HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee

C21

HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee

Sammy_mahdi_in_de_coupee_herne__1_
HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee - Foto ingezonden
 
Sammy_mahdi_in_de_coupee_herne__2_
HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee - Foto ingezonden
 
Sammy_mahdi_in_de_coupee_herne__3_
HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee - Foto ingezonden
 
Sammy_mahdi_in_de_coupee_herne__5_
HERNE/HALLE – Sammy Mahdi steekt handen uit de mouwen in De Coupee - Foto ingezonden
 

Tijdens de “Wa Peisde-tour” hield Sammy Mahdi vrijdag halt in Halle en Herne. Onder de noemer “Wa peisde?” slaat de cd&v-voorzitter op verschillende locaties in Vlaams-Brabant zijn tenten op en gaat aan de slag op het terrein, om zo letterlijk in de leefwereld van mensen te kruipen en te luisteren naar wat mensen ’s nachts wakker houdt. Daarbij zet hij zijn reguliere taken als partijvoorzitter op locatie verder, maar combineert hij dat met verschillende activiteiten en ontmoetingen met mensen ter plekke. Halle en Herne zijn ondertussen al de 7e stop van Mahdi in Vlaams-Brabant.

In Halle bezocht de voorzitter van cd&v De Okkernoot vzw, een zorgaanbieder die kinderen en volwassenen met (een vermoeden van) een beperking ondersteunt. Zo voorzien ze woongelegenheden voor (jong)volwassenen met een beperking en organiseren daarbij ook begeleiding in leefgroepen. De Okkernoot in Halle is gevestigd in een voormalig klooster met een aanpalende tuin waar de bewoners volledig tot rust kunnen komen en de tuin ook zelf mogen onderhouden. Ook de dieren, met zopas nog de geboorte van een nieuw lammetje, worden verzorgd door de bewoners.

Mahdi: “Ik ben erg onder de indruk van de inrichting van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes. Het voelt hier voor velen als een echte en hechte thuis. De begeleiding op maat is een mooie vorm van respect voor de eigenheid van de elk van de bewoners. Bovendien kunnen de bewoners hun kamer, studio of appartement inrichten zoals zij dat willen. Daar schemert altijd een stukje van hun mooie karakter door. Enorm veel respect ook voor de begeleiders en vrijwilligers die hier elke dag zorgen voor een warme en veilige omgeving.”

De voorzitter stak zoals altijd ook mee de handen uit de mouwen. Hij ging met de bewoners mee op wekelijkse glasophaling in de buurt rondom De Okkernoot. “Het is mooi om te zien hoe de bewoners via deze activiteiten in contact komen met de buurtbewoners. Een vriendelijke begroeting op straat of een zwaai van achter het raam maakt voor hen op een doodgewone dag een wereld van verschil,” voegt Mahdi toe.

Tijdens de middag mocht de voorzitter van cd&v meedraaien in de Coupee in Herne. De Coupee, ook een initiatief van De Okkernoot vzw is een lunch- en koffiebar, opgetrokken in het oude stationsgebouw van Herne, waar ook mensen met een beperking achter de toog staan of mee in de keuken de handen uit de mouwen steken. Mahdi: “Ook hier voel je hoe zo’n ontmoetingsplaats mensen bij elkaar brengt en zorgt voor een hecht gemeenschapsgevoel. De Coupee zat afgeladen vol met tevreden klanten. De service verliep vlekkeloos. Ze doen dat hier fantastisch!” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief