GOOIK - Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw springt in de bres en neemt het kot over

C21

GOOIK - Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw springt in de bres en neemt het kot over

Editiepajot_gooikoorts_3__kopie_
Een oplossing voor muzikanten.- Foto Marc Colpaert
 
De wereld staat even op pauze. En hoewel uit de stilte de mooiste ideeën kunnen groeien, is de realiteit toch vaak bikkelhard. Op dit moment lijden heel wat folk- en jazzmuzikanten een ernstig inkomensverlies. Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw springt in de bres, neemt het kot over en zorgt voor betaalde opdrachten. Nu meteen.
Dat er geen concerten georganiseerd kunnen worden, is voor één groep bijzonder pijnlijk: de makers, de muzikanten zelf. Muziekmozaïek Folk & Jazz vzw besliste meteen om een alternatief uit te werken. Een deel van het geld dat we anders ook investeren in projecten, evenementen, lessen en podia, maken we nu vrij voor een aantal nieuwe initiatieven. Onder de titel Het kot is van ons! zetten we muzikanten nu aan het werk, zodat ze nu het inkomensverlies door artistieke prestaties kunnen recupereren.
Enerzijds plannen we een reeks online lessen voor een breed publiek: Open Jazz Masterclasses & Folk Tune Learning Sessies. Als tweede initiatief geven we een compositieopdracht voor zowel nieuwe jazzcomposities als nieuwe folk tunes.
Deze open lessen en nieuwe tunes stellen we ten dienste van de hele folk- & jazzcommunity! Op dit moment wordt een brede oproep gelanceerd. We zoeken muzikanten die een aanzienlijk deel van hun inkomen verliezen door het wegvallen van artistieke prestaties.
Het hele team van Muziekmozaïek heeft een groot hart voor de muzikanten. Elke individuele medewerker zet het initiatief van de organisatie extra kracht bij door er voor een deel onbezoldigd aan mee te werken. Het geld dat hierdoor vrijkomt, gaat integraal naar 'Het kot is van ons' en komt dus rechtstreeks de muzikanten ten goede!
Wil je hier meer informatie over deze plannen ga dan naar www.muziekmozaiek.be
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief