N-VA Pajottegem trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met meer vrouwen als mannen op de lijst.

C21

N-VA Pajottegem trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met meer vrouwen als mannen op de lijst.

Dsc08095_final_lichter__kopie_
Ingezonden foto
 
"Onze lijst telt zowel 9 huidige N-VA gemeenteraadsleden als drie leden in het Bijzonder Comité (OCMW) en dit aangevuld met een krachtige en evenwichtige mix van nieuwe gemotiveerde kandidaten" zegt voorzitter Rudy Thiebaut. Wij hebben zowel financiële experten, zelfstandigen, vrije beroepen, arbeiders, mensen uit de zorgsector als studenten in onze groep. Ook wonen de kandidaten mooi verspreid over de gehele toekomstige fusiegemeente. 
 
Filip Durant is lijsttrekker en Philippe De Cock duwt de lijst.
 
Zonder enige twijfel werd Filip Durant door zowel de 30-koppige bestuursploeg als de talrijke aanwezige N-VA leden op 1 juli naar voor geschoven als lijsttrekker voor N-VA Pajottegem.  Als gemeenteraadslid voert hij steeds een streng oppositiebeleid. Zijn politieke tegenstanders kennen hem als zeer kritisch meekijkend, maar altijd constructief in het belang van onze gemeente.
Met zijn meer dan zes jaar politieke ervaring binnen de Europese N-VA-fractie (Van Overtveldt, Bourgeois) heeft hij niet alleen bestuurskennis opgebouwd, maar ook een uitgebreid netwerk dat ons kan helpen om Pajottegem sterker op de kaart te zetten.
 
Naast zijn politieke engagement werkt Filip als logopedist in het Buitengewoon Onderwijs en is hij ook mantelzorger voor zijn twee dove ouders. Hij heeft altijd al een hart gehad voor de sociaal zwakkeren in onze gemeenschap. Bovendien is hij bijzonder actief in het plaatselijke verenigingsleven en gekend bij diverse Vlaamse overlegcomités
 
Nieuwkomer Kelly Van Gossum bewees al haar sterke, rationele en gedreven inzet bij N-VA Pajottegem. Door haar natuurlijk leiderschap en recht-door-zee aanpak was het voor allen heel duidelijk dat zij het zeer goed zal doen op de tweede plaats. Zij legt haar focus op onderwijs, sport en gezondheid en is een campagnebeest. Kelly is dus de geknipte dame op plaats nummer 2.
 
Op plaats 3 staat voorzitter Rudy Thiebaut die de afgelopen 12 jaar met toewijding en passie gewerkt heeft als gemeenteraadslid. 

De vaardigheden die hij heeft ontwikkeld door zijn werk als leidinggevende bij Infrabel gebruikt hij  om zijn geweldig team aan te sturen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.  

Vier vrouwen in de top 7

 

De rest van de top 7 wordt vervolledigd Kristel Moonens, (lid OCMW-raad Gooik), daarna volgt Kristoff Hemelinckx  (gemeenteraadslid Gooik), op plaats 6 staat An Werst (OCMW-raad Galmaarden) en Brigitte De Molder (Omgevingsambtenaar / Deskundige Ruimtelijke Planning) sluit de top 7 af.  

 

15 vrouwen, 14 mannen

 

Door het succes van N-VA en de gedrevenheid van onze ploeg tijdens de voorbije legislatuur kunnen wij volgende mensen toevoegen aan onze lijst.

 

In volgorde zijn dat Etienne Mignon (gemeenteraadslid) op 8, gevolgd door Maurits Van Liedekerke (schrijver, dichter), op plaats 10 staat Brecht Wauters (medewerker kabinet provincie gedeputeerde), Michel De Bock (gemeenteraadslid), op 12 staat Sofie Eeckhout (bedrijfsleider Remitrans), Laura Pesesse uit Tollembeek is bedrijfjuriste, op plaats 14 staat Verdood Julie, Bruno François (gemeenteraadslid/advocaat), op 16 staat Stefanie Bruneel (verpleegkundige/life-style coach), Hans Vanhaesebrouck (kwaliteitsingenieur), Destrycker Marleen (gepensioneerde verpleegkundige en leerkracht), Marleen De Wulf (vertaler Engels en schrijfster), Buyl Siegfried (account manager), Stoffels Bertje (gepensioneerde zelfstandige), Jossa Sven (full service operator), op plaats 23 Desper Greet (gepensioneerde leerkracht Nederlands), daarna onze 18-jarige student Kyra Billens en plaats 25 wordt ingenomen door Ellen Claes.

 

Lijstduwer en kandidaat provincieraad Philippe De Cock.

 

Advocaat Philippe De Cock is onze lijstduwer, hij is eveneens kandidaat op de provincieraadslijst (plaats 6) en huidig gemeenteraadslid. Om Philippe te helpen duwen staan Geert De Slachmuylder (gemeenteraadslid),  Karlien Van Liedekerke (Bijzonder Comité) en Kristof Billens (gemeenteraadslid) hem bij in de duwende rol. Dit sterk blok achteraan is eveneens een sleutel tot ons succes.

 

Partijprogramma N-VA Pajottegem en werkgroepen

 

In verband met de fusie gaf het begeleidende studiebureau meerdere keren aan dat een fusie tussen twee gemeenten minstens 6 tot 12 jaar nodig heeft om gestroomlijnd te worden. En een fusie tussen drie gemeenten zelfs meer dan 12 jaar. Wij zijn dus klaar om dit uitdagend en moeilijk project mee begeleiden en het schip in de juiste richting te laten varen. Er zijn heel wat valkuilen (reeds meermaals aangehaald op de gemeenteraden door onze fractie) waar we voor moeten opletten, het zal broodnodig zijn om met de juiste mensen aan het roer te staan.

 

Topprioriteiten zijn onder andere het financiële plaatje goed te beheren, want de éénmalige geldstroom zal snel verdwijnen indien er geen adequaat beheer is. Ook belangrijk is het bewaren van de Vlaamse eigenheid en landelijkheid van onze fusiegemeente, met elk zijn eigen lokale activiteiten. Het verder zowel logistiek als financieel ondersteunen van erkende verenigingen (cultuur, sport, jeugd, vrije tijd)  is heel belangrijk. Zij zijn de belangrijkste verbindingsfactor in elk van onze 12 mooie dorpen.

 

Net zoals 6 jaar geleden werd er het afgelopen jaar aan een lokaal N-VA-programma gewerkt. Drie verschillende werkgroepen namen volgende domeinen onder de loep, Mobiliteit, Veiligheid, Migratie en Integratie, Vlaamse gemeente, Onderwijs, Gezondheid en Welzijn, Financiën, Milieu, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Lokale economie, Vrije tijd (cultuur-sport-jeugd), Dierenwelzijn, Algemeen Bestuur en organisatie. Dit resulteerde in een uitgebreid Programma voor de toekomst.

 

Wij bezorgen in september een verkort boekje aan alle inwoners en via onze website kan het uitgebreide programma geraadpleegd worden. Wij zijn met onze grote en gemotiveerde groep meer dan ooit klaar en bereid om de meer dan 30 jaar éénzijdige partijpolitiek te doorbreken. Filip Durant en zijn sterk team zijn er klaar voor. 

 

Tijd voor verandering, klaar om mee te besturen

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief