HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150

C21

HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150

Eerste_schooldag_2016_de_regenboog___1_
HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150 - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2016_de_regenboog___10_
HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150 - © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2016_de_regenboog___9_
HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150 - Directeur Christph Segers en zijn lerarenteam - © Deschuyffeleer
 
Dscn1151
HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150 - Op het goede spoor .... © Deschuyffeleer
 
Eerste_schooldag_2016_de_regenboog___18_
HERNE – Aantal leerlingen basis school Herfelingen opnieuw boven de 150 - Klas van het 5de en het 6de leerjaar - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen blijft het goede weer uitmaken. Het nieuwe schooljaar werd ingezet met 146 leerlingen maar daar komen de eerstkomende maanden alvast nog eens 9 nieuwe leerlingen bij zodat de kaap van 150 dan ook opnieuw na ettelijke jaren overschreden wordt. Bij de start van het nieuwe schooljaar werden de schoolblije kinderen door de gelijkgezinde leerkrachten dan ook verwelkomd met een toneelstukje dat meteen ook het jaarthema ‘op het goede spoor’ inluidde.

Een goede mentaliteit
Directeur Christoph Segers  gaat nu zijn derde jaar als schooldirecteur in. Onder zijn impuls werd de voorbije twee jaar door het ganse schoolteam vernieuwend gewerkt rond wiskunde en musische opvoeding wat de school dan ook meteen de waardering van de schoolinspectie opleverde. “Waar de voorbije twee jaar ook geweldig de nadruk op werd gelegd is een mentaliteitswijziging”, stelt hij. “Terug één school en niet langer aparte klasjes. Zo werd het voorbije jaar voor musische opvoeding iedere vrijdagnamiddag klasoverschrijdend gewerkt en hierdoor konden zowel de kinderen als de leerkrachten een betere sfeer opsnuiven. En die mentaliteitswijziging samen met een betere kwaliteit van het onderwijs en de goede samenwerking in de schoot van de school verklaren allicht de stijgende belangstelling van de ouders voor onze school. Bovendien is onze school vlot bereikbaar en hebben de kinderen hier nog een naam. Daarbij stellen wij wel vast dat haast alle kinderen toch wel vrij dicht uit de nabijheid van de school afkomstig zijn en niet van voorbijrijdend woon-werkverkeer”.
STEAM
“In onze school streven wij naar een volledig geïntegreerd onderwijs waarbij de kinderen dingen leren en hen wordt uitgelegd waarom zij dat dienen aan te leren. Hierbij is het de bedoeling slimme kinderen voor meer uitdagingen te stellen terwijl kinderen met minder middelen dan weer worden aangesproken en aangepord met het ontdekken en oplossen van eerder praktische en technologische zaken”, klinkt het nog. “Zo houden wij dit jaar met ons toch wel vrij jong lerarenkorps het schoolproject STEAM boven de doopvont waarbij de eerdere takken wiskunde en musische opvoeding nu ook worden overgoten met een sausje wereldoriëntatie. STEAM staat in feite voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Hierdoor zullen wij met ons 6de leerjaar alvast ook kunnen deelnemen aan de komende Technology Olympiade in Leuven”.
Op het goede spoor
Als jaarthema koos de school voor ‘op een goed spoor’. Hierbij is het de bedoeling dat de twee professoren Denkers en Doenders via de telefoon contact opnemen met twee treinmachinisten aan de andere kant van de wereld om een gevaarlijk dier over te brengen. Hierbij stelt zich sowieso ook een technisch probleem. Zo dient er een wagon voor het transport ontworpen te worden. Maar de kinderen weten op voorhand niet om welk dier het gaat. En het is de bedoeling dat de trein met het dier uiteindelijk aankomt op het schoolfeest op zondag 21 mei 2017”.
Christoph Segers houdt er aan naast het directeurschap toch ook nog aan geregeld voor de klas te staan. Zo geeft hij in het 4de leerjaar wereldoriëntatie en in de 3de graadklas Frans. Ook in dit taalonderricht werd inmiddels één en ander gewijzigd. “Op basis van een nieuwe methode wordt er thans veel meer aandacht besteed aan conversatie en dat blijkt dan ook zijn vruchten af te werpen”, aldus nog de directeur. “En voor een klas staan houdt het voordeel in zelf te ervaren wat werkt en wat niet werkt. Het laat ook toe de theorie af te toetsen aan de werkelijkheid. En zo wordt voorkomen dat de leerkrachten van bovenhand louter weinig zinvolle zaken opgedrongen krijgen”.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief