HERNE – Kinderen kunnen op digitale expeditie in de bibliotheek

C21

HERNE – Kinderen kunnen op digitale expeditie in de bibliotheek

Bib_2016
HERNE – Kinderen kunnen op digitale expeditie in de bibliotheek
 

Ook de plaatselijke bibliotheek Petrus Naghel is één van de bib’s uit het Pajottenland en de Zennevallei die deelneemt aan het project ‘Digitale expeditie in de bibliotheken’ voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar en dit in het kader van de jeugdboekenweek die loopt van 5 tot 26 maart. Hierbij zetten de deelnemende bibliotheken in op het gebruik van nieuwe media zoals smartphone, tablet en e-reader. Hiertoe werd een spel ontwikkeld dat de jonge deelnemers de bib leert bekijken door digitale ogen.

Kleine en grote avonturiers kunnen tijdens de jeugdboekenweek dan ook terecht in de bib voor een digitale ontdekkingsreis. Via smartphone of tablet gidsen een handvol vragen de bezoekers doorheen dat veelzijdige land dat ‘bibliotheek’ heet. Onderweg valt er alleszins heel wat te genieten. Zo duiken er geregeld verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die de verbeelding kietelen op. De deelnemers leren op die manier heel wat moois kennen en verkennen tegelijkertijd ook het thema van de jeugdboekenweek ‘Weg van de stad’.
De digitale expeditie duurt zo’n 20 minuten en is geschikt voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. Kinderen onder de 12 jaar worden best begeleid door een ouder. Deelnemen aan de expeditie is gratis. Meer nog: alle deelnemers ontvangen een fijne attentie en wie alle vragen correct beantwoordt, maakt bovendien ook nog kans op mooie prijzen.
Wie geen tablet of smartphone heeft, kan er eentje lenen in de bib voor de duur van de expeditie.
De prijsuitreiking is gepland op woensdag 20 april 2016, om 19u in de bibliotheek van Affligem. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief