Groen Pajottegem zet zijn kandidaten in de kijker

C21

Groen Pajottegem zet zijn kandidaten in de kijker

Lijsttrekkers_pajottegem
ingezonden foto
 
Groen Pajottegem zal opkomen met een heel team van kandidaten, met veel nieuwe gezichten. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het lokale programma van Groen. De lijst van Groen Pajottegem zal getrokken worden door Alwin Loeckx, Marianne Lievens en Luc Luyckx.
 
Het is goed leven in het mooie Pajottenland. Warme mensen, een prachtig landschap, lekkere streekproducten en alle geuren, smaken en kleuren van Bruegel. Vanuit Groen benadrukken we graag het goede, maar het kan nóg beter! De fusie Pajottegem en de gemeenteraadsverkiezingen zijn een kans om het anders te doen.
 
Zes jaar geleden behaalden we met Groen een mooie score van 6,4 procent in Gooik, toen nét niet genoeg stemmen voor een zitje in de gemeenteraad. In de nieuwe fusiegemeente, waarbij ook de inwoners van Galmaarden en Herne voor het eerst lokaal op Groen kunnen stemmen, hopen we positief te kunnen meewerken vanuit de gemeenteraad.
 
De lijst van Groen Pajottegem zal getrokken worden door Alwin Loeckx, Marianne Lievens en Luc Luyckx.
 
Alwin Loeckx is 48 jaar, directeur van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en woont in Oetingen: “Groen is voor mij dé partij van het platteland. Enkel Groen durft de bouwwoede een halt toeroepen en gaat voluit voor samenwerking van natuur en landbouw met een landschapspark. Samen met Groen wil ik niet tegen de natuur, maar mét de natuur werken.”
 
Marianne Lievens is 45 jaar, handelsingenieur, leerkracht economie en woont in Galmaarden: “Thuiskomen betekent gezond zijn, je geborgen voelen, betekenis hebben voor je gemeenschap. Groen wil de passiviteit doorbreken door de uitdagingen voor onze plattelandsgemeente future proof aan te pakken met focus op sociale rechtvaardigheid en ecologische draagkracht.”
 
Luc Luyckx is een 68 jarige gepensioneerde uit Sint-Pieters-Kapelle: “Een leefbare wereld verzekeren voor onze kinderen en kleinkinderen, daar gaat het voor mij om. We moeten de klimaatverandering aanpakken en onze dorpen een nieuw elan geven. Als boerenzoon ben ik bezorgd over de familiale landbouw en wil ik jonge boeren toekomstperspectief bieden.”
 
De lijst van andere kandidaten van Groen Pajottegem zal in augustus gecommuniceerd worden, maar is nog niet volledig ingevuld. We zijn dus nog op zoek naar geïnteresseerden om ons groene programma mee te steunen als kandidaat. 
 
Meer informatie:
https://www.groenpajottenland.be/alwin-loeckx
https://www.groenpajottenland.be/marianne-lievens
https://www.groenpajottenland.be/luc-luyckx 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief