REGIO - Oude borden laten tram herleven in het Pajottenland

C21

REGIO - Oude borden laten tram herleven in het Pajottenland

Editie_gooik_trams_1__kopie_
Op de foto Gaelle Saelens, Sam Van Belle, directeur Eric Van Snick, Burgemeester Simon De Boeck en schepen Jonas De Maeseneer.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_trams_2__kopie_
Simon toont de foto waarop vandaag nog steeds enkele huizen in de omgeving te herkennen zijn.- Foto Marc Colpaert
 
Ter hoogte van de Bruneaustraat in Kester toonden enkele mensen de nieuwe borden over de oude trams die vroeger door het Pajottenland reden. Als blijvende herinnering aan 50 jaar laatste tram, een evenement in het teken van het verdwijnen van tramlijn L, zijn 12 fotoborden voor 5 verschillende gemeenten ontworpen. De borden zullen nu geplaatst worden in Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Sint-Pieters-leeuw.
 
Vanaf het  idee van Sam Van Belle samen met de Heemkundige Kring uit Gooik en de voorbereidingen, tot verwezenlijking nu, zijn enkele maanden voorbijgegaan. In deze maanden zijn unieke foto’s en teksten gevonden en mooie lay-outs voor de borden ontworpen. In Gooik zullen er 3 borden geplaatst worden, waarvan Kester Oude Statie er één van is(foto). In september 1972 reed de laatste boerentram door het Pajottenland. Om de oude tramlijnen te herdenken, heeft Sam Van Belle zijn idee uitgewerkt om op tal van plaatsen  oude tramborden te laten plaatsen. Door de nodige archieffoto's op borden te plaatsen, komen er nu twaalf permanente borden die de verhalen van de tramlijnen vertellen. De borden gaan geplaatst worden langs de oude tramroutes, door Pepingen, Lennik, Herfelingen, Sint-Pieters-Leeuw en Gooik. In Gooik komen deze borden in de Bruneaustraat, ter hoogte van Paddenbroek en de rotonde de drie hamertjes. In Herne zullen de borden geplaatst worden ter hoogte van Ter Rijst en aan de school in het centrum van Herfelingen. Wist u trouwens dat er vandaag nog steeds een oude tram uit het Pajottenland ergens in Wallonie rondrijdt. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief