HERNE – Beurs Lifestyle 50+ een absolute aanrader

C21

HERNE – Beurs Lifestyle 50+ een absolute aanrader

Lifstylbeurs_20170001
HERNE – Beurs Lifestyle 50+ een absolute aanrader - Affiche
 
Lifestylebeurs10001
HERNE – Beurs Lifestyle 50+ een absolute aanrader - Affiche
 

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober organiseert de seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur opnieuw zijn Lifsetyle 50+ beurs in en rond de sporthal De Hernekouter. Met een 80-tal relevante stands en een hele rits nuttige voordrachten en interessante workshops biedt het programma alvast een goede bodem voor een bezoek. Door de ruime mogelijkheden van de locatie, de nooit aflatende inzet van de organisatoren en het kwalitatief hoog gehalte van het concept is de beurs in haar domein op enkele jaren tijd uitgegroeid tot het streekgebeuren bij uitstek. De beurs, die gratis toegankelijk is, richt zich overigens niet alleen tot alle 50-plussers van Herne maar ook hun leeftijdsgenoten uit de wijde omgeving zijn sowieso eveneens bijzonder welkom.

Wonen, Zorg, Gezondheid, Ontspanning, Educatie en Vrijwilligerswerk
“De beurs wordt opgebouwd rond de thema’s Wonen, Zorg, Gezondheid, Ontspanning, Educatie en Vrijwilligerswerk”, prijst organisator, coördinator en duivel doet al Carine van de Velde het gebeuren aan. Als bediende bij het gemeentebestuur is vooral zij het die als secretaris van de seniorenraad grotendeels instaat voor het concept en de praktische uitwerking van de beurs. Haar inzet, geruggensteund door de leden van de seniorenraad en door het gemeentebestuur, maakte op korte tijd dat de beurs inmiddels is uitgegroeid tot wat zij nu voorstelt. En dat is zeker niet min.
“De beurs richt zich op al de senioren evenals alle aankomende senioren alsmede hun familie en kinderen”, zegt Michel Pillet, de voorzitter van de seniorenraad. “De belangrijkste thema’s die aan bod komen zijn thuishulp en thuiszorg, vrije tijd en ontspanning, beweging en seniorensport, vorming, verenigingsleven, mantelzorg en ondersteuning, dag- en nachtopvang, psychosociale hulpverlening, gezondheid, diensten voor mensen met een beperking, mobiliteit en wonen”.
“Verder wordt er ook een bijzondere aandacht besteed aan een groot aantal hulpmiddelen die het leven van de senior en/of minder mobiele mensen aangenamer maken. Zo worden onder meer trapliften, aangepaste zetels, oogtests en brillen, sanitair, kachels en inbouwhaarden, multimedia, elektrische fietsen en orthopedisch materiaal voorgesteld. De bezoekers kunnen dit alles niet alleen bekijken maar ook nog eens uitproberen”, aldus nog de voorzitter.
Voordrachten
Op vrijdag zijn er voordrachten over ‘Als een jaartje ouder je doet duizelen’ (Tania Stadsbader – 14u) en over ‘Hoe slapen weer een zaligheid werd’ (Kris Baert en Eddy Peremans – 15u30). Op zaterdag dan weer zijn ‘Internet bankieren op pc en tablet’ (Belfius – 11u), ‘Levenslang wonen’ (3W Plus – 13u30) en ‘Diefstal, verkeer en algemene preventie’ (Politie – 16u) aan de beurt.
In de rand zijn er dansoptredens van Trefpunt Okra Sint-Pieters-Kapelle (vrijdag 15u), van Het Pajottenboeketje (17u) en van Fundance (zaterdag 15u). Als swingende afsluiter wordt een beroep gedaan op Sam Gooris en Eddy Vroman (zaterdag 18u).
De cultuurraad maakt van het gebeuren ook gebruik om op vrijdag om 20u zijn cultuurprijs uit de reiken terwijl Herne Solidair dit dan weer doet met de Solidariteitsprijs. Daarnaast krijgen de afgestudeerde talenten van de academie Muziek, Woord en Dans en de winnaar van de fotowedstrijd dan ook een attentie. De prijsuitreiking gaat gepaard met een optreden van de Accordeonisten van Halle.
Spinning-marathon van De Rol-mopsen
Ook de Rol-Mopsen pikken op het gebeuren in met een spinning-marathon ten voordele van Kom op tegen Kanker. Die loopt op vrijdag van 13 tot 20u en op zaterdag van 10 tot 19u. Wie alsnog een zitje wil voorbehouden moet zich reppen want haast alle sessies zijn volzet. Voor een zitje gedurende een uur wordt een minimumbedrag van 10€ gevraagd. Inschrijven en meer info via derol-mopsen@outlook.be .
De beurs is toegankelijk op vrijdag van 13 tot 20u en op zaterdag van 10 tot 19u. Voor bezoekers die minder goed te been zijn er aan de ingang een aantal rolstoelen gratis ter beschikking. Er is doorlopend allerlei restauratie te verkrijgen.
Meer info via carine.vandevelde@herne.be of 02/397.11.69   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief