GERAARDSBERGEN - Kapittel Manneken-Pis zorgde voor overvolle Raadzaal

C21

GERAARDSBERGEN - Kapittel Manneken-Pis zorgde voor overvolle Raadzaal

_dsc7121
Kapittel, lokaal bestuur en nieuw opgenomen ambassadeurs
 

In een overvolle Raadzaal van het stadhuis vierde de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis op zondag haar veertigste verjaardag met een bruisende Kapittelzitting, die voor de dertigste keer werd georganiseerd.

Na de voorstelling van de kapittelleden werden drie nieuwe grootmeesters in de Broederschap opgenomen: Nancy De Cubber, Philippe Dugernier en Sam Vandevoorde. Waarna Grootmeester Jimmy Godaert een voorstelling van 40 jaar broederschap gaf. Het absolute hoogtepunt was zonder twijfelde de sprankelende conférence van Erwin Van den Bossche – alias Chauffeurke - die met scherpe satire terugblikte op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Na dertig Kapittelzittingen werd de symbolische strijd van het oudste Manneken-Pis opnieuw beslecht in het voordeel van Geraardsbergen, tot grote teleurstelling van de Brusselaars die wederom het onderspit moesten delven.

Tijdens de feestelijke zitting werd ook Olav Geerts uitgebreid in de bloemetjes gezet. Hij stond veertig jaar geleden aan de wieg van deze Broederschap en is al 25 jaar Prince van de vereniging. Er werd ook een speciaal aandenken voor gewezen burgemeester Guido De Padt aan zijn zoon Frederick overhandigd.

Naar jaarlijkse traditie werden er een aantal nieuwe ambassadeurs opgenomen in de Broederschap, waaronder Ewout Killemaes, vuurwerkmaker Christophe Byl, Nathalie Vanderhaegen, Pascal Bottequin, Antoon De Geyter, Isabel Renneboog, Annemie Vereecken, ex- Anderlechtspeler Michel De Groote, Jean Pierre Eeckhout en voormalig wielrenner Willy Teirfinck.

Met inmiddels 358 kostuumpjes voor Manneken-Pis blijft ook het museum groeien

De Gouden Manneken Pisworp mocht als traditionele afsluiter natuurlijk niet ontbreken: deze keer werden er niet enkel snoepjes in de vorm van een plassend ventje naar het publiek gegooid maar ook tal van Manneken-Pis gadgets..

Het gouden Manneken-Pisjuweeltje werd gevangen door Luc De Smet, die meteen ook opgenomen werd in de Broederschap en met een grote medaille huiswaarts keerde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief