HERFELINGEN – GBS De Regenboog krijgt er twee klaslokalen bij
De gemeentelijke basisschool De Regenboog is in zijn nopjes. Vorige week gingen de uitbreidingswerken van start. Het is nu vrijwel zeker dat de bestaande klascontainers aan hun laatste levensjaar begonnen zijn. Dit tot grote voldoening én van de directie én van de leerkrachten én van de leerlingen. Het is met eigen financiële middelen dat het lokaal bestuur de infrastructuur van de school gaat uitbreiden. In een eerste fase worden twee klaslokalen bijgebouwd voor het 3de en het 4de leerjaar.
Instapklaar in september
Het wordt een constructie op hoogte die uitgeeft op de speelplaats. Dat design heeft als groot voordeel dat geen ruimte van de speelplaats dient te worden ingepalmd en dat zelfs de overdekte buitenspeelruimte vergroot. De aannemers van dienst zijn Pollentia (Lierde) en Rottiers (Bornem). De kostprijs wordt geraamd op goed 370.000 euro. Als alles volgens plan verloopt kunnen de nieuwe lokalen al in september in gebruik worden genomen.
In een latere tweede fase is het dan de intentie de schoolinfrastructuur nog verder uit te bouwen met een bijkomende klas die al dan niet bovenop de huidige turnzaal zou komen. Schepen Lieven Snoeks geeft aan dat voor die werken een subsidiedossier bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) zal ingediend worden maar dat in de huidige omstandigheden aan zulk een subsidieaanvraag een wachttijd is verbonden van meer dan 10 jaar.
Breien, haken en borduren
Het lokaal bestuur en de GBS De Regenboog zijn de buren uitermate dankbaar omdat de aannemers gebruik mogen maken van hun binnenkoer om de werfzone te voorzien van de nodige materialen. Zodoende kan de speelplaats zoveel als mogelijk ontzien worden en haar functie blijven behouden. Directeur Christoph Segers: “Vooral met de winter in aantocht worden het beslist een paar moeilijke maanden. Om het buitenspelen enigszins te beperken tot een minimum voorzien wij een reeks alternatieven. Zo willen we onder meer tijdens de middagpauze onze kinderen leren breien, haken en borduren. Vroeger waren die vaardigheden niet weg te denken uit het lespakket van een basisschool. Oubollig is het heel zeker niet want naast leuk en gezellig is het ook goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Zo maken wij van de nood een deugd!”