Vlaams Belang Pajottegem trekt naar de verkiezingen met 16 mensen

C21

Vlaams Belang Pajottegem trekt naar de verkiezingen met 16 mensen

Editie_galmaaren_vlaams_belang__kopie_
De kandidaten van Vlaams Belang. - Foto Marc Colpaert
 
Vlaams Belang Pajottegem trekt naar de verkiezingen van 13 oktober met een lijst met daarop 16 mensen. Aan de top staat Daniel Fonteyne, gevolgd door Mathilde Vlemincks, Quinten Bonet en Melissa Crapé. De volledige lijst kunt u hieronder terugvinden. 
 
 
"Vlaams Belang Pajottegem gaat naar de kiezer met 5 speerpunten en we hopen op deze manier veel mensen te overtuigen om voor ons te stemmen", zegt huidig gemeenteraadslid en leerkracht Daniel Fonteyne. Hij is al zes jaar een vaste waarde in de gemeenteraad van Galmaarden. 
 
De vijf speerpunten
 
Een proper Pajottegem
Een proper Pajottegem kunnen we enkel realiseren als we inzetten op nultolerantie voor zwerfvuil en sluikstorten. Dit kan door middel van GAS-boetes, het plaatsen van camera’s en inzetten van gemeentepersoneel. Er dient een speciaal meldpunt te komen op de website van de gemeente en op plaatsen waar er veel wordt gesluikstort, moeten verplaatsbare camera’s komen. De gemeente moet er ook voor zorgen dat overvolle textielcontainers worden geledigd om sluikstorten rond deze containers te vermijden. Daarnaast moet de organisatie Mooimakers meer gepromoot worden en willen we de schoolgaande jeugd sensibiliseren om sluikstorten tegen te gaan.
 
 
Veilige fuifaccommodaties in de gemeente
Blijven inzetten op het opleiden van fuifcoaches. In samenspraak met de jeugdraad zorgen voor het oprichten van veilige fuifaccommodaties in onze gemeente zodat de jongeren niet naar de stad hoeven te trekken.
 
 
Onze waarden en normen moeten gelden voor iedereen
Iedereen is welkom in onze gemeente. Wel verwachten we dat de nieuwkomers onze taal leren zodat ze zich kunnen integreren in onze culturele samenleving. Inrichten van lessen Nederlands (tegen betaling).
 
 
Landelijke gebieden vrijwaren
Stads- en streekontwikkeling omvat de vormgeving van steden, gemeenten en dorpen. Het Vlaams Belang blijft strijden tegen lintbebouwing en wil dat steden en gemeenten hun kernen versterken binnen afgebakende gebieden. Lintbebouwing moet waar mogelijk vermeden worden. Gemeenten en dorpen moeten hun open ruimte en groen behouden, waarbij de landbouw een belangrijke rol speelt in het groene karakter.
 
 
Welzijn ook voor dieren
Het Vlaams belang wil een strenge aanpak van dierenmishandeling en dierenverwaarlozing. Zo pleit het Vlaams Belang ervoor dat in elke gemeente een dienst Dierenwelzijn wordt opgericht, met een eigen meldpunt. Bovendien moet in alle politiezones minsten een inspecteur worden opgeleid tot een deskundige inzake dierenwelzijn. Zo worden effectief processen-verbaal opgesteld die leiden tot gerechtelijke vervolging of een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).
 
 
 
Fonteyne Daniël
Vlemincks Mathilde
Bonet Quinten
Crapé Melissa
Laroche Evi
Bonet Helena
Hendrickx Florent
Decooman Steven
Herplinckx Danny
Jacobs Dimitri
Lievens Patricia
Dewaelheyns Christine
Vanbossuyt André
Speltens Rossete
Tondeur Linda
Pletinckx Emiel
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief