HALLE / LENNIK / DILBEEK - N-VA verdeelt 300.000 B-H-V-folders

C21

HALLE / LENNIK / DILBEEK - N-VA verdeelt 300.000 B-H-V-folders

Editiepajot_halle_nva_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De N-VA verdeelt in Vlaams-Brabant 300.00 folders, het gros in Halle-Vilvoorde waar bijna alle inwoners een folder in de bus krijgen. Onder leiding van Kamerlid Ben Weyts doen N-VA’ers in de hele regio marktbezoeken. De N-VA wil nog alles uit de kast halen om CD&V en VLD onder druk te zetten om woord te houden; B-H-V splitsen zonder meer. Wij kwamen ze tegen op de markt in Halle

De 300.000 huis-aan-huis-folders worden verspreid in alle gemeenten van Halle-Vilvoorde en in enkele gemeenten van het arrondissement Leuven (Huldenberg, Kortenberg, Overijse, Tervuren en Bertem).
De folder tracht iedereen er nog eens aan te herinneren wat CD&V en premier Leterme op kop beloofd hadden: “5 minuten politieke moed”, “een splitsing en niets anders dan een splitsing”, “geen toegevingen”…
 
In eenvoudige bewoordingen wordt duidelijk uitgelegd waar dit probleem over gaat. Vele media en politici proberen immers te laten uitschijnen dat de splitsing van B-H-V louter symbolisch of zelfs onbelangrijk zou zijn.
“BHV gaat over respect voor de wetten en respect voor het Vlaams karakter van onze streek. Met de splitsing willen wij de band doorknippen tussen de Franstalige politiek en de Franstaligen die bij ons wonen. Die krijgen van hun politieke partijen immers niets anders te horen dan dat zij zich niet moeten aanpassen” zegt Kamerlid Ben Weyts uit Beersel. 
 
“Met een splitsing van BHV zorgen we ervoor dat de Franstaligen die in Vlaanderen wonen niet langer bespeeld worden door de Franstalige politiek. En dat zij er zich dus bij moeten neerleggen dat onze streek Vlaams is en nooit Brussels of tweetalig grondgebied zal worden” vult Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker aan.  
 
Samen met de Vlaamse parlementsleden Willy Segers (Dilbeek) en Tine Eerlingen (Leuven) trekken Weyts en Demesmaeker heel de week de boer op. Donderdagochtend werd de markt van Halle aangedaan, thuisbasis van schepen Demesmaeker. 
 
Naast pamfletten worden ook vijgen uitgedeeld, om te duiden dat de lopende onderhandelingen vijgen na Pasen betekenen.
“De splitsing van B-H-V had moeten afgedwongen worden bij de start van de federale regering, net zoals CD&V de kiezer beloofd had. Nu zitten CD&V en Open VLD in hun blootje aan de onderhandelingstafel, zonder enig drukkingmiddel. De Franstaligen zitten in een zetel en we houden dus ons hart vast voor de toegevingen die CD&V en VLD willen doen. Daarom onze oproep: hou voet bij stuk en zeg ook eens ‘non’. De splitsing van B-H-V moet gewoon gestemd worden, punt uit. Voor het naleven van de Grondwet moeten geen toegevingen gedaan worden” zegt Weyts.
 
De N-VA wijst er in haar pamflet op dat B-H-V simpelweg gesplitst kan worden door het wetsvoorstel van Herman Van Rompuy goed te keuren, nu Europees president.
 
“Van Rompuy kan je toch bezwaarlijk een extremist noemen, dus zo staatsgevaarlijk zal dat voorstel dan toch niet zijn” besluit Willy Segers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief