REGIO – Laat je zien op de fiets

C21

REGIO – Laat je zien op de fiets

Laat_je_zien_op_de_fiets
 

Fietsersbond Pajottenland voert samen met scholen een info-campagne over fietsverlichting. Met de campagne "Laat je zien op de fiets!" willen we fietsers bewust maken over het belang van goede fietsverlichting in het verkeer.

Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. En toch vertrekken veel fietsers zonder of met een slecht werkende verlichting op weg. Fietsers die zich niet tonen in het verkeer brengen niet alleen zichzelf in gevaar. Veel automobilisten ergeren zich eraan en schrikken vaak als er plotseling een onverlichte fietser opduikt. Levensgevaarlijk dus!
Licht? Logisch toch!
Een goede fietsverlichting en verkeersveiligheid gaan hand in hand. Helaas bestaan nog steeds geen cijfers over het aantal ongevallen als gevolg van slecht werkende fietsverlichting, maar een goede verlichting is een logische keuze. Elke fietser met gezond verstand weet hoe belangrijk zichtbaarheid in het verkeer is. De Fietsersbond doet dan ook een dwingende oproep om regelmatig je fietsverlichting te controleren. Is je fietslicht stuk? Vervang het dan meteen of laat het herstellen door een vakman.
Volgende scholen doen enthousiast mee aan deze "Laat je zien op de fiets!" actie: in Dilbeek: BS GO! 'De Vlinder’; Groot-Bijgaarden: Don Bosco secundair; Lennik: De Kleine Prins en Don Bosco in Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2010
Marc Van Acker
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief