HALLE / LENNIK - Twee nieuwe baronnen voor het Pajottenland

C21

HALLE / LENNIK - Twee nieuwe baronnen voor het Pajottenland

Editiepajot_halle_jef_colruyt_foto_felix_merckx
Jef Colruyt. - Foto © Felix Merckx
Editiepajot_lennik_piet_vanthemsche_ingezonden_foto
Piet Vanthemsche (IF)
 

Naar aanleiding van de nationale feestdag verleent de koning adelijke tittels. Onder de tien baronnen en drie baronessen komen er twee uit het Pajottenland. Uit Halle is er Jef Colruyt en uit Lennik is er Piet Vanthemsche.

Piet Vanthemsche, van oorsprong diernarts, is de huidige voorzitter van de Boerenbond. Hij werd in 1955 geboren in Kortrijk, maar woont nu al jaren in Sint-Martens-Lennik en is er ook actief in het verenigingsleven.
Vooraleer hij voorzitter van de Boerenbond werd, was hij aan de slag bij de Belgische overheid, Kabinetschef van minister van Landbouw Karel Pinxten, gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV),  interministerieel commissaris influenza en  administrateur-generaal van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.
Voor de komende verkiezingen stelt hij zich kandidaat voor de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen bij de CD&V. Vanthemsche gaat ook samen met Lieve Vanlinthout (burgemeester Sint-Pieters-Leeuw) en Michel Doomst (volksvertegenwoordiger en burgemeester Gooik) de CD&V lijst duwen voor de provincie in de regio Halle.
Jef Colruyt volgde een opleiding A1 elektromechanica en behaalde later ook nog een Vlerick-diploma (1992). Hij is voorzitter van de Raad van Bestuur en Voorzitter van de Directieraad (CEO) van de groep Colruyt , en zal zich vanaf het najaar focussen op de ondersteunende diensten en alle niet-retailactiviteiten van de groep. Vooraleer bij in 1986 bij Colruyt aan de slag ging was hij vertegenwoordiger.Na het onverwacht overlijden van zijn vader in 1994 kwam hij aan het hoofd van de onderneming. Het weekblad Trends verkoos hem in 2002 tot manager van het jaar
 Vanaf 1 september zullen Jef en Frans Colruyt samen de operationele leiding van Colruyt Group op zich nemen. Jef Colruyt blijft Voorzitter van de Raad van Bestuur en Voorzitter van de Directieraad (CEO), en zal zich vanaf het najaar focussen op de ondersteunende diensten en alle niet-retailactiviteiten van de groep. Frans Colruyt van zijn kant zal alle retailactiviteiten van Colruyt Group aansturen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2012
Felix Merckx
Felix Merckx en Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief