GOOIK / GALMAARDEN / LENNIK / ROOSDAAL - Het gouden hamertje 2010

C21

GOOIK / GALMAARDEN / LENNIK / ROOSDAAL - Het gouden hamertje 2010

Editiepajot_roosdaal_goudenhamertje2010_foto_willy_appelmans
Voorstelling "Gouden Hamertje 2010". - Foto © Willy Appelmans
 

Op het gemeentehuis van Lennik werd het komend filmfestival “Het Gouden Hamertje 2010” toegelicht door 3 professoren uit de wereld van “ons cultureel erfgoed”, Stefaan Top, Laure Messiaen en Paul Catteeuw, en 3 filmrecensenten van “Het centrum voor Beeldexpressie” en dit samen met de Brusselse filmregisseur en mediafiguur Julien Vrebos.

Het Gouden Hamertje is een onafhankelijk Vlaams filmfestival dat, door de unieke combinatie van erfgoed en kortfilm, een originele toets brengt in de wereld van de filmwedstrijden. Het Gouden Hamertje is een intergemeentelijke samenwerking met de gemeenten Gooik, Galmaarden, Lennik en Roosdaal.

Filmmakers (via het centrum van Beeldexpressie en de lokale filmclubs) enerzijds en de erfgoedzorgers (bv. via de heemkundige verenigingen) anderzijds, worden daarbij aangemoedigd om lokale samenwerkingsverbanden aan te gaan en samen een kortfilm van maximum 30 minuten te realiseren over een belangrijk aspect van hun lokale of regionale erfgoed. Dat kan gaan over een plaatselijke traditie (optocht, feest, evenement,...) een bijzonder gebouw, landschap, of over immateriële erfgoedvormen zoals liederen en vertellingen, die een essentieel onderdeel vormen van de lokale identiteitsbeleving.

De prijsuitreiking van het filmfestival zal plaatsvinden op 14 november 2010 in GC Het Koetshuis. Meer inlichtingen kan je vinden op de website www.hetgoudenhamertje.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief