HERNE / GOOIK / ROOSDAAL – Willy De Vroede plots overleden

C21

HERNE / GOOIK / ROOSDAAL – Willy De Vroede plots overleden

Willy_de_vroede
Willy De Vroede overleden op 22 maart 2011 - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_rasbeek_en_gouda_nederland_-_deschuyffeleer__8_
Willy met zijn geliefde Rasbeekspurters hier aangevuld met de mannen van de Nederlandse toeristenclub De Goudse Ren- en Toerclub Excelsior - © Deschuyffeleer
 
P9110477
© Deschuyffeleer
 

Eerder deze week overleed Willy De Vroede, de welbekende voorzitter van de wielertoeristenclub De Rasbeekspurters van Herfelingen, in het regionaal ziekenhuis St-Maria in Halle. Eind mei zou hij 63 jaar geworden zijn. In de streek was hij ook bekend onder zijn bijnamen ‘Den Tippen’ of ‘Mijnheer Vandertippen”.  

Na jarenlang als speler actief in het regionaal voetbal te zijn geweest bij Cercle Halle, Strijland Gooik, Kester en Lennik, legde hij zich de laatste dertig jaar toe op het wielertoerisme. Mede onder zijn impuls groeiden De Rasbeekspurters in die periode uit tot een succesrijke vereniging met een groot aantal leden, tal van activiteiten met als absolute blikvanger het jaarlijks visfestijn en deelnames her en der aan tal van fietstochten tot in het buitenland toe. Zo was hij haast twintig jaar voorzitter van de vereniging.  
 
Willy was meer dan een monument in het clublokaal De Zoete Inval. Hij bezielde er niet alleen de toeristenclub maar wist ook telkenmale met gevatte kwinkslagen de stemming bij de overige cafégangers er in te brengen. Met hem verliest Herfelingen dan ook een volksvriend en volksfiguur. Bij het visfestijn posteerde ‘Den Tippen’ zich overigens ook steevast aan de ingang van het Bavo-centrum om alle gasten persoonlijk te kunnen begroeten en bedanken voor hun komst.
 
“Afkomstig uit het nabijgelegen Kesterbrugge en alhoewel mettertijd uitgeweken naar Roosdaal, is Willy steeds gehecht gebleven aan Herfelingen. Van bij de opstart van de toeristenclub zette hij er zich ten volle voor de club in. De uitstap naar de Mont Ventoux vond hij echt de kers op de taart”, zegt cafébater Patrick De Vos van het clublokaal. “Ook onderhield hij goede contacten met de Nederlandse toeristenclub De Goudse Ren- en Toerclub Excelsior. Zo organiseerden zij afwisselend in Nederland De Plassentocht en hier De Ronde van het Pajottenland. Met Willy beleefden wij heerlijke momenten. Wij gaan hem zeker missen”.
 
De begrafenisplechtigheid heeft plaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek op dinsdag 29 maart om 10u30. Er is gelegenheid tot het groeten van het stoffelijk overschot achteraan in de kerk vanaf 10u.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief