Veilig(e) eindejaarsfuiven in GOOIK en LENNIK

C21

Veilig(e) eindejaarsfuiven in GOOIK en LENNIK

Editiepajot_politie_2010__pixels200

De lokale politie van de Politiezone Pajottenland wenst de lokale jongeren uit de regio een veilige en feestelijke overgang naar het nieuwe jaar te garanderen en zet daarom extra personeel in om de succesvolle oudejaarsavondfuiven van Gooik en Lennik in goede banen te leiden. In die gemeenten wordt met oudejaarsavond opnieuw heel wat volk verwacht.

In Gooik (Strijland, Edele Brabant) is er een fuif waar een kleine 1000 mensen worden verwacht, in Lennik (sporthal) kunnen er 2500 fuivers binnen.
Feestbussen brengen fuivers aan vanuit alle omliggende gemeenten, en bieden ook de mogelijkheid te pendelen tussen de fuiven. Er zijn twee feestbussen, gefinancierd door de betrokken gemeenten en de politiezone, die continu in het Pajottenland rondtoeren.
Die massa fuifgangers bracht de voorbije jaren – en vooral vorig jaar – wat overlast met zich mee. De politie moest al zeer vroeg op de avond vaststellen dat heel wat jongeren dronken waren. Jongeren komen naar de fuiven met flessen wijn en sterke drank in de rugzak of gewoon in de hand. Er wordt al stevig gedronken nog voor de fuiven van start gaan. Er waren ook enkele feiten van vandalisme en de politie moest tussenkomen bij enkele vechtpartijen. Jongeren beletten ook soms de doorgang van auto’s op de straten in de buurt van de fuiven.
Samen met de organisatoren en de gemeentebesturen wenst de politie hieraan te verhelpen. Voor dit jaar werd er dus meer overleg gepleegd met de organisatoren. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, en de jongeren werden gewezen op de gevaren van alcohol door de intergemeentelijke preventieambtenaar via de jeugdconsulenten.
Politieploegen zullen zich duidelijk zichtbaar en preventief ophouden in de buurt van de fuifzalen en er zal worden gecontroleerd op de weg en op de feestbussen.
Een politieverordening werd uitgevaardigd die het bezit en gebruik van sterke drank (+22%) op de openbare weg en het openbare vervoer op het ganse grondgebied van de gemeenten Lennik en Gooik verbiedt. Spuitbussen en vuurwerk op en rond de fuiven zijn eveneens verboden.
De organisatoren zullen streng controleren op het bezit van deze voorwerpen aan de ingang van de fuifzalen. Wanneer deze worden gevonden zullen ze door de politie worden in beslag genomen. De lokale politie krijgt versterking van de federale politie.
Voor meer informatie kan men steeds terecht bij de Lokale Politie Pajottenland op het nummer 054 56 60 13.
Serge Roelens
Commissaris van Politie PZ Pajottenland
0475 52 51 94
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2010
PZP
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief