Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun

C21

Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun

Roparun_2017__1_
Team (051) Unilever Vitality Runners (Kralingen Rotterdam)maakt gebruik van de infrastructuur en de gastvrijheid van de familie Bellemans-Ots - © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__2_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun -Team Provincie Zuid-Holland © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__3_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun - © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__4_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun - Team Help een Mens! uit De Haan © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__5_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun -Team 001 van de Stichting Hoeksche Waard Runners uit Oud-Beijerland - © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__6_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun - © Deschuyffeleer
 
Roparun_2017__7_
Van Parijs via HERNE naar Rotterdam met de Roparun - Ter Rijst © Deschuyffeleer
 

De Nederlandse Roparun, de vermaarde non-stop estafetteloop voor het goede doel vanuit het Duitse Hamburg of vanuit het Franse Parijs naar de Coolsingel in Rotterdam, doorkruiste, zoals nu toch al jaren het geval is, tijdens het Pinksterweekend ook opnieuw het Pajottenland. In Herne lag de Assesteenweg op het parcours.

Voor het goede doel
Op pinksterzondag waren dan ook opnieuw de 275 teams op doortocht die eerder vanuit Parijs de Frans-Belgische grens overstaken en dan hier in de streek via de gewestweg die Edingen en Asse verbindt hun route verder zetten richting Dendermonde, Antwerpen en Bergen-op-Zoom om zo uiteindelijk Rotterdam te bereiken. Met in totaal enkele duizenden fietsers, chauffeurs, verzorgers, helpers, technici en lopers waren ze vorige zaterdag op het immens startterrein naast het vliegveld Le Bourget in Parijs vertrokken. In de aanloop naar de Roparun dienen de teams zoveel mogelijk geld in te zamelen dat dan weer wordt verdeeld aan meer dan honderd goede doelen. Dat zijn dan vooral  projecten die zich inzetten voor ondersteuning en zorg voor mensen onder het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Vorig jaar werd zo meer dan 5,5 miljoen euro ingezameld.
Tussen de Franse lichtstad en Rotterdam ligt een afstand van exact 518 km. In Herfelingen hebben de deelnemers er al 304 km op zitten. Aan de run vanuit Parijs mogen niet meer dan 275 ploegen deelnemen. Daarom wordt sinds enkele jaren nu ook gelijktijdig een gelijkaardige loop op het getouw gezet vanuit Hamburg.
Goed geöliede teams
Elk team bestaat uit maximaal acht lopers die ieder in totaal door herhaalde wisselbeurten zo’n 60 kilometer afhaspelen. Een team bestaat doorgaans uit een dertigtal personen waaronder een zestal fietsers die per twee de lopers begeleiden.
Langsheen de ganse reisweg worden her en der door de begeleidingsteams wissel, rust- en verzorgingsstands opgezet. Zo is dit ook al jaren het geval in Herfelingen bij de familie Bellemans-Ots en ook op de parking van de zuivelfabriek Olympia.
Gastvrijheid
Het is nu al het derde jaar op rij dat het team (051) Unilever Vitality Runners (Kralingen Rotterdam) met een op en top uitgeruste assistentieploeg van zo’n 25 man/vrouw gebruik maakt van de infrastructuur en de gastvrijheid van de familie Bellemans-Ots om de tenten van hun aflossing- en rustplaats op te slaan. “Het is de 21ste keer dat het team Unilever meedoet aan de Roparun. Tot dusver liep alles naar behoren. Bij het vertrek en de vorige nacht was het wegens veel regen toch wel een lastig parcours. Gelukkig schijnt vandaag de zon en ook voor de komende uren zijn de weersvoorspellingen gunstig”, aldus hun optimistische woordvoerder.
Team 001
Op de parking van Olympia dan was het de plaats van afspraak voor het team 001 van de Stichting Hoeksche Waard Runners uit Oud-Beijerland. Ook al 21 jaar zetten de leden van deze stichting zich in voor de Roparun. Hun voorzitter Bart Bruinenberg vertelt: “Door het organiseren van diverse activiteiten zijn wij kampioen in het bijeenbrengen van zoveel mogelijk geld voor palliatieve kankerpatiënten. Dat het team Stichting Hoeksche Waard Runners het nummer 001 toebedeeld kreeg is omdat het vorige editie niet minder dan 105.000 euro bijeensprokkelde en daarmee waren wij dan ook het team met de grootste financiële inbreng. In totaal over de 21 jaar schonk de Stichting Hoeksche Waard Runners al ruim 1,5 miljoen euro”.
Vanuit onze regio deed de Roparun verder nog Opwijk, Zele, Antwerpen, Ossendrecht, Bergen op Zoom, Willemstad en Heinenoord aan om ten slotte op maandag na goed 500 km moe maar uiterst voldaan aan te komen op het Wilhelminaplein in Rotterdam. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief