PAJOTTENLAND - Nieuwe voorpost niet meer voor dit jaar?

C21

PAJOTTENLAND - Nieuwe voorpost niet meer voor dit jaar?

Dsc_3582
Pas in 2012 opening van de nieuwe kazerne. - Foto © Marc Colpaert
 

Het ziet er naar uit dat de voorpost in Tollembeek in samenwerking met de brandweer van Lennik, pas operationeel zal zijn in 2012 en niet in 2011 zoals voorzien was. Deze verschuiving heeft te maken met vertragingen die opgelopen werden door het slechte weer.

Om de inwoners van Galmaarden, Herne en Bever een betere en vooral vluggere dienstverlening te geven, wat betreft de brandweerdiensten, werd afgesproken om in Tollembeek een voorpost te bouwen. “ Het bouwen van een voorpost in Tollembeek gaat er voor zorgen dat onze mensen, in dit deeltje van het Pajottenland, in de toekomst veel minder lang moeten wachten op de brandweerdiensten”, verzekerden de burgemeesters Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden, Kris Poelaert(CD&V)uit Herne en Luc Deneyer(CD&V) ons. Iedereen weet dat bij een brand of een ongeval iedere minuut van belang is, daarom dat wij samen met drie andere gemeenten (Herne, Bever en Lennik) in het project van de voorpost in Tollembeek stapten. Vandaag is de ruwbouw van de nieuwe voorpost bijna afgewerkt, maar door het bar slechte weer van de laatste weken, liepen de werken vertraging op.

Ondertussen heeft de gemeente Galmaarden van de gemeente Lennik de bevestiging gekregen dat alle werken verder zullen afgewerkt worden. “ Er deden de laatste weken enkele geruchten de ronde, dat de gemeente Lennik niet meer wilde betalen voor de oprichting van deze voorpost. Er zou geen geld meer zijn, maar daar is niets van zo werd ons verteld door burgemeester Willy De Waele van Lennik “, aldus burgemeester Pierre Deneyer.

Door de opgelopen vertragingen zal de voorpost pas eind dit jaar operationeel zijn, dus enkele maanden later dan voorzien. “ Vandaag hopen wij nog steeds dat de voorpost al vanaf oktober van dit jaar operationeel zal zijn, maar wegens de weersomstandigheden van de laatste weken lijkt het erop dat de voorpost pas vanaf de datum van 1 januari 2012 haar deuren zal openen”, besluit Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief