Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND

Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND

Aaaa
Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 
Vlieg_2017__5_
Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 
Vlieg_2017__6_
Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 
Vlieg_2017__7_
Vlieg verstopt deze zomer ook schatkisten in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Vlieg, het Vlaams label dat uitpakt met de leukste gezinsuitstappen en de strafste activiteiten voor kinderen, verstopt deze zomer meer dan 300 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de komende vakantiemaanden kunnen kinderen in gezinsverband dan ook op stap doorheen Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen om de uitgezette schatten in het Pajottenland te ontdekken. Dat wordt dan ook alleszins een uitermate zinnenprikkelende schattenjacht-beleving.

In de elfde editie van ‘Schatten van Vlieg’ draait alles om ruiken. Ook de jeugdregio Pajottenland in een intergemeentelijk samenwerkingsverband, speelt dit jaar opnieuw in op het gegeven met ‘Wie ruikt die vindt ...’. De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Vlieg, dat via ‘UiTmetVlieg’ families gidst door het vrijetijdsaanbod gericht op kinderen onder de 12 jaar, moedigt met de actie gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Het is daarmee dan ook de meest volledige vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.
 
Ruik jij wat ik ruik?
Dit jaar loopt het thema rond ‘Ruik jij wat ik ruik?’. Geur maakt onmiddellijk reacties los en is dus een leuke en toegankelijke manier om kinderen met kunst en cultuur of de realiteit in contact te brengen. Voor één keer mag men als het ware zijn neus in andermans zaken steken. Vlieg wil kinderen dan ook spelenderwijs bewust maken van de geuren die er zijn.
 
In het Pajottenland kunnen de deelnemers na hun ontdekkingstochten met hun stempelkaarten terecht bij de jeugddiensten voor een geschenkje. Na deelname aan minstens drie zoektochten krijgen ze dan ook nog een extra speciaal ‘Schatten van Vlieg’-cadeau aangeboden. Wie de instructies en opdrachten goed volgt vindt beslist de cijfercombinatie waarmee het slot van de schattenkist kan geopend worden. Deze schattenkist is terug te vinden op de plaats waar de tocht van Vlieg vertrok.

Voor de oudere kinderen is het parcours herkenbaar via een nummering. De kleine kinderen daarentegen volgen het logo met een dier. Voor Herne is dat een libelle, voor Bever een vlinder, voor Lennik een flamingo, voor Gooik een papegaai, voor Galmaarden een haan en voor Pepingen een kikker.
 
In het Pajottenland zijn de startplaatsen gelegen voor Lennik aan wandelknooppunt 10 aan de kerk van Sint-Martens-Lennik, voor Pepingen op de Plaats in deelgemeente Heikruis, voor Gooik aan fietsknooppunt 39 ter hoogte van Berghomstraat 1 in deelgemeente Kester, voor Galmaarden aan het museum van het Belgisch Trekpaard aan de kerk in deelgemeente Vollezele, in Herne aan wandelknooppunt 40 aan de Manhovestraat 1 in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle en voor Bever aan wandelknooppunt 5 aan de achterkant van de St-Martinuskerk in het centrum.
 
De zes vooropgestelde routes, ieder goed 4 km lang, maken gebruik van land-, voet- en veldwegen die bij wijlen inpikken op de bestaande fietsroutes. Wie tijdens de zomermaanden alle wandelroutes wil verkennen zal er tientallen kilometers stapplezier aan beleven.
 
 
Het deelnameboekje en stempelkaart zijn verkrijgbaar in elke gemeente, op de gemeentelijke websites, bij de toeristische diensten en de bed- & breakfasts in de ruime regio. ook via deze link.

Meer info voor de actie in het Pajottenland bij de gemeentelijke jeugddiensten via de website van de deelnemende gemeenten en voor ‘Schatten van Vlieg’ in het algemeen op www.UiTmetVlieg/www.schattenvanvlieg.be .   
 
Op bijgaande foto: Burgemeester Luc Deneyer (Bever), Debby Versteldt (Bever) Patrick Devos (Herne), Maya Van Holder (Pepingen), Benita Vankrunkelsem (Lennik), burgemeester Pierre Deneyer (Galmaarden), Isabelle De Gauquier (Galmaarden), Lies Debodt (Herne), burgemeester Kris Poelaert (Herne) en Joost Dedoncker (Gooik).
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief