HERNE / REGIO – Sociaal woonaanbod in de gemeente op schema

C21

HERNE / REGIO – Sociaal woonaanbod in de gemeente op schema

Sociale_woningen_op_schema
HERNE / REGIO – Sociaal woonaanbod in de gemeente op schema - © Deschuyffeleer
 

Herne zit op schema wat het bindend sociaal objectief (BSO) of, anders gezegd, het sociaal woonaanbod betreft. Dat blijkt uit de resultaten die Wonen-Vlaanderen heeft bekendgemaakt op basis van de voortgangstoets 2016. Ook Pepingen doet het goed, terwijl de overige Pajotse gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik en Lennik allicht een tandje zullen moeten bijsteken.

“Wonen-Vlaanderen voert een tweejaarlijkse voortgangstoets uit die nagaat hoe ver elk gemeente staat op het vlak van haar bindend sociaal objectief. De meting van het sociaal woonaanbod, de eerste fase van de voortgangstoets 2016, is afgerond. Op basis van die meting heeft Wonen-Vlaanderen de gemeenten voorlopig onderverdeeld in categorie 1 en categorie 2”, zegt Erik Moens, de coördinator van Woonwinkel Pajottenland.
“Gemeenten in categorie 1 zitten op schema om hun bindend sociaal objectief te bereiken. Dit is het geval voor de gemeenten Herne en Pepingen. Voor hen is de voortgangstoets ten einde”, stelt de coördinator nog. “Gemeenten in categorie 2 zitten niet op schema. Hen zal gevraagd worden aan te tonen dat zij voldoende inspanningen leveren om hun bindend sociaal objectief alsnog te bereiken. Dat kan via de opmaak van een plan van aanpak. Dit is het geval voor de gemeenten Bever, Galmaarden, Lennik en Gooik”.
“Wat Herne betreft bedraagt het bindend sociaal objectief 64 woongelegenheden tegen 2025”, geeft OCMW-voorzitter Carina Ricour aan. “Momenteel tellen wij er al in totaal 34. Naast de 2 woongelegenheden van het OCMW zelf, gaat het ook over de 22 eenheden via de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia in de Frans Minnaertstraat en de 10 woongelegenheden die via het sociaal verhuurkantoor Webra in aanmerking komen”.      
Voor de vier gemeenten die nog in categorie 2 zijn gerangschikt maakt Woonwinkel Pajottenland inmiddels een plan van aanpak op. Bij Wonen-Vlaanderen worden deze plannen, die overigens nog door de bestuurscolleges dienen goedgekeurd te worden, dan ingewacht midden oktober.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief