PAJOTTENLAND – Politie stelt wijkpolitie centraal

C21

PAJOTTENLAND – Politie stelt wijkpolitie centraal

Marc_hellinckx_lok_pol_pajottenland
Foto © Deschuyffeleer

De lokale politie Pajottenland gaat forse inspanningen leveren om haar wijkpolitie beter in beeld te brengen en de focus op de gemeenschapsgerichte wijkgebonden politiezorg te vergroten. Zo wordt er nog meer personeel voor wijkwerking ingezet en moeten lokale sectorteams instaan voor de algemene en totale politiezorg in hun gebied.

“Door een reorganisatie van onze diensten komt er nu een zorgsector Centrum met de wijkposten Lennik, Pepingen en Gooik en een zorgsector Zuid met de wijkposten Bever, Galmaarden en Herne. Gooik neemt het vroeger centraal onthaal over en blijft zo ruime openingsuren en WE-onthaal aanbieden”, zegt korpschef Mark Hellinckx.  “Ook krijgt iedere wijkwerker een dienst-GSM om de bereikbaarheid naar de bevolking te verhogen”.
 
De aangepaste openingsuren van de wijkposten treden begin toekomende maand reeds in voege. Alle wijkposten krijgen op termijn ook een nieuw 054-telefoonnummer en een internetadres. De wijkinspecteurs zullen hoofdzakelijk worden ingezet binnen de wijkwerking doch zullen hierbij vooral in hun sector meer tussenkomsten voor hun rekening dienen te nemen. De coaches van zowel de sector Centrum als van de sector Zuid staan in voor de inhoudelijke sturing en begeleiding. Een dagcoördinator op zonaal niveau blijft de afhandeling van alle operationele meldingen evenwel aansturen.
 
“Door in iedere sector op weekdagen ’s morgens en ’s avonds ook een team van twee wijkwerkers te voorzien komt er zo meer wijkteambenadering en gebiedsgebonden politiezorg, waarbij ook nog plaatselijk internetonthaal wordt ingevoerd”, benadrukt de korpschef alsnog. “Dit alles moet uiteindelijk de dienstverlening aan de burger te goede komen”.         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief