BEERSEL / HALLE / LENNIK - Vliegend Hert wint Koesterster

C21

BEERSEL / HALLE / LENNIK - Vliegend Hert wint Koesterster

Vliegend_hert_koesterbuur

De provincie Vlaams-Brabant reikte de eerste ‘Koestersterren’ uit. Die prijzen bekronen gemeenten, verenigingen of scholen die in 2010 een biodiversiteitsactie ondernamen in de campagne Koesterburen. Uit 87 acties werden 4 winnaars geselecteerd en Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën was er bij!

Met het project Vliegend hert in Beersel wonnen ze de Koesterster voor ‘Communicatie – Sensibilisatie – Educatie’. De ster werd overhandigd aan Koen De Rijck (medewerker biodiversiteit bij het Regionaal Landschap), Katleen Claeys (milieudienst Beersel), Axelle Reunes (schepen milieu Beersel) en Piet Onnockx (Natuurpunt Beersel).
 
Samen met de gemeente Beersel en ProNatura legde het Regionaal Landschap vorig jaar zeven broedhopen aan voor het Vliegend hert en organiseerden ze een infoavond over wat inwoners zelf kunnen doen om dit indrukwekkende beestje een rooskleurige toekomst te geven.
 
Het Vliegend hert kreeg eigen postkaarten, ze organiseerden wandelingen en werkten samen met de gemeentelijke basisscholen van Huizingen en Alsemberg aan een project met educatie, tekeningen en een schoolkrantje.
 
Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) maken ze een korte film over dit project. Het Regionaal Landschap ondersteunt ook de inventarisatie door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) om gerichte acties te kunnen doen.
 
In 2011 worden bijkomende broedhopen aangelegd en wordt een bos in Alsemberg ingericht voor het Vliegend hert. Meer info op www.rlzzz.be/vliegendher t en www.koesterburen.be .
 
Ook een aantal andere projecten uit het Pajottenland en de Zennevallei werden genomineerd, maar keerden voorlopig zonder Koesterster naar huis:
-SOS Zwaluw (Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën en Gemeente Herne)
-Vleermuizen (Stad Halle)
-Plan Steenuil (Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën)
-Vliegend hert in Rode (JNM Zuidwest-Brabant en Natuurpunt Rode)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief