GALMAARDEN - Wafelverkoop voor gezin met vernielde woning

C21

GALMAARDEN - Wafelverkoop voor gezin met vernielde woning

Colpaert_galmaarden_zonder_huis_1
Sara Jesse en Thierry voor de vernielde woning. Foto Marc Colpaert
 

Meer dan een maand nadat een wagen de woning van Sara Melis(26) en Thierry De Picker(35) uit Vollezele vernielde, is er nog steeds geen zekerheid of ze hun woning mogen herstellen. Een opvangwoning was voor hun niet beschikbaar in Galmaarden. Het koppel heeft dan maar op eigen initiatief een woning gaan huren. Ze hopen dat er vlug een oplossing komt, zeker nu de winter voor de deur staat. Ondertussen zijn enkele vrienden gestart met een wafelverkoop ten voordele van Sara en Thierry.

Begin oktober vernielde een wagen de woning van Sara Melis en Thierry De Picker langs de Ninoofsesteenweg in Vollezele. De ravage was zo groot dat het gezin van zes de woning niet meer mochten gebruiken. “ Als bij wonder bleef iedereen ongedeerd, maar de schade was aanzienlijk. Na het voorval ging de brokkenmaker die zelf vertelde dat hij gedronken had, er gewoon vandoor”, vertelde Thierry De Picker. “ Wij wilden de papieren in orde brengen, om de schade te laten herstellen, maar toen begonnen de problemen. Blijkbaar staat onze woning - die wij ongeveer drie jaar geleden kochten - over de rooilijn en nu is de vraag of we ooit nog onze woning op dezelfde plaats mogen heropbouwen”, verklaarde Thierry.

Het koppel trok in eerste instantie met hun zoontje Jesse(3) een maand bij de vader van Sara in. De drie kinderen van Thierry wonen nu voorlopig bij hun moeder “ Blijven inwonen was op termijn niet haalbaar, dus hebben we maar zelf een huurwoning gaan zoeken. Normaal moet de verzekering hiervoor zorgen maar daar krijgen we weinig gehoor. De gemeente Galmaarden had ons ondertussen ook al meegedeeld, dat hun opvangwoningen die zij in hun bezit hebben, allebei ingenomen waren en ons dus niet konden helpen. Na veel moeite heeft de verzekering dan toch het huurgeld, van de woning voor hun rekening genomen. Maar hoe moet het nu verder, straks is het winter. Onze dieren(honden, katten en vogel) verblijven nog in onze vernielde woning, wij zitten een eind verder in onze nieuwe huurwoning en wij weten, meer dan een maand na de feiten nog steeds niet, of we ooit onze woning nog mogen herstellen”, vat Sara het samen.

Vandaag moeten Sara en Thierry iedere dag naar hun vernielde woning komen want in hun huurwoning mogen hun twee honden, zeven katten en vogel er niet in. “ Deze verplaatsingen kosten tijd en geld, maar we kunnen niet anders. Nu zijn we gestart met het inpakken van onze spullen die nog in de woning liggen. Op hulp van onze verzekering moeten wij niet teveel rekenen, meestal antwoorden ze zelfs niet op onze vragen”, aldus een stilaan radeloze Sara.

“ Het enige dat wij wensen is dat er zo vlug mogelijk een oplossing gevonden wordt om onze beschadigde woning opnieuw te herstellen en liefst op dezelfde plaats. De expert van de tegenpartij komt eind november een kijkje nemen. Onze verbouwing aan de woning was zo goed als rond, en dan gebeurt zoiets. Wij hebben nog geen twee jaar geleden een nieuw dak laten plaatsen en volgens wat ik nu zie moet het dak volledig vernieuwd worden, het is om de moed te verliezen”, aldus Thierry.

Ondertussen zijn enkele collega’s van Sara van de kinderopvang De Pareltjes in Lennik en haar zus  Saskia, gestart met een wafelverkoop om het gezin financieel te steunen. Wie zijn steentje wilt bijdrage kan een doos wafels(vanille of chocolade) bestellen aan de prijs van 5 euro, bellen kan naar Saskia Melis op het nr. 0496/12.20.35 of email: saskiamelis@telenet.be. De opbrengst gaat volledig naar het gezin

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief