HERNE – Werken aanleg kunstgrasveld De Hernekouter van start

C21

HERNE – Werken aanleg kunstgrasveld De Hernekouter van start

31790686_10213963998726696_6093759230890737664_n
HERNE – Werken aanleg kunstgrasveld De Hernekouter van start - Eric Van Hove (Sportief beleid), Yvan Ricour (voorzitter FC Herne) Lieven Snoeks (schepen) Kris Poelaert (burgemeester) en Patrick De Vos (schepen) - © Deschuyffeleer
 
31747923_10213964013807073_5373718877228236800_n
HERNE – Werken aanleg kunstgrasveld De Hernekouter van start - © Deschuyffeleer
 

Het tweede voetbalterrein aan De Hernekouter wordt uitgerust met een kunstgrasveld. De werken daartoe gingen vandaag van start. Vanuit het gemeentebestuur is er een budget uitgetrokken van 440.000€ voor de aanleg van het plein en van 20.000€ voor een nog nieuw aan te kopen borstel/sleep/bol-machine voor het onderhoud. Voetbalclub FC Herne draagt de helft van de kosten voor de aanleg bij in de vorm van een huurcontract met een looptijd van 15 jaar, overigens de gegarandeerde gebruikstermijn voor een dergelijk kunstgrasveld.

In alle omstandigheden een aangenaam speelcomfort
In zijn zitting van mei 2017 verleende de gemeenteraad een ‘in-house’ opdracht aan Haviland voor het bijstaan van het gemeentebestuur in de studieopdracht met betrekking tot de aanleg van een kunstgras(voetbal)veld op de terreinen van voetbalclub FC Herne in het gemeentelijk sportcomplex De Hernekouter. De aanleg van zo’n veld blijkt nodig door de alsmaar zwaardere belasting van de terreinen door de gestadige ledenaangroei bij FC Herne en door het gebruik door nog andere verenigingen van dit tweede veld. Hierdoor ligt het veld er in de zomer vrij stofferig bij en in de winter bijzonder modderig. Een terrein in kunstgras dan weer vereist slechts een minimum aan onderhoud, is vlot bespeelbaar in alle weersomstandigheden en biedt steeds een garantie op een aangenaam speelcomfort.
De werken worden uitgevoerd door Lesuco, een bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van outdoor sportinfrastructuur. De bovenlaag van het terrein wordt tot op een diepte van 30 cm afgeschraapt. Het aanwezige draineersysteem dat zich uitspint op -60cm blijft onaangeroerd. In eerste instantie wordt de vrijgekomen ruimte opgevuld met 20 cm kalksteenslag. Deze laag wordt dan afgedekt met 5 cm fijne kalksteen en een worteldoek. Om de drainage en de valdemping te optimaliseren wordt dan vervolgens een Shock pad (15 mm) gelegd om dan finaal plaats te maken voor de uiteindelijke grasmat (40 mm). Tussen de ‘grassprieten’ worden korrels (infill) gestrooid om ervoor te zorgen dat de bal ongeveer net zo reageert als op natuurgras.
Kurkgranulaat
Onlangs kwamen kunstgrasvoetbalvelden die zijn opgevuld met rubbergranulaat nog negatief in het nieuws. Het rubbergranulaat is gemaakt van vooral oude autobanden en zou volgens sommige wetenschappelijke studies kankerverwekkende stoffen bevatten. Zowel FC Herne als het gemeentebestuur hebben dan ook het zekere voor het onzekere gekozen en zullen op vraag van de ouders en van de werkcel opteren voor een opvulling met het iets duurder kurkgranulaat. Het betreft hier een volkomen natuurlijk product en dan ook het betere alternatief voor het rubbergranulaat.
De duur van de werken wordt ingeschat op 45 werkdagen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief