GOOIK - Volgens Bruno voelt elke dag als een overwinning

GOOIK - Volgens Bruno voelt elke dag als een overwinning

Dsc_2039__kopie_
Bruno is tevreden dat er nog geen besmettingen zijn. - Foto Marc Colpaert
 

De rusthuizen en woonzorgcentrum hebben het momenteel heel erg moeilijk, het zijn heel harde tijden, iets dat ze nog nooit meegegmaakt hebben. We spraken met Bruno Van de Voorde en Blerta Murati, directie van Seniorie Kesterberg waar er vandaag nog geen enkele resident of personeelslid is met COVID besmetting. Voor Bruno die intussen de leiding op zich neemt in onze regio in parkresidentie Wivina te Dilbeek en WZC Belfair in Sint Pieters Leeuw alsook Orpea@home staat zijn teller in al deze residenties op O COVID gevallen.
"We hebben als eerste zeer harde maatregelen toegepast en deze lonen, zien we vandaag. Bezoek was al zeer snel verboden alsook zeer ingrijpende beschermingsmaatregelen voor personeel. De bewoners worden op vele manieren opgevangen om het gevoel van alleen zijn te voorkomen waaronder skype momenten, elke dag voelt als een overwinning", vertelde Bruno.
De strenge maatregelen werden eerst niet met gejuich ontvangen maar vandaag worden ze overstelpt met lof van families en bewoners. "Ook krijgen we veel kleine attenties aangeleverd van de gemeente en verenigingen gaande van chips tot kruiswoordraadsels en zelfs beschermingsmaskers. Het doet onze teams plezier dat we zo op handen worden gedragen", zegt Blerta. Ze begrijpen dat deze aanhoudende maatregelen streng zijn maar dat we hierdoor willen voorkomen dat dit vreselijk virus nog meer kans heeft om mensen te besmetten.
"Deze generatie senioren heeft ons het leven geschonken het is nu onze taak hun te beschermen.
We zullen vechten als krijgers net als de voorbije weken. Ook veel lof naar de groep Orpea waartoe deze voorzieningen behoren, zij leveren enorm veel materialen en leiden de medewerkers op tot gebruik van beschermingsmaatregelen. Deze zorgen nu voor een veilige haven", besluit Bruno. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief