HERNE – Anne Gybels is al 19 maanden vrijwilliger in de strijd tegen corona

C21

HERNE – Anne Gybels is al 19 maanden vrijwilliger in de strijd tegen corona

Img_0116
HERNE – Anne Gybels is al 19 maanden vrijwilliger in de strijd tegen corona - © Deschuyffeleer
 

Eerstdaags heeft Anne Gybels (62) uit Herfelingen er in de strijd tegen het coronavirus 19 maanden vrijwilligerswerk opzitten. Eerst in de doorverwijspost in Lennik, dan in het testcentrum in Herne en finaal in het vaccinatiecentrum in Gooik.  Hierbij werden haar drie verschillende taken toebedeeld met telkens ‘zich inzetten voor het welzijn van anderen’ als gezamenlijke noemer.

Anne heeft ook al een verleden van 34 jaar verpleegster. Tien jaar lang was zij te vinden op de dienst reanimatie in het Sint-Pietersziekenhuis in hartje Brussel en 24 jaar was zij hoofdverpleegster in het rust- en verzorgingstehuis Residentie Arcadia in Sint-Jans-Molenbeek. In 2015 ging Anne met pensioen.

Een (h)echte ploeg   

Anne : “Toen ik begin vorig jaar  vernam dat er vrijwilligers uit de zorgsector gezocht werden om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus was mijn beslissing snel genomen. In het begin had ik wel wat angst om ook besmet te raken, maar die zorg speelde ik vrij vlug kwijt. De genomen veiligheidsmaatregelen en de manier van werken konden mij meteen geruststellen.  Ook mijn man Claudy was meteen voorstander. Ook hij heeft een rijk verleden in ziekenhuismiddens maar wegens gezondheidsredenen werd zijn kandidaatstelling als vrijwilliger niet weerhouden.

Al bij het pril begin van de covidpandemie startte ik met het vrijwilligerswerk in het triagecentrum in Lennik. Hier en ook op mijn volgende locatie, het testcentrum in Herne,  was ik verantwoordelijk voor de administratie. Per week was ik zo van één tot drie dagen aan de slag. Toen het testcentrum in het vredegerecht in Herne eind mei de deuren sloot kreeg ik onmiddellijk een taak in het vaccinatiecentrum Gooik. Gezien mijn jarenlange verpleegster-verleden werd ik er ingezet als vaccinator.  Of het nu gaat over de logistieke ondersteuning en toezicht, het onthaal en de registratie of de farmaceutische en medische assistentie, het blijft mij verwonderen hoe goed de vrijwilligers en de contractuelen steeds samenwerken. Dat er in de vaccinatiecentra gewetensvol wordt gewerkt neemt dan ook niet weg dat er onderling ook wordt gezorgd voor een ‘prettige’ sfeer. Tijdens de koffiepauzes wordt er dan ook meer dan eens lachen met ludieke situaties en vergezochte bemerkingen waarmee het team wordt geconfronteerd.

Omdat er enige tijd geleden sprake was van een sluiting van het vaccinatiecentrum half oktober werd onderling de organisatie van een (sluitings)feestje opgezet. Nu ook wordt werk gemaakt van een derde prik voor alle 65-plussers en die sluiting wordt uitgesteld tot begin 2022 gaat het feestje toch door. Enerzijds omdat die vele medewerkers intussen een (h)echte equipe zijn gaan vormen en dat een feestje bouwen de samenhorigheid alleen maar kan versterken maar ook anderzijds omdat een aantal contractuelen hun overeenkomst zien beëindigd.

Gezien het coronavirus nog helemaal niet zinnens is ons met rust te laten en zolang mijn diensten in het vaccinatiecentrum Gooik op prijs worden gesteld sta ik verder ter beschikking. Degene die denken dat vrijwilligers het doen voor het geld wil ik graag meegeven dat de vrijwilligers enkel genieten van een onkostenvergoeding met een maximum van 2600 euro per jaar”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief