REGIO - Galmaarden, Gooik en Herne lanceren fusiewebsite en oproep naar naam fusiegemeente

C21

REGIO - Galmaarden, Gooik en Herne lanceren fusiewebsite en oproep naar naam fusiegemeente

Kaart_politiezone_pajotteland
 
De lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne blikken enthousiast terug op de fusiecafés in de 3 gemeenten van de afgelopen dagen. De fusiecafés werden georganiseerd in voorbereiding van de eventuele samenvoeging in 2025.
 
Fusiecafés
 
Ludo Persoons, burgemeester van Galmaarden: “We willen onze inwoners van bij het begin betrekken in dit fusietraject. De talrijke opkomst op de fusiecafés toont aan dat het wel leeft bij onze burgers. Het blijkt dat inwoners vooral bekommernissen hebben omtrent de naam van de fusiegemeente, waarom we willen fuseren, of de dienstverlening kort bij huis behouden blijft,… De antwoorden die werden gegeven, namen heel wat onduidelijkheden weg en konden rekenen op begrip tot zelfs steun vanuit de aanwezigen.  
Vandaag kennen we de meest gestelde vragen en bezorgdheden. We hebben nog lang niet alle antwoorden, maar met deze waardevolle informatie gaan we nu verder aan de slag. We blijven de burger ook op alle mogelijke manieren betrekken, want dit is vooral hun verhaal.”
 
 
 
Fusiewebsite
 

“Het traject gaat nu een volgende fase in”, vertelt Simon De Boeck, burgemeester van Gooik. “Om iedereen de kans te geven alles goed op te volgen en de laatste informatie te raadplegen, is er nu een fusiewebsite. Op www.groeienomkleinteblijven.be staan alle relevante gegevens gebundeld. De website wordt ook aangevuld met de antwoorden op veelgestelde vragen, de volgende stappen.”

Oproep naam fusiegemeente

 

De 3 lokale besturen doen ook een oproep naar hun burgers om een nieuwe en originele naam te zoeken voor de fusiegemeente. “Heel wat inwoners hebben creatieve ideeën, zien linken met het verleden of met ons landschap, met onze identiteit, … En die ideeën willen we graag verzamelen,“ vertelt Kris Poelaert, burgemeester van Herne. “Het is belangrijk dat de nieuwe naam herkenbaar is en verbinding creëert. Bovendien moet het een algemene naam zijn voor de 3 gemeenten. Ik kijk alvast uit naar de voorstellen.”

 

Een voorstel voor de nieuwe naam kan ingediend worden tot en met vrijdag 15 september 2023. Dit kan via www.groeienomkleinteblijven.be of via kaartjes (te verkrijgen in het gemeentehuis, op gemeentelijke evenementen. ). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief