HERNE – Voetbalgala scoort goed

C21

HERNE – Voetbalgala scoort goed

Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__4_
Galavoetbalmatch Kom op tegen Kanker - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__1_
De voormatch tussen FC Herne en FC Galmaarden liep uit op een 5-2 overwinning voor de witzwarten van trainer Werner Sluys - © Deschuyffeleer
 
Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__7_
Het waren overigens Anderlechtspits Tom De Sutter en burgemeester Kris Poelaert die met veel enthousiasme en veel goodwill de aftrap mochten geven - © Deschuyffeleer
 
Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__3_
Coördinatrice Hilde Neven en Carine Vandevelde - © Deschuyffeleer
 
Dsc03450
Ternat-Pepingen 1-2 - © Deschuyffeleer
 
Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__6_
Tom De Sutter/Bert Roessems - © Deschuyffeleer
 
Dsc03430
Tom De Sutter en Johan Agneesens van Bioagrico - © Deschuyffeleer
 
Kom_op_tegen_kanker_2011_voetbalgala_-_deschuyffeleer__9_
De tombola voor het truitje van Tom Desutter dat hij zal dragen tijdens de eerstkomende competitiematch tegen KV Mechelen werd gewonnen door Christel Bulté uit Roosdaal - © Deschuyffeleer
 
Dsc03465_-_kopie
De gelijkmaker voor Ternat - © Deschuyffeleer
 

Het voetbalgala van FC Herne in samenwerking met het gemeentebestuur ten voordele van Kom op tegen Kanker is uitgegroeid tot een groot succes. Met 1200 verkochte toegangskaarten werden de vooropgestelde 800 toeschouwers in het kader van de viering van 800 jaar Herne ruimschoots gehaald. En ook het bijeengesprokkeld geld met de inkomgelden, de verkoop van hapjes, de tombola en hier en daar een gift van een gulle sponsor laten veronderstellen dat ook Kom op tegen Kanker van coördinatrice Hilde Neven zich aan een flinke stuiver mag verwachten.

FC Ternat uit 4de Nationale en het ambitieuse FC Pepingen uit 1ste Provinciale maakten van de hoofdmatch een fel betwiste en aangename wedstrijd. Het was uiteindelijk de ploeg van FC Pepingen met een gedreven trainer Jean-Louis Meynaert die met 2-1 het laken naar zich toe trok en zo een domper zette op de indrukwekkende zegereeks van FC Ternat in de vorige oefenmatchen. Het waren overigens Anderlechtspits Tom De Sutter en burgemeester Kris Poelaert die met veel enthousiasme en veel goodwill de aftrap mochten geven.
 
De ploeg van trainer Stef Vandevelde begon fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in het begin van de match in een open kans voor Dennis Vanderputten die alleen op de Pepingse doelman mocht afstevenen. Hij besloot echter naast doel. Ternat poogde onder de impuls van spelmaker Roel Vanden Brande haar stereotiep aanvalsspel met lange ballen over de flanken verder op te dringen doch de Pepingse verdediging hield het hoofd koel. Ternat bezondigde zich hierbij ook meerdere keren aan buitenspel.
 
Nog voor de rust wist Michaël Coenen voor Pepingen de score te openen. In het begin van de tweede helft mocht Roel Vanden Brande van op de penaltystip de bordjes in evenwicht brengen. Naar het einde rondde Pieter Bosman een collectieve aanval van Pepingen af met een schot van aan de backlijn en legde zo de eindcijfers vast op 2-1. Ternat poogde nog de bakens te verzetten doch een secure verdedigingsas met Mathieu Biot en Gauthier Mommens wist met alle pogingen raad, hoe zeer de Ternatse linkerflankspeler Nicolas Vanderhaegen met zijn dribbels ook zijn best deed.
 
De Pepingse trainer Jean-Louis Meynaert blikt tevreden terug op de oefenmatch en vond de ganse organisatie een leuke bedoening. “Beide ploegen gingen voluit en trachten er zo maar niet een gewone oefenmatch van te maken. De toeschouwers kregen dan ook waar voor hun geld. Mijn spelers hebben alleszins een puike prestatie afgeleverd en dat stemt mij hoopvol voor het komend seizoen. Bovendien dienen wij geen gekwetsten te noteren”.
 
De tombola voor het truitje van Tom Desutter dat hij zal dragen tijdens de eerstkomende competitiematch tegen KV Mechelen werd gewonnen door Christel Bulté uit Roosdaal, een vurige supporter voor Ternat. Na de wedstrijd raakte ook bekend dat hoofdsponsor Johan Agneesens van Bioagrico, gespecialiseerd in het snoeien en ophalen van taxus voor kankermedicatie, een belangrijke gift heeft gedaan ten voordele van het voetbalgala en voor de actie Kom op tegen Kanker in het bijzonder.
 
De voormatch tussen FC Herne en FC Galmaarden liep uit op een 5-2 overwinning voor de witzwarten van trainer Werner Sluys.
 
Na afloop werd over het succes van de organisatie nog langdurig en druk nagekaart tussen het bestuur van het organiserende FC Herne , de plaatselijke coördinatrice van de actie Carine Vandervelden, burgemeester Kris Poelaert, sportschepen Lieven Vandenneucker en alle andere medewerkers.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief