HERNE / BEVER – Haviland promoot gezamenlijke aanbestedingen voor duurzaam wegenonderhoud

C21

HERNE / BEVER – Haviland promoot gezamenlijke aanbestedingen voor duurzaam wegenonderhoud

Infosessie_haviland
HERNE / BEVER – Haviland promoot gezamenlijke aanbestedingen voor duurzaam wegenonderhoud - © Deschuyffeleer
 
Dsc03602
HERNE / BEVER – Haviland promoot gezamenlijke aanbestedingen voor duurzaam wegenonderhoud - © Deschuyffeleer
 
Dsc03599
HERNE / BEVER – Haviland promoot gezamenlijke aanbestedingen voor duurzaam wegenonderhoud - © Deschuyffeleer
 

In het kader van een mogelijke gezamenlijke aanbesteding van duurzaam wegenonderhoud en belijning voor toekomend jaar hield de intergemeentelijke vereniging Haviland als centraliserende en leidende overheid in het gemeentehuis van Herne een infosessie voor de afgevaardigden van de gemeentebesturen uit de streek. Na het theoretisch gedeelte waarin gastsprekers de jongste nieuwtjes meegaven over duurzaam wegenonderhoud trokken de deelnemers op werfbezoek. Nieuw is dat voor toekomend jaar nu ook belijning in de groepsopdracht wordt opgenomen.

Als partner van 35 gemeenten en steden van het arrondissement Halle-Vilvoorde streeft Haviland via een ruime dienstverlening mee naar een duurzame uitbouw van de regio Halle-Asse-Vilvoorde tot een aantrekkelijke streek om te wonen, te werken en te beleven.
Lokale besturen ondersteunen
“Gezien de moeilijke economische context waarin onze vennoten thans moeten functioneren willen wij onze lokale besturen ondersteunen bij het uitvoeren van bepaalde taken en opdrachten. Daarom zijn we in 2014 gestart met de duurzame ontwikkeling van gedeelde diensten. In eerste instantie ligt de focus hierbij op gezamenlijke aanbestedingen met het oog op duurzaam wegenonderhoud en belijning en op samenaankoop zoals papier”, luidt het bij Haviland. “Door dergelijke zaken in groepsverband aan te besteden verkrijgen de deelnemende overheden meer gunstige voorwaarden, sparen zij personeelscapaciteit uit bij de planning en de opvolging en komen zij zo dan ook vlugger tot praktische realisaties”.
Na de verwelkoming van burgemeester Kris Poelaert en de inleiding door Haviland-projectleider Filip De Ryst was het de beurt aan Bart Beaumesnil van het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW),  Luc Rens van de Federatie van de Belgische Cementnijverheid en Anne Beeldens (OCW) die het over waterhuishouding en de wegkoffer had. Ten slotte was het terug Filip De Ryst die een overzicht van de onderhoudswerken van de voorbije twee jaar gaf en de belijning als bijkomend item in de groepsopdracht als nieuwigheid belichtte.
Herne en Bever participeerden
De informatiesessie ging niet toevallig door in Herne. Recent werden er immers op basis van de groepsopdracht van dit jaar onderhouds- en herasfalteringswerken opgestart op de grens tussen Bever en Herne. En steeds op dezelfde basis zijn of worden de komende maanden ook nog de verbindingsweg Kamstraat/Puydt, de Rooststraat, de Boulevardstraat, de Heydestraat en de Eysbroeckstraat onder handen genomen. Het is dan ook de intercommunale Haviland die bij dit alles bij delegatie van de gemeenten Herne en Bever onder meer instaat voor de opmaak van de lastenboeken en de opvolging van de uitvoering van de werken.
Tijdens de rondgang op de werf op de verbinding tussen het Beverse Puydt en de Hernse Zullikstraat verschaften de Hernse schepen Lieven Vandenneucker en zijn Leeuwse collega-schepen Bart Keymolen dan ook graag uitleg over de vele pro’s en de weinige contra’s van het intekenen op zo’n groepsaanbesteding.
Door de informatiesessie en het plaatsbezoek aan een werf hoopt Haviland nog meer besturen over de streep te halen om te participeren in opdrachten in groepsverband. Naast de projecten in Bever, Herne en Sint-Pieters-Leeuw kwam Haviland overigens eerder ook al in die zin tot realisaties in Linkebeek, Hoeilaert, Asse, Ternat en Kampenhout. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief