EDINGEN - Nautisport terug open

C21

EDINGEN - Nautisport terug open

Opening_zwembad_nautisport_edingen_deschuyffeleer__5_
Foto's © Deschuyffeleer
 
De_sprekers_opening_nautisport_-_deschuyffeleer
Schepen Philippe Streydio en Nautisport-directeur Pierre Clam laaiend enthousiast over het resultaat - © Deschuyffeleer
 
Opening_zwembad_nautisport_edingen_deschuyffeleer__1_
Onder de aanwezigen ook burgemeester-volksvertegenwoordiger Florine Pary-Mille - © Deschuyffeleer
 
Opening_zwembad_nautisport_edingen_deschuyffeleer__31_
Nautisport is de thuishaven van Speedo Herne, H3O, le CPE, les Otaries, Les Abîmes, Sportifs Seniors, Aquagym en 100% sportifs - © Deschuyffeleer
 
Vertegenwoordigers_van_herne
Vetergenwoordigers uit het gemeentebestuur en de basisschool van Herne - © Deschuyffeleer
 
Nautisport_opening_receptie
De receptie - © Deschuyffeleer
 

Nu net voor de Paasdrukte werd het watercomplex Nautisport terug voor het publiek opengesteld. De openingsreceptie met een 400-tal genodigden mocht dan ook  rekenen op een ware toeloop. Onder hen ook delegaties van de omringende steden en gemeenten. Na het officieel gedeelte werden de aanwezigen getrakteerd op een wervelende en indrukwekkende lightshow.

Eind november geleden sloot het watergedeelte van Nautisport noodgedwongen zijn deuren. Na dertig jaar was het aan een grondige opsmukbeurt toe. Amper vier maanden waren nodig om Nautisport volledig in een nieuw kleedje te stoppen. Een dertigtal bedrijven waren druk in de weer om onder het waakzaam oog van  ir. arch. Jan Haegeman het complex aangepast te maken aan de hedendaagse noden, wetten en verzuchtingen.  
In hun toespraak waren zowel schepen Philippe Streydio als  de Nautisport-directeur Pierre Clam laaiend enthousiast over het resultaat. Zo werd niet alleen het aantal kleedkamers drastisch opgetrokken maar werd ook hun sanitaire voorzieningen volledig vernieuwd. De zwembadruimte werd voorzien van een nieuwe betegeling met frisse en eigentijdse kleurtjes. Sprookjesdieren zoals de kikker en de olifant zorgen er voor dat ook de allerkleinsten zich onmiddellijk in hun plonsbad op hun gemak voelen.  
Uiteraard is en blijft de glijbaan de attractiepool van het complex.  Met haar 91 m, dit is 20 m langer dan voordien, en haar duizenden lichtjes en sterretjes weet zij de gebruiker uitermate te plezieren. Ook heeft een totaal nieuw recreatiegebied, een kleine oase, zijn plaats gevonden midden in een ruimte vol groene beplanting.  
Een heuglijk nieuws is ook dat de toegangsprijs niet wordt opgetrokken.
Nautisport is de thuishaven van Speedo Herne, H3O, le CPE, les Otaries, Les Abîmes, Sportifs Seniors, Aquagym en 100% sportifs.
Volgens Jean-Marie Deville, schepen van financiën, had de stad Edingen voor de vernieuwing van Nautisport zo’n 800.000 euro veil.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief