwerij naar brouwerij voeren, waren in elk geval al dagen op voorhand volgeboekt. De deelnemende brouwerijen Boon(Lembeek), geuzestekerij De Oude Cam(Gooik), brouwerij De Troch(Wambeek), brouwerij 3 Fonteinen(Beersel), Hansens Artisanaal(Dworp), brouwerij Lindemans(Vlezenbeek), brouwerij Mort Subite(Kobbegem), brouwerij Oud Beersel(Beersel) en brouwerij Timmermans(Itterbeek), werden ter gelegenheid van de Toer de Geuze bezocht door vele Belgen en buitenlanders van Europa en ver over de plas. Af en toe hoorde je een mengelmoes van dialecten van hier, West-Vlaanderen en Antwerpen te samen met Engels, Duits en een of andere Aziatische taal.

De MegaBlend Geuze was duidelijk dè vedette van deze Toer de Geuze. Voor wie het nog niet zou weten, de MegaBlend Geuze is een mengeling van jonge en oude lambik afkomstig van acht HORAL-leden(3 Fonteinen, Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel en Timmermans. Deze geuze werd speciaal voor de 7de editie van de Toer de Geuze geproduceerd en gebotteld in genummerde flessen. In totaal werden er 16.000 flessen van op de markt gebracht.

Gert Christiaens van Oud Beersel: “Het feit dat een bierkenner uit Tokio 255 euro bood voor de fles MegaBlend Oude Geuze met het etiketnummer 00001, kun je misschien zien als een stunt, of een verzamelaar die deze fles absoluut wil. Anderzijds toont het nog eens aan hoe meer en meer de oude geuze en – kriek worden gewaardeerd en de inspanningen van onze groep worden beloond!”

Op deze zevende Toer de Geuze kon je ook nog kennismaken met ‘D’Orde van den Bloempanch’, de nieuwe Bersalis Kadet die “Smaakt als een tripel en drinkt als een pils”, Trio Musette, fanfare optredens, Wulken met Geuzesoep en allerhande andere lekkernijen, kinderen konden zich uitleven op springkastelen of worden geschminkt.

Het is méér dan een feit: de Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams Brabant. Twee jaar geleden namen er meer dan 8.000 mensen aan deel. Dit jaar zullen het er niet veel minder geweest zijn, of wie weet zelfs meer.

meer info: www.horal.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief