HERNE/ REGIO - Vier drachtige koeien gestolen uit weide - Eigenaar looft beloning uit van duizend euro

C21

HERNE/ REGIO - Vier drachtige koeien gestolen uit weide - Eigenaar looft beloning uit van duizend euro

Geografisch_overzicht_-_deschuyffeleer
Diefstal 4 drachtige koeien Ekkelenbergstraat Herne - Deschuyffeleer
 
Herne_veediefstal_-_deschuyffeleer__21
Vluchtweg - Deschuyffeleer
 
Herne_veediefstal_-_deschuyffeleer__7_
Kruispunt losweg en Ekkelenberstraat - Deschuyffeleer
 

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag vier drachtige koeien gestolen uit een weide langsheen de Ekkelenberg. Eigenaar Rudy Langhendries uit Gooik (Kester) looft een beloning uit van 1000 euro voor wie nuttige informatie kan aanleveren nopens de daders en de gestolen runderen. De lokale politie Pajottenland onderzoekt de zaak.

De dieven moet een goede terreinkennis gehad hebben om ongehinderd via de losweg Kareweg de weide waarop 15 koeien graasden aan de achterzijde te bereiken. Rudy Langhendries : “ De daders hebben naar alle waarschijnlijkheid hun slag geslagen ofwel nog zondagavond ofwel maandagmorgen heel vroeg. Het is immers geen lachertje om in de duisternis koeien te benaderen en op te laden”.
 
De daders verschaften zich toegang tot de weide door de elektrische afspanning onklaar te maken. De gestolen dieren met ringnummers BE725992502, BE 125992519, BE 025976362 en BE 725944952 hebben ieder een waarde van nagenoeg 1500 euro. Het betreft nog vrij jonge koeien van het wit-blauw vleestype met ofwel een wit ofwel een wit/zwart ofwel een wit/blauw haarkleed.
 
“Ook over het gebruikt vervoer menen wij enige informatie te hebben”, aldus nog het slachtoffer. “Gelet op de nagelaten bandensporen gaat het naar alle waarschijnlijkheid over een tractor met een 60 pk-motor zonder voorwielaandrijving en met een niet al te grote aanhangwagen. De daders moeten dus allicht uit de streek afkomstig zijn.”
 
Personen die zondagavond ofwel zondagnacht ofwel maandagmorgen vroeg op de Ekkelenberg of in de omgeving een tractor met aanhangwagen die beantwoorden aan de beschrijving  zouden opgemerkt hebben worden verzocht dit te melden aan de familie Langhendries (054/56 68 29 of 0495/85 05 59) of bij de politie. Ook alle andere nuttige informatie is uiteraard steeds welkom en komt in aanmerking voor de beloning.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief